La Zizanie


Film | Data di rilascio: 29/04/2009 | Rilascio pellicola: 1978 | Formato: Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.La Zizanie2:34
2.Les Cadences infernales1:53
3.Guillaume et Bernadette1:07
4.Petit chèque, gros chèque1:14
5.Coup fourré1:21
6.Pigeon volé1:38
7.Peur bleue2:29
8.Le Bon choix1:11
 13:27
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

La Zizanie - 05/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De Franse film La Zizanie is een komedie met de bekende driftkikker Louis de Funès in de hoofdrol, naast Annie Girardot als zijn echtgenote.
Het verhaal draait om de burgemeester van een dorpje, die ook direkteur/eigenaar is van de plaatselijke fabriek die machines bouwt om luchtvervuiling te verminderen. Dat die fabriek de grootste vervuiler van het dorp is, doet uiteraard niet terzake. Dan plaatst een groep Japanners een grote order, die de fabriek eigenlijk niet aankan en de direkteur/burgemeester wil uitbreiden, maar de oppositie in de gemeenteraad weigert, wat hem natuurlijk tot razernij brengt. Uiteindelijk brengt hij de productiemachines maar onder in z'n eigen huis, zeer tegen de zin van z'n vrouw...
Deze doldwaze komedie is een van de laatste films waarin Louis de Funès heeft gespeeld. Hij is overleden in 1983.

De muziek voor deze komedie is van Vladimir Cosma. Dat de score gecomponeerd is voor een komedie is duidelijk aan de muziek te horen. Met veel vlotte deuntjes en typische geluiden ondersteunt de muziek de film van Claude Zidi. Dat begint al gelijk met de titeltrack. Een deuntje op een keyboard is wel vrolijk, maar als je het een paar keer gehoord hebt, dan heb je wel voor een jaar genoeg gehad, want het gaat snel irriteren. Het wordt dan ook nog staccato gespeeld, wat ook niet meehelpt om het aangenaam te maken. Voor de film hoeft dat natuurlijk ook niet, maar om te beluisteren eigenlijk wel.
Het deuntje is het thema van de score en komt regelmatig terug. In de tweede track is de muziek omgedraaid. De underscore is nu staccato en de melodie wordt door strijkers keurig aaneengesloten gespeeld. Maar de underscore is te grof om aangenaam te zijn.
In 'Petit Cheque, Gros Cheque' komt de deun opnieuw terug, nu in een rustige, wat jazzy kleuring. Hetzelfde geldt voor 'Coup Fourre', die nog wat meer zeurt dan de vorige track.
In 'Pigeon Vole' is dezelfde deun weer op tempo gebracht, maar de muziek klinkt nog steeds wat jazzy, een stijl waar je van moet houden om dit aangename muziek te vinden. Mij spreekt het niet aan. Ook de afsluitende track 'Le Bon Choix' krijgt weer de bekende deun mee, nu weer op een rustig tempo, maar toch. Aan het einde van de toch korte track komt zowaar nog een aantal seconden fraaie vioolmuziek voorbij, maar dan is het al veel te laat.

Behalve de 'deuntjestracks' zijn er nog een paar tracks met duidelijk afwijkende melodieën. 'Guillaume et Bernadette' is een rustig voortkabbelende viooltrack met een wat jazzy kleuring. En 'Peur Bleue' is meer een track met een arrangement dat spannend klinkt. Deze spanning houdt Cosma vol tot aan het einde van de track. En dit is een van de langste tracks op dit erg korte album, van maar liefst 2 minuut 29...

Kortom, met de score voor La Zizanie heeft Vladimir Cosma een toch wel erg simpel klinkende score gecomponeerd. Bijna alle tracks hebben het eenvoudige thema van de film als melodie. Dus na de zoveelste keer dat die deun weer voorbij komt, ben je het wel een beetje zat.
Dit album heeft slechts acht tracks, maar er is ook een album met zestien tracks. Als dat twee keer van hetzelfde is, dan is dat aan mij in ieder geval niet besteed. Op mijn digitale album staan heb ik overigens tien tracks en de negende is inderdaad meer van hetzelfde, maar de tiende is de track 'Pure Laine' en dat is gelijk een van de mooiste van mijn verzamelingetje van La Zizanie. De overige negen vallen niet mee. De waardering voor dit korte album met acht tracks, van net dertien minuten komt zo op slechts 51 uit 100 punten.

Altre versioni di La zizanie (1978):

Zizanie, La (1978)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più