Rainbow Six Siege: Year 2


Ubisoft Music 10/03/2020 Téléchargement
Game soundtrack Sortie du film: 2015
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track   Duration
1.La Perla Blanca2:57
2.Cool Vibes1:39
3.Before Midnight1:37
4.Rainbow Fun Land2:51
5.Teacups1:33
6.Haunted Rollercoaster1:35
7.Mok Myeok3:06
8.Seoul Museum1:34
9.Style Riderz1:34
10.Rainbow Six Siege: Invitational Main Theme (Paul Haslinger & Danny Cocke)4:34
 23:00
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Rainbow Six Siege: Year 2 - 05/10 - Critique de Lammert de Wit, ajouté le (Néerlandais)
Tom Clancy's Rainbow Six: Siege is een game van de zogenaamde 'first person shooter' soort. De Rainbow Six gameserie is ontwikkeld door Ubisoft voor diverse spelplatforms. De gameverhalen zijn ontwikkeld door thrillerschrijver Tom Clancy, over de anti-terrorisme-organisatie Rainbow, op basis van zijn boek Rainbow Six uit 1998. Toen kwam de eerste game van de serie uit. In 2015 kwam de editie Rainbow Six: Siege uit, waarin de speler kan kiezen voor diverse typen strijders en kunnen spelers ook in multiplayer mode spelen rondom diverse thema's. Het is geen doorlopend verhaal, maar de game bestaat uit allerlei missies die de spelers kunnen uitvoeren om terroristen te bestrijden. Vanaf 2016 zijn er elk jaar uitbreidingen van de game gekomen, met nieuwe verhaallijnen en meer of minder exotische plaatsen waar gespeeld wordt. Die uitbreidingen bestaan per jaar uit een aantal 'seizoenen'.

De muziek bij de originele Tom Clancy's Rainbow Six: Siege game uit 2015 is van Paul Haslinger, die bij deze game samenwerkte met Ben Frost, voor wie het de eerste game-score was. Frost is voor de jaarlijkse uitbreidingen buiten beeld geraakt en de muziek voor zowel Year 1 van 2016 als Year 2 van 2017 is dan ook alleen van Haslinger.
De muziek van Haslinger op dit album van Year 2 komt uit drie van de vier seizoenen of verhaaldelen van de game-set, die deze keer begint met het deel Operation Velvet Shell, dat zich focust op de verdediging van de kust. Het tweede deel of 'seizoen' wordt Operation Health genoemd, wat in feite een game-upgrade is, zonder muzikale gevolgen. Als derde 'seizoen' is Operation Blood Orchid in een pretpark gesitueerd en tot slot Operation White Noise, die zich, net als in Year 1, in het verre Oosten, nu in Korea afspeelt. Van het eerste, derde en vierde seizoen zijn steeds drie tracks op het album opgenomen. De laatste track is het overkoepelende Main Theme, die speelt in de wachtstand, voordat de speler van start gaat.

De openingstrack van het album begin met een heftig aangeslagen elektrische gitaar. Vervolgens wordt de muziek overgenomen door de elektronische trukendoos en gaat Haslinger verder met allerlei geluiden en klanken, vrijwel zonder dat er enige melodie aan te pas komt. Die geluiden en klanken hebben een karakter van spanning en dreiging, omdat de muziek uiteraard bedoeld is om de speler die spanning en dreiging ook via de muziek te laten voelen of om die te versterken. Dat fraaie melodieën hiervoor niet de meest ideale manier is, spreekt wel voor zich. Maar voor het beluisteren van de muziek los van de game is dat toch wel een behoorlijk nadeel. Er zijn af en toe wel wat meanderende motieven te horen, maar dat melodieuze aspect is toch wel erg beperkt.
De muziek is in de verschillende tracks redelijk gevarieerd, hoewel dat uiteraard relatief is, want de algehele sfeer van de tracks is overal die van elektronische klanken en geluiden om de spanning en dreiging te versterken. Maar daarbinnen heeft Haslinger z'n best gedaan om te variëren en een beetje aan te sluiten bij het thema van het seizoen. Dat is het beste te horen in de drie voorlaatste tracks, die horen bij het vierde seizoen. Hierin is beperkt wel iets van een etnisch Oosterse kleuring te horen.

De laatste track is de langste van het korte album. Omdat deze track niet tijdens de game, maar voorafgaand daaraan, in de tijd voordat de game feitelijk gestart wordt, te horen is, hoefde deze muziek de spanning en dreiging van de game niet te verklanken. Deze track is daarom juist wel melodieus. Met elektrische gitaren en orkestraal klinkende muziek brengt Haslinger, samen met co-componist Danny Cocke, een erg fraaie track, met een mooie melodie, prettige orkestraties en stevige percussie. De muziek komt daardoor bijna bombastisch over en staat als een huis.
Componist Danny Cocke, die aan deze laatste track mee componeerde, nam het stokje in de volgende delen van de game vanaf Year 3 over van Paul Haslinger. Hij ging samen met Jon Opstad verder.

Kortom, met Rainbow Six Siege: Year 2 heeft Paul Haslinger opnieuw een score afgeleverd voor deze game-serie. De tracks van de verschillende 'seizoenen' of delen van de game liggen echter als luistermuziek los daarvan niet bijzonder prettig in het gehoor. De elektronische klanken en effecten bevatten nauwelijks enige melodie, hooguit enkele motieven. Alleen de laatste track van dit korte album van net 23 minuten is erg fraai, juist omdat deze prettig melodieus is. Het trekt de waardering iets omhoog, naar 48 uit 100 punten.


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus