The Ultimate Life


Varèse Sarabande (030206721980)
Film | Data di rilascio: 10/09/2013 | Rilascio pellicola: 2013 | Formato: CD, Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.As Long As You Are Alive, I Will Be Too: The Gift Of Family2:35
2.I Love You Mama2:09
3.Being Laughed At: The Gift Of Dreams1:16
4.Train Hopping2:25
5.The Golden List: The Gift Of Gratitude1:25
6.Eager Beaver: The Gift Of Work2:50
7.Shared Dreams: The Gift Of Friends2:03
8.A Leader Of Men: The Gift Of Learning1:12
9.If You Want To Dance With Her1:47
10.I Will Wait For You: The Gift Of Love1:57
11.Facing Failure: The Gift Of Problems2:44
12.Bright Idea1:36
13.The Expert1:51
14.Stinkin’ Rich: The Gift Of Laughter1:57
15.Texas Gold: The Gift Of Money1:22
16.Pickin’ A Lawyer2:28
17.A New Kidney: The Gift Of Giving2:22
18.We Can Try2:14
19.I Want To Be With You: The Gift Of A Day3:06
20.Life’s Greatest Fortunes Are The Ones Closest To You2:11
21.One Life (Written by Kelly Morrison, Arranged by Myron Butler, Performed by Tamela Mann)3:41
 45:10
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

The Ultimate Life - 09/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
In 2007 kwam de film The Ultimate Gift uit en zes jaar later was er de opvolger met de titel The Ultimate Life. Het verhaal speelt zich drie jaar na dat van Ultimate Gift af. De regisseur is nu Michael Landon Jr, zoon van de bekende acteur Michael Landon (tv-serie Little House on the Prairie).
Waar Jason en Alexia elkaar in de vorige film gevonden hadden, wacht Alexia nog steeds op een huwelijksaanzoek van Jason. Maar hij wordt helemaal in beslag genomen door zijn (in de vorige film) geërfde fortuin en daarbij behorende verantwoordelijkheden. Steeds komt er van alles tussen en tijd voor elkaar is er zo weinig, dat Alexia op een gegeven moment besluit om haar verplegingcapaciteit in te zetten bij de vluchtelingen in Haïti. Dan besluit Jason maar eens in de geschiedenis van de erflater te duiken...

De score voor de vorige film was van Mark McKenzie en ook deze keer was McKenzie weer van de partij. En evenals de vorige score is ook nu weer de muziek een bijzonder aangename ervaring.
De score bestaat eigenlijk uit twee stijlen, waarbij de ene stijl warm en vol orkestraal is en de andere stijl meer in de country-sfeer zit, met een beperkt instrumentarium. En met name die eerste stijl zal veel liefhebbers van filmmuziek of klassieke muziek zeker aanspreken. Daarnaast heeft ook die tweede stijl overigens voldoende fraais te bieden om ook al hierom deze score te kunnen waarderen.

McKenzie is een meester in het componeren van prachtige warme en melodieuze thema's en ook deze score is voorzien van een paar bijzonder innemende themamelodieën. Met prachtige vioolpartijen weet McKenzie een heerlijke warme sfeer te creëren, waarbij zijn themamelodieën soms echt voor kippenvel zorgen.
Het album opent met mooie warm gekleurde, wat gedempte pianoklanken, waarbij halverwege de strijkers erbij komen. Dit zorgt voor wat trage sfeermuziek, die prettig wegluistert. Het grootste deel van de score bestaat uit die sfeervolle orkestrale klanken.

Daarnaast heeft McKenzie een aantal country-achtige tracks gecomponeerd, waarvan sommige een Thomas Newman-achtige kleuring hebben, waarbij een gitaar de eigenlijke sfeer bepaalt. In deze Newman-tracks komt meer het spanningseffect naar voren.
De echte country-tracks zijn in diverse van die typische countrystijlen gecomponeerd, waarbij fiddle en mandoline belangrijke instrumenten zijn. Soms hebben die tracks een soort blue-grass countrystijl, met snelle getokkelde mandolineklanken en een vlot ritme, dan weer zijn ze veel rustiger en ingetogener. De meeste van die countrytracks zijn heel aardig, waarbij sommige zelfs prachtig zijn, met bijzonder fraaie melodieën.

Toch blijft het kenmerk van McKenzie's scores de meeslepende orkestrale muziek en dat geldt ook voor deze score. Met prachtige thema-melodieën weet McKenzie de juiste snaar te raken en die thema's komen vaker terug in de diverse tracks. Dan zijn het vooral de piano en de strijkers die de muziek bepalen in optimistische en licht romantisch getinte arrangementen. Als dan soms ook nog solo een koperblazer over die orkestrale klanken heen speelt is het kippenvel compleet.

Een aparte en afwijkende track is 'If You Want to Dance with Her', dat bijna als source-track klinkt. In een vijftiger jaren stijl uit de vorige eeuw wordt met een lichte blueskleuring een op zich fraaie track neergezet, waarvan de melodie gebaseerd is op een oude gospelsong.
Ook 'Facing Failure: The Gift of Problems' wijkt sterk af, met z'n geladen spanning. De bijna solo gitaar-tokkelklanken zijn in een spannende melodie gegoten, die iets ontspant als naderhand een cello wordt toegevoegd. Zo kent de score nog een paar tracks met duidelijk wat meer spanning in de muziek, waardoor deze wat minder prettig klinken, maar toch goed in het geheel van de score passen.
De afsluitende song is niet van McKenzie, maar van Kelly Morrison en wordt gezongen door Tamela Mann. Na de prachtige afsluitende muziek van McKenzie in zijn track 'Life's Greatest Fortunes are the Ones Closest to Us' is deze song een beetje een domper. De song hangt teveel naar soulkant en past daardoor niet goed bij de score, maar ook de zang en het arrangement laten duidelijk te wensen over.

Kortom, met zijn score voor The Ultimate Life heeft Mark McKenzie een waardige opvolger gecomponeerd voor The Ultimate Gift. Met een combinatie van country-achtige tracks in een beperkte setting en vol orkestrale tracks compleet met strijkers, houtblazers en koperblazers weet hij een bijzonder fraaie en gevarieerde score neer te zetten. Vooral de orkestrale tracks zijn bijzonder fraai, maar ook een aantal countrytracks doen het erg goed met hun prettige melodieën. Sommige tracks zijn spannender en liggen daardoor wat minder gemakkelijk in het gehoor. Toch blijven vooral de orkestrale tracks de boventoon voeren en dat zijn ook de tracks die blijven hangen nadat de cd is afgelopen. Dit is typisch zo'n album die je de hele dag op repeat kunt laten staan, zonder dat de muziek gaat vervelen. Wel jammer van die laatste song. De waardering voor deze score is 89 uit 100 punten.
The Ultimate Life is the sequel (and prequel) to the award-winning The Ultimate Gift.

Between the pressure of running a foundation started by his late grandfather, being sued by his greedy extended family, and seeing his beloved Alexia (Ali Hillis) leave on an extended mission trip to Haiti, Jason Stevens' world is unraveling. But when Jason (Logan Bartholoemew) discovers the lifelong journal his grandfather began as a Depression-era lad, Red Stevens’ writings transport Jason to a front-row seat on an incredible rags-to-riches ride. With everything he loves hanging in the balance, Jason hopes he can discover THE ULTIMATE LIFE.

Composer Mark McKenzie returns for this chapter with an orchestral and southern bluegrass music-infused score.


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più