Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

 

 Jungle Cruise
(Digital)


Walt Disney Records 30/07/2021 Téléchargement
Film Sortie du film: 2021
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!

 

# Track   Duration
1.Jungle Cruise Suite8:20
2.Nothing Else Matters1:26
3.Breaking Into the Archives4:02
4.Stop Her!2:33
5.A Steamer to Brazil1:57
6.Jungle Cruise1:53
7.Nilo1:12
8.Frank Breaks In1:18
9.Preparing to Set Sail2:53
10.Market Chase2:45
11.Sub Attack2:14
12.Encantado1:18
13.The Rapids3:42
14.Lily Snoops2:29
15.Trader Sam1:24
16.The Tree Fight5:56
17.Lily Finds Frank1:17
18.Joachim and the Bees1:10
19.Nothing Else Matters4:29
20.I Built a Boat2:00
21.La Luna Rota1:24
22.Underwater Puzzle4:35
23.Petal Negotiations3:43
24.Conquistadors Arrive2:38
25.One Last Cruise1:19
26.I Want You to Rest Now3:46
27.Absolutely Exhausting1:00
 72:43
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Jungle Cruise - 08/10 - Critique de Lammert de Wit, ajouté le (Néerlandais)
De Amerikaanse film Jungle Cruise is geregisseerd door Spaans-Amerikaanse regisseur Jaume Collet-Serra (Unknown, Non-Stop, The Shallows, The Commuter), die zijn voorkeur om met Liam Neeson te werken voor deze avonturenfilm inruilde voor Dwayne Johnson. De film is een productie van Walt Disney Pictures, wat garant staat voor familievriendelijk entertainment. Maar Disney moest wel de portemonnee trekken, want de film, die gebaseerd is op een van de bekende Disney-Park attracties, is een van de duurste producties aller tijden. De corona-pandemie zorgde voor de nodige vertragingen en sterk verminderde opbrengsten, waarbij de critici ook nog eens met gemiddelde recensies kwamen. Toch is Disney bezig met de voorbereidingen voor een vervolg.
Het verhaal begint in het verre verleden. Het is dan 1556 en Spaanse roofridders, 'conquistadores', zijn op zoek naar de levensboom in het Zuid-Amerikaanse oerwoud. Ze komen in contact met een inheemse stam, die weet waar die boom staat en die in het verleden velen van hun ziekten en verwondingen genezen heeft. Maar als ze niet willen vertellen waar de boom staat, wordt het stamhoofd gedood en hun dorp verbrand. Het stamhoofd spreekt echter een vloek uit over de ridders, waardoor ze het oerwoud nooit meer zullen verlaten terwijl ze tegelijk onsterfelijk worden. Dan springt de film naar 1916, waar dr. Lily Houghton (Emily Blunt) onderzoek doet naar wat de levensboom kan betekenen. Maar vrouwelijke wetenschappers tellen niet zo mee en ze wordt daardoor gedwongen om een belangrijke oude pijlpunt uit het Amazonegebied te stelen. Daarop vertrekt ze met haar broer naar de Amazone, waar ze een boot huren met kapitein Frank Wolff (Johnson) als gids door de jungle...

De muziek bij deze avonturenfilm met een hoog Indiana Jones gehalte is van James Newton Howard, die er een even avontuurlijke score voor componeerde, ook in de trant van Williams' score voor Indiana Jones. Dat avontuurlijke karakter van de muziek is vooral in de actietracks goed te horen. Een flink deel van de score bestaat uit dergelijke actiemuziek, waarin het orkest flink aan de bak moet. Dat orkest is overigens flink uit de kluiten gewassen, want het telt maar liefst 99 muzikanten. En daar bovenop gebruikte Howard nog een koor van ruim 40 zangers en zangeressen.
Het verhaal speelt zich grotendeels af in Zuid-Amerika en om de kleuring van dat continent mooi in zijn muziek verwerkt te krijgen, maakte hij ook nog gebruik van diverse etnische instrumenten en lokale percussionisten. Maar ook de koorklanken zorgen af en toe voor die wat exotische sfeer.

Het album opent met een lange suite van ruim acht minuten en daarin laat Howard alle thema's alvast de revue passeren. Het is dan ook een prettige melodieuze track geworden, met erg mooie arrangementen. Dat is namelijk de andere kant van de score, want behalve veel wat grimmige actiemuziek heeft Howard ook fraaie themamelodieën in z'n score verwerkt.
Een van die themamelodieën is overigens niet van Howard zelf, maar komt van de bekende song 'Nothing Else Matters', van Metallica, die jaren geleden ook in onze regionen in de hitlijsten heeft gestaan. Howard heeft deze song in een nieuw instrumentaal jasje gestoken en in de score verwerkt. Op het album staan twee verschillende uitvoeringen, de eerse (Part 1) wat rustiger, de tweede (Part 2) als negentiende track wat steviger aangezet, compleet met elektrische gitaren. En beide versies zijn erg fraai gearrangeerd en liggen bijzonder prettig in het gehoor.

