Babylon A.D.


Colosseum (4005939692520)
Varèse Sarabande (0030206692525)
Film | Data di rilascio: 14/10/2008 | Formato: CD, Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.Aurora's Theme (Agnus Dei)4:09
2.Babylon Requiem5:34
3.Aurora Borealis2:31
4.Leaving the Monastery2:21
5.The Cold Walk2:47
6.Too Many Refugees2:53
7.Aurora and Toorop1:34
8.Snow Travel2:09
9.Rover Chase2:41
10.Entering New York City2:19
11.Mystery Package1:52
12.Skyscraper1:55
13.The Marketplace2:39
14.Toorop is Home2:31
15.The Monastery is Destroyed3:18
16.Train Travel1:57
17.Are You Afraid to Die?2:22
18.Are You a Killer, Mr. Toorop?2:13
19.Sister Rebecca2:43
20.Future Vision1:32
21.Save the Planet1:05
22.Leaving the Monastery (Fox Version)1:58
23.One Child at a Time2:45
 57:48
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Babylon A.D. - 08/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De film Babylon A.D. speelt zich af in een toekomst, waarin mannetjesputter Toorop (Vin Diesel) door de machtige crimineel Gorsky voor een beloning naar Rusland wordt gestuurd om een vrouw uit een klooster daar te ontvoeren en bij hem te brengen. Deze vrouw Aurora gaat samen met haar beschermer, Zuster Rebekka, met hem mee. Onderweg blijkt Aurora over speciale gaven te beschikken en komt Toorop achter de bedoelingen van Gorsky. En die zijn voor hem en Zuster Rebekka niet zo gunstig...

Voor deze donkere en naargeestige film heeft de Fin Atli Örvarsson de score geschreven. En dat doet hij zeker niet onverdienstelijk.
De score voor deze avonturen-sf-thriller bestaat vooral uit diepe en stevige underscore. Maar ondanks dat de muziek vrijwel nergens echt een leidende melodie of een thema kent, is de underscore verrassend sterk. Het is weliswaar vooral synthesizermuziek wat Örvarsson ons voorschotelt, maar door de diepe klanken verveelt het niet snel. De muziek wordt geregeld versterkt met verschillende instrumenten, van lage blazerklanken tot lage strijkerklanken en van donkere percussie tot stevige elektrische gitaarklanken. Die muziek zit wel allemaal in de underscore verpakt, maar onderscheidt zich voldoende om de muziek toch gevarieerd te laten zijn. En veel van die leidende muziek is dan toch weer akoestisch geproduceerd.
De variatie zit daarnaast nog tussen rustige en stevige tracks, waardoor de muziek toch aantrekkelijk blijft. Soms gooit Örvarsson er een hoop geluiden doorheen, die minder prettig klinken, maar dat blijft gelukkig binnen de perken. Daarbij blijft de muziek ook nog behoorlijk harmonieus en blijven dissonanten vrijwel achterwege.
De mooiste tracks levert Örvarsson af als hij de muziek voorziet van de klanken van een fors koor. Dat doet hij bijvoorbeeld in de machtige track Babylon Requiem, waarin het koor bijvalt wanneer de muziek al stevig te horen is, wat er een prachtig en krachtig geheel van maakt. Ook Entering New York City is zo'n mooie koortrack, alleen is dit een veel rustiger track, die wat gedragener klinkt en waarbij een jongenskoor bij de andere koor- en orkestklanken wordt gevoegd. Skyscraper heeft een dreigende melodie, waar vooral het koor voor de dreiging zorgt, terwijl de muziek aan het begin van de track prachtig blijft klinken. Alleen jammer dat de muziek na een halve minuut wat tam wordt, met alleen synthesizerklanken.
Ook in The Marketplace past Örvarsson menselijke stemmen toe, maar dan als een soort Tibetaanse klanken. Ook dat maakt de muziek onheilspellend, maar klinkt niet fraai. Een kinderstem zingt in Toorop Is Home, maar het klinkt niet lieflijk en de spanning is voelbaar. Een goede track. Zo sluit de score ook af met een hiermee vergelijkbare track, die je daarmee wat desolaat achterlaat.

Atli Örvarsson levert met Babylon A.D. een goede score af, ook al ontbreekt een fraaie themamelodie en bestaat de score vrijwel uitsluitend uit underscore. Wellicht heeft Örvarsson voor de muziek goed geluisterd naar James Newton-Howard, Harry Gregson-Williams en Trevor Rabin, want elementen uit diverse scores van hen vind je wel terug in deze score, waarmee ik maar wil aangeven dat Örvarsson niet meer over het hoofd gezien moet worden, al is dat natuurlijk altijd koffiedikkijken. Zijn score voor bijvoorbeeld Stuart Little van vijf jaar eerder kan lang niet tippen aan deze voor Babylon A.D., wat aantoont dat Örvarsson in die jaren aanzienlijk beter is gaan presteren.
World Soundtrack Awards: Discovery of the Year (Candidato)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più