The Time Traveler - The Next One


Notefornote Music 24/09/2021 CD - 500 copies
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track   Duration
1.The Next One–Ted Carfrae (Myers/Harvey/Mastorakis) 
2.Main Titles 
3.Myconos Theme 
4.Recollections 
5.Talk To Me About Christ 
6.Drawning 
7.Hasapikos (G.Theodossiadis) 
8.Love Theme Pt. 1 & 2 (Falling In Love) 
9.Premonition 
10.Come Back To Life 
11.Talking Nonsense 
12.Glen Is Human 
13.Death In The Water 
14.Good Friday Echoes (Variation on a Greek Orthodox Psalm) 
15.Agean Sea Theme (G.Theodossiadis) 
16.So Long Pal 
17.End Titles 
18.Seventh Heaven–Big Alice (Big Alice/N.Mastorakis/A.Papadelli) 
19.Mr. Be–Big Alice (Big Alice) 
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

The Time Traveler - The Next One - 06/10 - Critique de Lammert de Wit, ajouté le (Néerlandais)
De Amerikaans-Griekse dramafilm The Time Traveller heeft in diverse landen als titel The Next One meegekregen. Deze film met een SF-randje is geregisseerd door de Griek Nico Mastorakis, die de film ook produceerde en het scenario schreef. Deze vrij onbekende low-budgetfilm is opgenomen op het idyllische Griekse eiland Mykonos in de Egeïsche zee.
Het verhaal draait om een man (Keir Dullea), die na een storm aanspoelt op een Grieks eiland, waar toevallig een Amerikaanse weduwe (Adrienne Barbeau) en haar zoon (Jeremy Light) wonen, die hem op het strand vinden. Ze nemen hem mee naar hun huis, waar hij weer op krachten komt. Hij blijkt aan geheugenverlies te lijden, maar als dat langzaam terugkomt, zegt hij dat hij vanuit de toekomst terug gekomen is. Zijn opdracht is om de wereld te redden van de ondergang...

De muziek bij deze film is van Stanley Myers die in die jaren vaker met regisseur Mastorakis samenwerkte en er een behoorlijk Grieks getinte score voor componeerde. Maar voor de echt etnisch-Griekse kleur is in de film ook muziek van George Theodossiadis te horen en ook zijn muziek is op dit album te horen. Van dit album, dat in 2021 op CD uitgebracht is in een beperkte oplage, was in 1984 al een Griekse LP uitgekomen met dezelfde tracks, die in een geremasterde uitvoering op de CD gezet zijn.

Het album bevat drie songs, waarvan de openingstrack wordt gezongen door Ted Carfrae, die later TCM Music oprichtte. Deze song moest hij toen in een hoge toonsetting zingen, wat hem maar net lukte. De muziek is van Myers, die hiervoor samenwerkte met Richard Harvey. Mastorakis schreef de tekst van deze titelsong van de film en was ook aanwezig bij de opname.
Beide laatste tracks zijn eveneens songs, die allebei gezongen worden door Big Alice, pseudoniem voor de Griekse zanger Costas Bigalis, die deze songs zelf schreef. De afsluitende song heet eigenlijk 'The Amazing Mr. Be'. Bigalice zingt beide best wel aardige songs op een typische boy-band manier, waarbij de eerste wat ruiger is en tweede wat poppy-er.

Het album bevat twee tracks van George Theodossiadis. De eerste is 'Hasapikos', wat een heel aardige instrumentale bouzouki-track is. Ook 'Agean Sea Theme' speelt hij op de bouzouki en ook dit is typisch Griekse muziek, ook weer met een best heel prettige melodie en in een aangenaam harmonische setting.
Maar Stanley Myers heeft ook een duit in het Griekse zakje gedaan. Zo heeft het 'Mykonos Theme' een prettig Griekse sfeer van snel getokkelde klanken en een licht romantische melodie. En de track 'Glen is Human' heeft ook die prettige Griekse kleuring, al krijgt die in de tweede helft een wat vreemde elektronische mix er overheen.
Een wat afwijkende track, die toch een Grieks tintje heeft is 'Good Friday Echoes', waarbij Myers een oude psalm bewerkt heeft tot een solo door een dulcimer gespeelde track.