Andere tracks zijn voorzien van Howard's eigen themamelodieën en die zijn ook erg fraai. Het album bevat best een heel aantal tracks waarin die fraaie melodieën mooi voor het voetlicht komen, in bijzondere arrangementen. Toch zijn er ook best een paar tracks die wel ingetogen zijn, maar waarvan de melodie dan wat minder aanspreekt, zoals 'Lily Snoops' en 'Trader Sam', maar meestal spreken die melodieuze tracks erg aan. Howard heeft zelfs vrolijke melodieën gecomponeerd, die vooral bij de meer komische scenes in de film thuishoren. Daarmee vormen die melodieuze tracks dan ook de aangename kant van deze score.
Daarnaast staat een flink deel van de score in de actiemodus, waarbij Howard zijn muziek een nogal grillige en onrustige kleuring heeft gegeven. Vaak ligt het tempo van die muziek behoorlijk hoog, wat de beluisterbaarheid niet ten goede komt. Dat zal in de film allicht prima werken, maar om los van de film naar te luisteren spreekt duidelijk minder aan. Deze muziek is vaak zelfs wat aan de agressieve kant en heeft nogal eens daarbij een donkere en dreigende sfeer. De tracks met deze actiemuziek zijn vaak al enigszins herkenbaar aan de titels, wanneer het gaat over inbreken, achtervolgen, aanvallen of vechten.

Het album sluit af met de korte track 'Absolutely Exhausting', die met een vrolijke melodie begint, in een wat komische hoempa-kleuring, om halverwege over te gaan naar een stevig stukje snelle actiemuziek. Daarmee is dit niet een bijzonder fraaie afsluiter die je met een aangenaam gevoel achterlaat. Het was fraaier geweest wanneer de titeltrack het album had afgesloten, want dat is zo'n track die met de hoofdthema-melodie in een heerlijke orkestrale kleuring eindigt. Maar er is kennelijk voor gekozen om de tracks allemaal in filmvolgorde op het album te zetten, waarmee de laatste track duidelijk wat minder is. Maar de voorlaatste heeft nog veel goedgemaakt, in een prachtig ingetogen arrangement, met een licht melancholieke kleuring.

Kortom, met zijn score voor Jungle Cruise heeft James Newton Howard op z'n zeventigste nog weer een zoveelste kwaliteitsscore afgeleverd. De muziek is veelal vol orkestraal en bevat een aantal erg fraaie themamelodieën, maar ook een paar melodieën die wat minder aanspreken. Soms is de muziek wat saai of hoempa-achtig, maar het is vooral de actiemuziek die de algehele stijl van de score bepaalt. Daarbij sneeuwen de melodieuze tracks een beetje onder in de grillige bombast van die actiemuziek, die ook nogal eens een behoorlijk dreigende of spannende toonsetting heeft. Die actietracks liggen wat minder gemakkelijk in het gehoor, maar er is op dit lange album genoeg melodieuze en wat meer ingetogen muziek te beluisteren die het zeker de moeite waard maken. Want veel van die melodieuze tracks zijn prachtig orkestraal gearrangeerd en zorgen tegelijk voor de broodnodige variatie tussen alle actiegeweld. De waardering voor dit album als geheel komt op 76 uit 100 punten, maar een wat korter album met minder grillige en grimmige actietracks had de waardering zomaar 10 punten hoger kunnen brengen.
Jungle Cruise - 08/10 - Critique de Thomas Jenkins, ajouté le (Anglais)
While some of the comedy/suspense material is annoying, the action, romance and beauty of the majority of the score makes it a damn good time.

Jungle Cruise

Ajouté le Mercredi, 28 Juillet, 2021   Posté par Philippe Mouchon

Jungle Cruise

Walt Disney Records présente la bande originale du film de Disney, Jungle Cruise. L'album contient la musique composée par James Newton Howard.

Walt Disney Records présente la bande originale du film de Disney, Jungle Cruise. L'album contient la musique composée par James Newton Howard.

La bande originale est disponible numériquement le 30 juillet 2021.

Jungle Cruise est réalisé par Jaume Collet-Serra avec Dwayne Johnson, Emily Blunt, Edgar Ramirez, Jack Whitehall, Jesse Plemons, Paul Giamatti, Veronica Falcón, Dani Rovira, Quim Gutierrez, Dan Dargan Carter, Andy Nyman, Raphael Alejandro, Simone Lockhart, Pedro Lopez, Sulem Calderon, Sebastian Blunt, Mark Ashworth, Allan Poppleton, Caroline Paige, James Quattrochi.

'Jungle Cruise' de Disney est un périple sur l'Amazone avec le capitaine Frank Wolff et le Dr Lily Houghton.
Lily quitte Londres pour la jungle amazonienne et recourt aux services discutables de Frank pour descendre le fleuve à bord du La Quila, son bateau vétuste mais charmant et trouver un arbre ancien qui possède des vertus curatives…..

À propos de James Newton Howard:

Après une carrière d'arrangeur, notamment pour Elton John, James Newton Howard (né à Los Angeles le 9 juin 1951) se consacre à la musique de film depuis Head Office (1986).
Son premier grand succès, Pretty Woman (1990), lui vaut une nomination aux Oscars.
Il compose également le thème de la série populaire Urgences (1994), puis aligne une impressionnante série de compositions, dont Le Prince des Marées (1991), Le Fugitif (1993), Le Pic de Dante (1997), Sixième Sens (1999), Batman Begins (2005), Blood Diamond (2006), Gnomeo and Juliet et De l'Eau Pour les Éléphants (2011).
Il remporte un Grammy Award pour la musique de The Dark Knight (2008). En 2012 commence sa collaboration à la série The Hunger Games, qui lui vaut d'être classé pour la chanson « The Hanging Tree », interprétée par Jennifer Lawrence.
En 2016, il compose la partition de Fantastic Beats and Where to Find Them, épisode de la saga Harry Potter.
Son sens du grandiose et ses orchestrations sophistiquées en font un vecteur de succès pour les films, au même titre que le réalisateur et les acteurs. ( - Universal Music - )


Plus d'infos sur: Official Web Site Disney Belgium

Plus d'infos sur: Jungle Cruise On Facebook

Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion