Flight of the Intruder


Film | Data di rilascio: 21/01/2013 | Rilascio pellicola: 1991 | Formato: CD
Edizione limitata
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
The Album
1.Morg's Death6:38
2.Morg's Funeral1:45
3.Chase For Five Dollars2:08
4.On The Beach0:37
5.Iron Hand Mission4:21
6.Boxman's Death2:54
7.Cole Decides To Bomb Hanoi1:42
8.I Get Good Vibes1:19
9.Raid On Hanoi5:52
10.Court Martial0:25
11.San Pedro Harbor Scene0:56
12.Alpha Strike1:58
13.Camparelli Crashes2:43
14.Keeping The Faith1:59
15.Alpha Mike Fox Trot5:42
16.Rescue3:43
17.Final Scene1:56
 
The Extras
18.Chase For Five Dollars (Alternate)1:37
19.Boxman's Death (Alternate)2:54
20.Trailer (John Beal)3:27
 54:36
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Flight of the Intruder - 06/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
De Amerikaanse film Flight of the Intruder is geregisseerd door de vrij onbekende John Milius, met in de hoofdrollen Danny Glover, Brad Johnson en Willem Dafoe.
De film speelt zich af tijdens de Vietnamoorlog en gaat over de vluchten van een aantal piloten met hun Grumman A-6 Intruder vliegtuigen vanaf een vliegdekschip. Daarbij wordt er regelmatig eentje neergehaald door de Vietnamezen en worden ze bestookt met geweervuur of raketten. Een paar piloten horen dan van een raketbasis bij Hanoi en wijken af van hun missie om die basis te bombarderen...

De score voor deze oorlogsfilm is van Basil Poledouris. En helaas is het een score geworden met min of meer standaard actiemuziek.
De score opent met tamelijk dramatisch gekleurde muziek, maar al snel gaat Poledouris over tot de orde van de dag en worden de tracks vooral gevuld met tamelijk standaard actiemuziek. Met veelvuldig gebruik van de snaredrum voor het militaire tintje en koperblazers om er een stoere klank aan te geven, worden er nogal voorspelbare tracks neergezet. Aangevuld door pauken en ander geweld weet Poledouris er een weliswaar stevige score neer te zetten, maar het chronische gebrek aan melodie en aansprekende symfonieën en harmonieën doen de score de das om.

De score kent eigenlijk slechts een thema. En het moet gezegd: dat is een mooi en heldhaftig thema. Maar in het geheel van de score steekt dit thema veel te ver boven het maaiveld uit, waardoor het een 'over the top' effect krijgt. Het pakkende thema is teveel een vlag op een baggerschuit. Nu bedoel ik baggerschuit overigens niet zo negatief als het klinkt, maar de tracks waarin dit mooie thema niet voorkomt zijn veel te standaard om een prachtig thema voor de score te rechtvaardigen.
Wat hierbij niet meehelpt is dat het thema pas in de track 'Alpha Strike' voor het eerst te horen is, en dan zijn we al ruim voorbij de helft.

Behalve standaard actiemuziek kent de score slechts een paar rustpunten. 'On the Beach' is de eerste, maar die is veel te kort en wat simpel. Ook 'Boxman's Death' begint rustig en fraai, met een erg mooie melodie, maar al na ruim een halve minuut neemt de spanning en geladenheid het weer over, gevolgd door de nodige minder aangename actiemuziek.

Kortom, met Flight of the Intruder heeft Basil Poledouris een wat tegenvallende score gecomponeerd. Echt fraaie thema's en melodieën zijn maar beperkt aanwezig, eigenlijk is alleen het hoofdthema heroïsch en prachtig, maar verder is het vooral actie en spanning wat de klok slaat. En die actie en spanning zijn op een nogal standaard manier in muziek vertaald, waardoor het allemaal niet echt aanspreekt. Het gebrek aan melodie of aan fraaie motieven doet de score de das om. Het prachtige hoofdthema steekt daardoor nogal kitscherig af en dat is jammer, want het is echt een mooi thema. Ook het gebrek aan rustmomenten doet de score niet goed en de paar die er wel zijn, zijn fraai, maar veel te kort. Helaas brengt dat alles de waardering op een magere 62 uit 100 punten.
World premiere release of Basil Poledouris score for John Milius actioner set during Vietnam war, starring Danny Glover, Willem Dafoe, Brad Johnson. Poledouris excelled when working for close friend Milius. Current score is prime example! Muscular action and melody combine. Neat architecture: Score opens with reflection, progresses with melody, degree of power. Action rears, intensity of music increases. Finally, symphonic march takes center stage, brings everything to rousing finish. Intrada presents entire score from original Dolby SR-encoded two-track stereo session mixes, courtesy Paramount Pictures. Two alternates appear as extras. World premiere of complete John Beal trailer music brings CD to dramatic close. Basil Poledouris conducts. Intrada Special Collection release available while quantities and interest remain!

Altre versioni di Flight of the Intruder (1991):

Flight of the Intruder (2000)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più