Dave
Expanded


La-La Land Records (826924123423)
Film | Data di rilascio: 15/01/2013 | Rilascio pellicola: 1993 | Formato: CD
Edizione limitata: 3000 copie
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia   Durata
1.Main Title2:59
2.Secret Service/Bicycle0:43
3.You’re On2:00
4.To the White House1:53
5.Is This Legal?/Sleep Tight/Reed Talks to Press2:12
6.Back to Work0:53
7.The Teaching Montage1:07
8.She Hates Me3:12
9.The Balcony/Bob to Reed’s Office1:45
10.Limo to Shelter1:04
11.Ellen Watches Dave1:17
12.Murray Comes/1812 Overture (P. Tchaikovsky)1:28
13.$656 Million1:10
14.Are You Threatening Me?1:53
15.Ellen Finds Out1:30
16.Ellen and Dave Pack/The Tunnel2:15
17.The Picnic4:12
18.Let’s Get to Work1:11
19.Bedrooms/Bob Drops Bomb/Keep Moving2:51
20.How’d You Get Started?/Congress2:05
21.Dave Passes Out1:11
22.Into the Fog3:39
23.Ellen Volunteers1:52
24.End Titles4:13
 
Album Mixes
25.To the White House3:03
26.Do You Like Magic?2:25
27.Are You Threatening Me?3:24
28.How’d You Get Started?2:00
 
Bonus Tracks
29.Hail to the Chief (source)0:25
30.Secret Service (alternate)0:12
31.Back to Work (alternate)0:41
32.Bob to Reed’s Office (alternate)0:28
33.Limo to Shelter (alternate)1:05
34.End Titles (alternate)3:59
 66:16
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Dave - 09/10 - Revisione del Lammert de Wit, presentato a (Olandese)
Kevin Kline speelt de rol van de president van de Verenigde Staten en de rol van zijn dubbelganger Dave Kovic. Dave lijkt sprekend op de president en wordt op een dag gevraagd om 'even' in te vallen voor de president als deze naar een etentje moet, terwijl hij eigenlijk een nummertje wil maken met een van z'n assistentes. Dave laat zich inhuren voor deze rol, maar de president krijgt een beroerte tijdens zijn aktiviteiten met de assistente en Dave moet blijven doorgaan voor de president van Amerika, of hij dat nu leuk vindt of niet... Daarbij wil een stafchef van het Witte Huis gebruik maken van de gelegenheid om hogerop te komen, terwijl Dave de vrouw van de president wel erg leuk vindt. En hij ook nog eens het presidentschap eigenlijk wel een goede manier vindt om Amerika een prettiger land te maken...

Een comedy met spannende momenten (vooral ook in de ontmoetingen met mensen die denken dat hij de echte president is) en de nodige romantiek, waarvoor James Newton Howard de muziek componeerde. Behalve de Original score (zie elders op deze website) is er ook een Complete score uitgegeven, met daarop veel extra tracks.
De score van Dave is vooral een orkestrale score, waarbij elektronische muziek niet in de score voorkomt. Howard maakte een bijzonder genietbare score, met fraaie, steeds terugkerende thema's en mooie melodieën. De arrangementen zijn harmonieus en laten de muziek fraai klinken met mooie glijdende overgangen en regelmatig stevige uitbarstingen van heldere koperblazers. De muziek is niet zwaar aangezet en bombastische tracks ontbreken dan ook. De lichte orkestrale setting zorgt echter voor een luchtigheid die de muziek erg plezierig maakt om naar te luisteren. Dat geldt niet alleen voor de Original score, maar zeker ook voor deze Complete score.
Heel erg origineel is de muziek niet, zijn de thema's niet, is de klankkleur niet, en soms heb je bepaalde passages al eens eerder gehoord, maar het stoort absoluut niet.
Het geheel klinkt als een klok, mede vanwege de aanwezige variatie in de settingen. Zelfs ondanks dat op de Complete score de thema's nog vaker voorbij komen, blijft het gewoon genieten van deze heerlijke opbeurende en meeslepende muziek.
De variatie in de score is soms verrassend. Ook binnen de tracks tref je verschillende settingen, die kunnen variëren van rustige orkestrale muziek met vooral violen tot vrijwel solo pianomuziek en van grootse orkestraties met militaire percussie wanneer de film officiële en statige gebeurtenissen vertelt, tot spannende klanken wanneer in de film de dingen niet lopen zoals verwacht. Die spannende momenten heeft Howard niet zozeer voorzien van duistere klanken of effecten, maar van een melodie waarin de contramelodie voor de spanning zorgt. Dat maakt ook dat zelfs die spanningsmuziek toch symfonisch klinkt en bijzonder genietbaar blijft.
De muziek heeft af en toe een wat sprookjesachtige sfeer. Die creëert Howard door naast de vioolklanken ook chimes en andere instrumenten te gebruiken.

De muziek die Howard voor Dave heeft gecomponeerd heeft een prettige sfeer, die gemoedelijkheid en vriendelijkheid uitstralen. Ook de romantiek wordt niet vergeten. Dat laatste klinkt vooral door in mooie melodieën op de piano. In de film hebben die tracks dan een link hebben met de first lady. Die tracks hebben soms ook een heerlijke luchtige ondertoon.
De Complete score heeft, behalve de score zelf met 24 tracks, nog een tiental bonus tracks met afwijkende instrumentaties of melodieën. Zoals de hele score, luisteren ook die bonus tracks heerlijk weg. Ze hebben alle dezelfde sfeer als de eigenlijke score, al is de variatie in de muziek hiermee iets groter. Maar je moet er op letten om dat te laten opvallen. De afsluitende track eindigt wat dat betreft heel grappig, omdat in de laatste minuut nog een klein stukje semi-valse blazers - direkt uit de film - te horen zijn.

Kortom, met Dave heeft James Newton Howard een heerlijke score neergezet, die past in het rijtje van comedy-drama's uit het begin van de negentiger jaren van de vorige eeuw. Het is een vriendelijke en opbeurende en erg mooie orkestrale score geworden met heerlijke melodieën en thema's die zeer prettig in het gehoor liggen. De terugkerende thema's zorgen voor een mooie samenhangende score, die je vele malen achter elkaar kunt beluisteren. De waardering komt dan ook op een prachtige 94 uit 100.
La-La Land Records and Warner Bros. presents the latest in our Expanded Archival Collection -- the expanded and remastered reissue of renowned composer James Newton Howard’s (THE FUGITIVE, THE PRINCE OF TIDES, FALLING DOWN, WYATT EARP) original motion picture score to the acclaimed 1993 Warner Bros. feature film DAVE, starring Kevin Kline, Sigourney Weaver and Frank Langella, and directed by Ivan Reitman. This wondrous orchestral score brims with heart and hope and now it finally gets its much-deserved deluxe treatment, presenting the film version of the score with improved sound and an expanded running time of more than 60 minutes. Produced by Dan Goldwasser and remastered by James Nelson, this special reissue features bonus tracks and exclusive liner notes from writer Julie Kirgo and is limited to 3000 units.

Colonne sonore della collezione: Limited Editions

Vibes (2014)
Man Called Horse, A (2010)
9 to 5 (2008)
Badland (2013)
Barbarian and the Geisha, The (2002)
Music From The Films of Ridley Scott (2013)
Billie / Popi (2010)
Road House (2012)
Wait Until Dark (2007)
Confession (2010)


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più