Alex Rider: Operation Stormbreaker


Milan Records (0731383618628)
Milan Records (3299039905821)
Film | Anno: 2006 | Rilascio pellicola: 2006 | Formato: CD, Digital Download
 

Iscriviti ora!

Rimanete informati e richiedete l'accesso alle informazioni dei collezionisti!





 

# Traccia Artista/Compositore Durata
1.BlameTransluzent Feat. Carla Vallet4:18
2.Uncle Ian Alan Parker1:35
3.On The RoadRooster3:41
4.When the Doorbell Rings Alan Parker1:56
5.Bicycle Chase Alan Parker2:50
6.Chinese Burn [Lunatic Calm Mix]Curve7:25
7.Breakers Yard Fight Alan Parker1:19
8.Over London Alan Parker1:54
9.Into the Lion's Den Alan Parker6:44
10.Alright Alright (Here's My Fist Where's the Fight)Sahara Hotnights2:08
11.Kill Him Alan Parker4:34
12.Get Me Out Of Here Alan Parker4:49
13.Science Museum Alan Parker4:30
14.Hey KidMatt Willis3:38
15.At Sayle Tower Alan Parker3:16
16.You Don't Belong to My World Alan Parker2:06
17.Good To Be HereRooster3:40
18.Be My SaviourColin MacIntyre4:08
 64:31
Invia il tuo commento Nascondi le recensioni in altre lingue

 

Alex Rider: Operation Stormbreaker - 07/10 - Revisione del Tim Horemans, presentato a (Olandese)
Alex Rider: Stormbreaker is gebaseerd op de boeken van Anthony Horowitz. De film vertelt het verhaal van Alex Rider, een jongen van 14 jaar, die na de dood van zijn nonkel Ian (Ewan Mcgregor) wordt gerekruteerd door MI6, de engelse spionage dienst. Zijn opdracht is uitzoeken wie de moordenaar is van Ian Rider. Deze spy/actie film is gemaakt voor een zeer jong publiek en had dus ook een vlotte score nodig. Componist van dienst is Alan Parker, een voor mij onbekende naam (vergis je niet met Alan Parker de regisseur, zie Evita, Life of David Gayle). Parker heeft films zoals What’s Eating Gilbert Grape en Jaws 3 van muziek voorzien.

De soundtrack is een samenraapsel van score tracks en pop/rock songs. Daar zit het probleem van de soundtrack al onmiddellijk. De songs en de muziek van Parker staan door elkaar, wat er voor zorgde dat de muziek gebroken wordt. Het vormt geen geheel, het lijkt meer op wat losse tracks. De oplossing was dus de pop songs gewoon niet mee selecteren en dan nog eens luisteren naar de filmmuziek. Met Uncle Ian komt de score lekker op dreef, electronische beats met een laagje strijkers en blazers die de missie van nonkel Ian begeleiden. Het mag misschien als een cliché klinken maar het mannen geneurie in deze track geeft de muziek extra vorm. When the doorbell rings is één van de gevoelerige nummers op deze soundtrack. De strijkers introduceren een tweede thema dat aan het einde een mooie piano orkestratie krijgt. Maar al gauw wordt het tempo terug opgedreven, want dit is een actie film. In Bicycle Chase wordt het thema van Ian verder uitgewerkt en krijgt het echt een heroïsch tintje. Voor de rest doen de electronische klanken van het keyboard goed hun werk. De muziek van Stormbreaker bestaat grotendeels uit electronische beats maar het wordt toch steeds overgoten door een orkestraal sausje. Over London bevat zelfs een sopraan, welke meer kleur geeft aan de muziek. Into the Lion’s Den is de langste score track en is een afwisseling tussen uptempo en spionage muziek. Kill him doet goed dienst als inleiding voor Get Me Out of Here, welke mijn favoriete track is van deze cd. Het thema krijgt een zeer goede uitwerking en wordt tot het verplichte hoogtepunt gebracht.

De score van Alex Rider zorgde bij mij voor veel luisterplezier, met de nadruk dan wel op plezier. Het is een zeer vlot beluisterbaar album. Geen instant klassieker maar deze ambitie heeft de soundtrack ook niet. Voor één keer zijn de pop songs nog best leuk om te horen, maar ze hadden beter bij elkaar gestaan. Ik raad dus wel aan de score tracks na elkaar te beluisteren, dat zorgt ervoor dat de muziek van Alan Parker beter tot zijn recht komt..


Segnala un errore o inviaci ulteriori informazioni!: Accesso

 



Di Più