Veel tracks van Myers' score zijn eigenlijk een beetje apart. Hij heeft allicht geprobeerd om het SF-achtige karakter van het verhaal in muziek te vangen, want een flink aantal tracks bestaan vooral uit elektronische effecten en vreemde klanken. Dat begint al met de 'Main Titles' en gaat verder bij 'Recollections', terwijl 'Drawing' vooral uit nogal grillige en wat grimmig klinkende elektronische geluiden bestaat, zonder enige vorm van melodie, wat overigens ook geldt voor 'Premonition'. Andere tracks zijn weer net iets melodieuzer, maar heel erg aan de minimalistische kant. In de track 'Death in the Water' krijgt de muziek zelfs een horrorachtige stijl.

Toch heeft Myers een paar erg fraaie tracks gecomponeerd, waarbij vooral het 'Love Theme' opvalt. Het is hier eenvoudige muziek van een keyboard op een ondergrond van synthesizer, waarbij een panfluit een prachtige kleuring aan de muziek geeft. Ook de melodie is bijzonder fraai, en die combinatie maakt dit tot een van de verreweg mooiste tracks van het album, samen met de 'End Titles', die wat vlotter gespeeld wordt, op dezelfde liefdesthema-melodie. Wel is de muzikale kleuring van deze laatste track wat minder, maar evengoed een fraaie track.

Kortom, met zijn muziek voor de overwegend Griekse film The Time Traveller - The Next One heeft Stanley Myers een nogal wisselende score afgeleverd. Behalve zijn score bevat het album drie middle-of-the-road popsongs en twee heel aardige tracks van de Griekse volksmuziekcomponist George Theodossiadis. Myers heeft een aantal van zijn tracks ook een wat Griekse kleuring gegeven en dat klinkt vaak nog heel aardig. Maar de meeste tracks zijn duidelijk minder en bestaan vooral uit minimalistische elektronische klanken, of uit melodieloze soundscape-effecten. Duidelijk niet fraai. Toch heeft Myers een bijzonder fraaie liefdesthema gecomponeerd, dat in twee tracks mooi voor het voetlicht komt. Die trekken de waardering voor dit album nog behoorlijk op tot 62 uit 100 punten.

The Time Traveler

Ajouté le Vendredi, 22 Octobre, 2021   Posté par Philippe Mouchon

The Time Traveler

Notefornote Music présente la bande originale de The Time Traveler composée par Stanley Myers (CD)

Notefornote Music présente la bande originale de The Time Traveler composée par Stanley Myers (CD)

La veuve d'un astronaute (Adrienne Barbeau) et son jeune fils (Jeremy Licht) rencontrent un étranger (Keir Dullea) venu du futur sur une île grecque.

Produit, écrit et réalisé par Nico Mastorakis et sorti en 1984, le film était connu dans d'autres parties du monde sous le nom de 'The Next One' avec Keir Dullea, Adrienne Barbeau, Peter Hobbs and Jeremy Licht.

Avec de la musique de Stanley Myers jamais éditée sur CD. L'album est remasterisé à partir de la musique qu'Omega avait dans ses archives par James Nelson de Digital Outland et se compose de la liste complète des morceaux du vinyle grec sorti par Polydor en 1984.

The Time Traveler (alias The Next One)
Bande originale du film
Musique de Stanley Myers
Numéro de catalogue NFN NFN-1025
CUP : 850001545464

Musique composée par Stanley Myers
Album produit par Nico Mastorakis
Arrangé par Stanley Myers et Richard Harvey
Musique enregistrée aux Snake Ranch Studios, Londres

Chanson titre : The Next One
Composé par Stanley Myers et Richard Harvey
Paroles de Nico Mastorakis
Chanté par Ted Carfrae

Musique grecque composée et arrangée par George Theodossiadis
Autres chansons composées et interprétées par Big Alice
Producteur exécutif pour Notefornote Music : Bryon Davis & Peter Hackman
Conception artistique : Herman Owen
Masterisé pour Notefornote Music par James Nelson à Digital Outland
Entièrement sous licence et approuvé à Notefornote Entertainment par Omega Entertainment, Inc.
(c) (p) 1984, 2021 Omega Entertainment, Inc.


Plus d'infos sur: Official Web Site Notefornote Music





Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus