Love Actually
Island Records - 981403-3


Island Records 2003 CD (602498140338)
Film Sortie du film: 2003
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track Artiste/Compositeur Duration
1.Jump (For My Love)Girls Aloud3:40
2.Too Lost In YouSugababes4:11
3.The Trouble With Love IsKelly Clarkson3:40
4.Here With MeDido4:13
5.Christmas Is All AroundBilly Mack3:49
6.Turn Me OnNorah Jones2:34
7.SongbirdEva Cassidy3:43
8.Sweetest GoodbyeMaroon 54:29
9.I'll See It ThroughTexas4:05
10.Both Sides NowJoni Mitchell5:45
11.White ChristmasOtis Redding3:06
12.Take Me As I AmWyclef Jean fet. Sharissa4:17
13.All I Want For Christmas Is YouOlivia Olson3:27
14.God Only KnowsThe Beach Boys2:53
15.All You Need Is LoveLynden David Hall3:29
16.SometimesGabrielle3:54
17.Glasgow Love Theme Craig Armstrong2:03
18.PM's Love Theme Craig Armstrong2:16
 65:34
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Love Actually - 08/10 - Critique de Lammert de Wit, ajouté le (Néerlandais)
De kerstfilm Love Actually uit 2003 is het regiedebuut van Richard Curtis, die vooral aan de weg timmert als scenarioschrijver en producent (o.a. van Bridget Jones' Diary en Notting Hill). Ook het scenario voor deze film is van zijn hand. De film was enorm succesvol en is ook door de critici heel redelijk ontvangen. Daarnaast heeft de film een flink aantal prijzen en nominaties gewonnen.
Het verhaal in de film Love Actually is een soort mozaïek en draait om een aantal verschillende stellen, met allemaal hun verhalen rondom relaties. Die verhalen spelen zich af vlak voor Kerst in Londen. Het draait allemaal om de belevenissen van die stellen met de liefde, verliefdheid, romantiek, of juist het ontbreken daarvan. De stellen komen uit heel verschillende milieus, van hoog tot laag, waarbij ook hun leeftijden verschillend zijn. De film geeft daarmee een soort samenvatting van wat liefde in een mensenleven kan betekenen...

De muziek voor deze romcom werd geschreven door Craig Armstrong. Hij maakte er een bijzonder fraaie score van, met veel gevoel en een paar erg fraaie thema's, waarvan er een paar op dit soundtrackalbum zijn opgenomen.
Het grote gros op dit album zijn echter de songs die in de film (meestal voor een klein deel) te horen zijn. Er is een Amerikaanse en een Engelse versie van zowel de film als de soundtrack. Daartussen zitten de nodige verschillen, zoals de uitvoerend artiest van enkele songs of juist een net even andere song. Daarnaast bevat de Engelse versie een extra song en een extra track van de score van Armstrong.

De songs op het album luisteren erg prettig weg en variëren van pseudo disco-pop tot de geïjkte kerst-popliedjes die rondom die tijd regelmatig terug te horen zijn op de radio. Daarnaast zijn er een aantal fraaie gouwe ouwe te horen, zoals Songbird en Both Sides Now, die voor een extra pluspuntje zorgen. Een deel van de veelal bekende songs zijn hier te horen in uitvoeringen door wat onbekendere artiesten, maar daarom zijn die songs niet minder fraai. Overigens zitten er een paar songs tussen die wat minder zijn, maar dat mag de pret van dit album zeker niet drukken.
Over pret gesproken, in de film speelt Bill Nighy de verlopen rockster Billy Mack, die een nieuwe, nogal drakerige uitvoering van de bekende song 'Love is All Around' ten gehore brengt met de titel 'Christmas is All Around'. Het origineel is al in 1967 opgenomen door The Troggs, maar de song kreeg grotere bekendheid toen de band Wet Wet Wet deze song opnam voor de film Four Weddings and a Funeral, op verzoek van, jawel, Richard Curtis.

Dit soundtrack-album sluit af met twee bijzonder fraaie thema-tracks van de score van Craig Armstrong. Met een groot orkest weet hij perfect de juiste toon te treffen in een soms wat bombastische orkestratie. De melodieën zijn licht melancholiek en de arrangementen zijn heerlijk om naar te luisteren. Via het internet is veel meer van deze score van Armstrong te vinden en dat is zeker aan te raden.

Kortom, deze soundtrack voor Love Actually is een aangename luisterervaring. Niet alle songs zijn even sterk, maar de scoremuziek van Craig Armstrong maakt dat zonder meer goed. Een aantal songs liggen erg aangenaam in het gehoor, maar ik schrijf deze recensie in de zomer, bij erg warm weer en dan vallen de kerstsongs toch een beetje uit de toon. Wat dat betreft is dit album toch wat aan het jaargetijde gebonden. De waardering voor de songs is 75 en voor de scoretracks 90, waardoor het geheel op 78 uit 100 punten komt.
Love Actually - 08/10 - Critique de Thomas-Jeremy Visser, ajouté le (Néerlandais)
Bij een swingende, sentimentele maar prachtige film hoort een swingende, sentimentele maar prachtige soundtrack. Naast de muzikale bijdrage van Craig Armstrong, die tot in de puntjes netjes en verzorgd is, en goed de sfeer van de film oppakt, is er een heel scala aan songs van beroemdheden als Joni Mithcell, Kelly Clarkson, Dido en succesvolle groepen als The Sugababes, Maroon 5, The Beach Boys en Girls Aloud.

