Dick Tracy


SIRE | Warner Bros (075992626422)
Film | Anno: 1990 | Rilascio pellicola: 1990 | Formato: CD
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.Main Titles3:36
2.After The ''Kid''1:45
3.Crime Spree1:53
4.Breathless' Theme2:13
5.Big Boy/Bad Boys2:10
6.Tess' Theme1:09
7.Slimy D.A.1:41
8.Breathless Comes On2:54
9.Meet The Blank1:43
10.The Story Unfolds1:59
11.Blank Gets The Goods2:25
12.Rooftops2:01
13.Tess' Theme - Reprise1:17
14.The Chase2:57
15.Showdown/Reunited4:07
16.Finale1:00
 34:49
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Dick Tracy - 06/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De film Dick Tracy is gebaseerd op een bekende strip en gaat over de superdetective Dick Tracy, die alle booswichten de baas is en ook nog alle goeden te vriend weet te houden. Dan moet je toch wel echt super zijn...
Maar Dick Tracy is zo super. Hij is super genoeg om de crimineel Big Boy Caprice een kopje kleiner te maken en ook nog de slinkse Breathless Mahoney en The Blank, die nogal ongrijpbaar lijkt. Intussen wil z'n vriendin graag een rustig leventje met hem opbouwen en komt er een weeskind op z'n pad, die opvoeding nodig heeft. Tsja....

Danny Elfman is de supercomponist die deze film van een superscore mocht voorzien. Maar het valt niet helemaal mee. De score is vol orkestraal en dat is zeker een pré, maar er ontbreekt een mooi thema. De melodieën van deze score zijn flink actiegericht en hebben een lichte jazzy kleuring. Er is voldoende variatie tussen de verschillende tracks, maar de magere melodieën doen daar flink afbreuk aan.
De score opent met een echte actietrack, maar de melodie wil maar niet vlotten. En dat is ook bij veel andere tracks het geval. Soms heeft de score best wel een stevige sound te pakken, die goed klinkt en bij het verhaal past, maar toch mist er iets. Zelfs in het romantisch getinte Tess' Theme pakt de melodie niet echt, ondanks de violen. Er blijft een zweem van jazz invloed overheen hangen, waardoor deze en andere melodieën niet blijven hangen in het geheugen van de luisteraar.
De muziek klinkt vaak nogal donker en dramatisch, met veel diepere tonen, vooral in de meer geladen gedeelten of bij actietracks.
De meest afwijkende track van de score is Crime Spree, die een nogal bluesy bigband achtige toonzetting heeft, met een soort van vrolijkheid. De meeste andere tracks zijn vooral donker gekleurd, op het Tess'Theme na, ook in de reprise daarvan.
De vele geladen tracks op deze score maken de beluisterbaarheid niet veel beter, omdat ook hier de spanning ten koste gaat van de melodie. Toch merk je dat Elfman z'n best heeft gedaan om ook die tracks toch goed te laten klinken. Het valt echter desondanks niet helemaal mee. De vele blazers geven de score wel een soort van gedrevenheid mee, maar dat overheerst soms nogal. De afsluitende track is ook een donker gekleurde melodie met veel blazers. En weer ben je het vergeten als het is afgelopen.

Kortom, met Dick Tracy heeft Elfman niet een superscore neergezet. De muziek is bij vlagen best wel mooi, maar de donkere geladenheid en donkere actiekleuring overheerst behoorlijk. En dat doet de beluisterbaarheid geen goed. Maar het grootste manco is het ontbreken van een aansprekend thema. Elfman past wel de nodige thema's toe, maar die beklijven niet en je onthoudt ze niet. Soms meen ik even het Onedin-line thema te ontwaren, en dat zegt veel over de pakkende muziek van Chatsjatoerjan en weinig over deze score van Elfman. De waardering blijft hangen op 62 uit 100.
Dick Tracy - 09/10 - Revisione del Wilco de Jong, presentato a (Olandese)
Danny Elfman gaat op de ouderwets bombastische heldentoer met Dick Tracy! Na de gotische en duistere score voor stripheld Batman, was het tijd voor een big-band-achtige, Romantische score voor stripheld Dick Tracy. Kort samengevat: de muziek voor Dick Tracy is een stuk minder broeierig.

Net zoals er in de film - mede dankzij de pop-art vormgeving - geen twijfel bestaat over wie goed is en wie kwaad, of hoe een blik chili eruit ziet (een blik met daarop in koeienletters "chili"), zo laat ook Elfman's muziek maar weinig over aan de emotionele interpretatie: romantiek is vol-romantisch, actie is vol-bombastisch, en criminele ondeugd is voluit jazzy à la George Gershwin ("Crime Spree")! Deze soundtrack is er niet voor degenen die van subtiliteit houden!
Danny Elfman maakte ten volste gebruik van vlotte passages voor koperblazers en dat maakt de score behoorlijk energiek. In de track "Big Boy/ Bad Boys" hebben we zo'n energieke, stripboekachtige passage die enigszins doet denken aan de tussendoormuziekjes voor Batman, waarin bijvoorbeeld het beeld langs een gebouw omhoog klimt om te eindigen bij een raam waarachter zich iets afspeelt.
De "Main Titles" werden door regisseur en hoofdrolspeler Warren Beatty helaas niet gebruikt in de film.

Al met al een leuke, heroïsche, maar ook sterke score!
Dick Tracy - 04/10 - Revisione del Tom Daish, presentato a (Inglese)
A fairly average score from Danny Elfman. The Main Theme is fine, but not quite as flowing as it should be, also, the playing sounds very deadened, although that could be the way it was recorded. The love themes are fairly dull really and certainly don't have a very strong melody. The jazz in Crime Spree is good fun and nothing like the James Horner style jazz. It's a shame that it wasn't reprised later on the score. It is really only noteworthy as it is a little hard to come by these days, but it was a lucky find in a French CD shop and so I'm glad to have got it, none the less.

Altre versioni di Dick Tracy (1990):

Dick Tracy (1990)
I'm Breathless (1990)
Dick Tracy (2016)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più