Downton Abbey - The Essential Collection


Film | Data di rilascio: 19/11/2012 | Formato: Digital Download, CD
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia Artista/Compositore Durata
1.Downton Abbey - The Suite7:09
2.Love And The Hunter3:18
3.Emancipation2:16
4.Story Of My Life1:58
5.Did I Make The Most Of Loving YouMary-Jess4:14
6.Nothing To Forgive2:34
7.Fashion1:19
8.Damaged5:24
9.New World1:51
10.I'll Count The DaysRebecca Ferguson2:41
11.The Fallen3:01
12.A Glimpse Of Happiness2:03
13.Elopement4:44
14.Preparation3:26
15.Us And Them1:53
16.Patrick1:52
17.Deception2:50
18.A Dangerous Path3:13
19.With Or Without YouScala & Kolacny Brothers4:34
20.Violet1:55
21.An Ideal Marriage2:45
22.A Song And A Dance1:28
23.Every Breath You TakeScala & Kolacny Brothers4:27
 70:55
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Downton Abbey - The Essential Collection - 09/10 - Revisione del Sander Neyt, presentato a (Olandese)
Robert Crawley, Earl of Grantham: I'll do it on one condition - no, two. First, Matthew must agree.
Cora Crawley, Countess of Grantham: He will.
Robert Crawley, Earl of Grantham: Second, you will both admit it when you realise you were wrong.
Violet Crawley, Dowager Countess of Grantham: Oh, well, that is an easy caveat to accept, because I'm never wrong.

Engelse kostuumdrama’s hebben het altijd goed gedaan op het grote en het kleine scherm. Niemand kan een kostuumdrama maken zoals de Britten. Maar wat Julian Fellowes gepresteerd heeft met Downton Abbey, heeft nog niemand gedaan. Bijna heel de wereld kijkt naar deze serie, en als je één episode hebt gezien, kan je wel weten waarom. De serie beschrijft de ondergang van de Engelse grote huizen, na de eerste wereldoorlog. Serie één laat zien hoe het allemaal was, serie twee gaat over de oorlog en alle opofferingen die daar voor nodig waren en serie drie gaat over de naoorlogse periode en hoe de familie zich moet aanpassen om te overleven.
Wat is het succes van deze serie? Volgens deze recensent komt dat door drie grote factoren. Ten eerste heb je het verhaal. Dat is gewoonweg zeer goed gevonden. Ook al komt het soapachtig over, het is gewoon goed verzonnen. Ten tweede heb je de acteerprestaties. Eerlijk gezegd, in deze serie speelt niet de “top” van Engelse acteurs (met uitzondering van Dame Maggie Smith) maar elke acteur zit goed in zijn rol en dat merk je. Maar het is toch Maggie Smith die met de serie gaat lopen. Haar komische timing is nagenoeg perfect. Ook de meer emotionele kanten van haar personage kan ze perfect neerzetten. Van Maggie Smith wordt gezegd dat ze één van de beste actrices ter wereld is, en hier bewijst ze het nog maar eens. De derde factor is de manier waarop de serie in beeld is gebracht. Stijlvol en met klasse. Ook het gebruik van een echt kasteel in de plaats van een decor speelt ook mee in de echtheid van de serie.

De muziek is geschreven door John Lunn. Een componist die weinige bekendheid geniet, en na het beluisteren van deze cd vraag ik mij af waarom. Want dit is goede muziek. Het beschrijft heel goed de gebeurtenissen op het kleine scherm.
Op deze cd staat de beste muziek die gedurende de eerste drie series is gebruikt. Wat je merkt bij het beluisteren van deze cd is dat Lunn werkt met thema’s. Ingewikkelde thema’s die lang uitlopen. Het hoofdthema hoor je in “Downton Abbey: The Suite”. De melodie wordt voornamelijk gespeeld door de piano met onderliggende strijkers om de drama op te wekken. Hoewel de orkestratie vrij simpel is, mist het zijn effect niet. De melodie is zodanig goed gevonden dat het in je hoofd blijft spoken. Een ingezongen versie van dit thema bestaat ook genaamd “Did I Make The Most Of Loving You”. Hoewel dit hetzelfde thema is, vind ik deze versie iets minder dan het originele instrumentale. Het voelt raar aan om tekst te horen bij een melodie die je al zo goed kent.
Ook Matthew en Mary krijgen een thema. Dit gaat voornamelijk door als liefdesthema voor deze serie. Het is van hetzelfde kaliber als het hoofdthema. Zelfde orkestratie, ook een uitgebreide melodie, maar zeker een pakkende melodie. Hier bestaat ook ingezongen versie van: “I’ll Count The Days”. Hoewel dit een betere cover is dan dat van het hoofdthema, blijft het toch vreemd om een gekende melodie opeens met tekst te horen.
Dramatiek is ook te vinden op deze cd. Voornamelijk in het nummer “The Fallen” dat wordt gespeeld tijdens het huwelijk van William en Daisy. Dit is een nummer dat naar je strot grijpt. Klagerige strijkers die een emotionele melodie spelen. Als je daar dan nog eens de beelden bij ziet, kan je soms een traan niet onderdrukken.

Er is echter wel één groot nadeel aan deze cd. Deze cd kan niet volledig als score doorgaan. Hier staan de beste nummers op van de muziek van drie series, goed voor 27 uur kijkmateriaal en luistermateriaal in dit geval. Niet alle thema’s die in de serie worden gebruikt staan hierop. Ook worden de twee thema’s, die hierboven beschreven staan, wel heel veel gebruikt op de cd.

Conclusie
Deze cd van Downton Abbey is weggelegd voor alleen diegene die fan zijn van de serie. Ik kan mij niet voorstellen dat iemand graag naar deze score zou luisteren als die de serie niet goed vind. Ook is het jammer dat deze cd niet volledig als score kan doorgaan, maar de onderliggende reden heb ik al vermeld. Dus wat is mijn conclusie? Ben je een rasechte fan van de serie, laat deze cd niet liggen. Het is zeker de moeite, zeker als je de serie goed kent. John Lunn is er in geslaagd om goede melodieën te componeren die je niet meteen vergeet, net zoals je de serie niet snel zult vergeten. Maar is dit echt hoogstaande muziek? Ja en neen. Ja het is zeer goede muziek voor een serie zoals Downton Abbey maar het is niet origineel te noemen. Deze score krijgt van mij een 8.5 maar afgerond zal dat een 9 worden. Maar onthoud ende vergeet niet, ben je fan van deze serie, dan zou ik niet twijfelen en meteen deze score oppikken.


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più