En met Girls Aloud beginnen we dan maar. Dit nummer, origineel van The Pointer Sisters, is swingend, en zorgt in de film voor een hilarische scene (jazeker, de scene waarin Hugh Grant al swingend zich door zijn ambtsgebouw beweegt, en dan zijn verbijsterende secretaresse tegenkomt). Als je het nummer niet zo leuk vind, kijk de film en luister hem opnieuw, je herbeleeft het allemaal.

Het volgende hoogtepunt is het fantastische Christmas Is All Around. Ja wat kan ik erover zeggen? Billy Mack, gespeeld door de Britse acteerveteraan Bill Nighy (bekend van rollen in The Constant Gardener, en de twee sequels van Pirates of the Caribbean, waar hij onherkenbaar is achter een baard van CGI-tentakels), is een oude rockster die zijn tijd heeft gehad, en dat niet schijnt te accepteren of misschien zelfs door te hebben. Hij is een van de kleurrijkste personages in de film, en werkt constant op de lachspieren. Van zijn adviezen over dat kinderen geen drugs moeten kopen, maar rockster moeten worden zodat ze het gratis kunnen krijgen, tot zijn bewegelijke wenkbrauwen tijdens het performen van zijn nummer. In de film probeert hij de band Blue te verslaan om de nummer een hit tijdens kerst, en dit is dus het nummer. Het is totaal niet goed of echt zuiver gezongen, maar ook niet belabberd slecht. Het werkt, zoals eerder gezegd goed op de lachspieren, wat een goede eigenschap is.

Als je de CD eenmaal hebt geluister is er echter een iemand die je, net als in de film, compleet de grond onder je voeten doet wegvallen. De totaal onbekende Olivia Olson zingt het overbekende All I need for Christmas is You, met zo'n prachtige, zuivere en overtuigende stem dat je er kippenvel van krijgt. Dit nummer is dan ook het onbetwiste hoogtepunt van de soundtrack. Zoals vaak bij de uitgave van een soundtrack van een film als deze, krijgt de componist weinig tot soms zelfs geen ruimte voor zijn bijdrage. Het is dan ook maar goed dat de twee beste thema's van Armstrong er zijn tussen geplaatst. Ze zijn romantisch, liefdevol, en voegen sfeer en warmte toe aan de film. Ze doen je, zoals verwacht, denken aan wat Hans Zimmer twee jaar later deed voor The Holiday.

De soundtrack van Love Actually zou niet zo speciaal zijn geworden als de film niet zo prachtig was geweest. De beste tracks zijn dan ook de tracks die tijdens de ingrijpendste, grappigste of emotioneelste momenten in de film worden gebruikt. Maar ja, dat is natuurlijk ook vaak zo met een instrumentale score, die tevens ook dik in orde is hier, ondanks dat het er twee zijn. Maar toch noem ik instrumentaal en commercieel in 1 zin, wat voor dit soort uitaven zeldzaam is. Laten we het erop houden dat beiden de sfeer van de film op cd erg goed overbrengen, zodat je de fantastische film herbeleeft.
Love Actually - 09/10 - Critique de Grégory Ramat, ajouté le (Français)
Un album qui rassemble des standards, des classiques revisités et des tubes en puissance.
Artistes confirmés et nouveaux talents se mêlent offrant un large éventail de genres. L'auditeur - quel que soit son âge - devrait ainsi y trouver son bonheur.
On remarquera notamment le sublime I'll see it through de Charlène Spiteri (Texas), Christmas is all around, clin d'oeil évident à Love is All around de Wet Wet Wet et le très populaire Here with me de Dido.
Seuls deux thèmes musicaux figurent sur la B.O. mais quels thèmes !
Craig Armstrong démontre une nouvelle fois son talent et sa sensibilité communicative.
Glasgow love theme ravira les amateurs de morceaux à l'ampleur progressive digne d'une grande cérémonie. Quant à PM's love theme, sa délicatesse nous rappelle que le compositeur a oeuvré sur des oeuvres telles que Romeo & Juliette et Moulin Rouge ! Un artiste au sommet, actually and certainly for ever !
Love Actually - 08/10 - Critique de Maurits Petri, ajouté le (Néerlandais)
Love Actually is wat mij betreft de leukste romantische kerstfilm ooit gemaakt, met een cast die niet voor de poes is. Liam Neeson, Alan Rickman, Emma Thompson en Hugh Grant spelen de sterren van de hemel.
De soundtrack is ongelooflijk veelzijdig. Naast de vele goede popnummers (we noemen bijv. Maroon 5 en Gabrielle) bevat het album ook score van Craig Armstrong. Dit zijn voornamelijk zoetsappige strijkarrangementen en piano-solo's die heerlijk wegluisteren.
Als klap op de vuurpijl zingt Bill Nighy (alias Davy Jones), die trouwens Billy Mack in de film heet, nog een nummertje weg. Dit is een zeer geslaagde en humoristische track geworden (cover van Take That). Al met al een erg commercieel album, maar dat drukt de pret zeker niet. Leuk om cadeau te geven, leuk om te beluisteren!
La musique de cette B.O. est utilisée dans:

Pride & Prejudice (Bande annonce)

Bande annonce:





Autres sorties de musique de Love Actually (2003):

Love Actually (2021)
Love Actually (2021)
Love Actually (2003)


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus