King Arthur: Legend of the Sword


Sony Classical 05/05/2017 CD (0889854409029)
WaterTower Music 05/05/2017 Téléchargement
WaterTower Music 19/05/2017 CD (0794043192715)
Film Sortie du film: 2017
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track   Duration
1.From Nothing Comes a King 
2.King Arthur: Legend of the Sword 
3.Growing Up Londinium 
4.Jackseye’s Tale 
5.The Story of Mordred 
6.Vortigen and the Syrens 
7.The Legend of Excalibur 
8.Seasoned Oak 
9.The Vikings & The Barons 
10.The Politics & The Life (feat. Gareth Williams) 
11.Tower & Power 
12.The Born King 
13.Assassins Breathe 
14.Run Londinium 
15.Fireball 
16.Journey to the Caves 
17.The Wolf & The Hanged Men 
18.Camelot in Flames 
19.The Lady in the Lake 
20.The Darklands 
21.Revelation 
22.King Arthur: Destiny of the Sword 
23.The Power of Excalibur 
24.Knights of the Round Table 
25.King Arthur: The Coronation 
26.The Devil & The Huntsman (feat. Sam Lee) 
 
Bonus Tracks Digital Download
27.The Ballad of Londinium (Bonus Track) 
28.Riot & Flames (Bonus Track) 
29.Anger (Bonus Track) 
30.Cave Fight (Bonus Track) 
31.Confrontation with the Common Man (Bonus Track) 
32.The Devil & The Daughter (Bonus Track) 
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

King Arthur: Legend of the Sword - 09/10 - Critique de Sander Neyt, ajouté le (Néerlandais)
The Mage: You're no longer a myth. You're starting to mean something.

Er zijn verhalen die talloze keren verfilmd zijn, soms zelfs tot vervelens toe. Hoeveel verfilmingen zijn er al niet geweest van bijvoorbeeld Sherlock Holmes, Dracula of Dokter Frankenstein. Bij dat rijtje hoort jammer genoeg ook de legende van King Arthur. Het is een legende om u tegen te zeggen en één van de hoekstenen van de Britse cultuur. Of de legende gebaseerd is op een waargebeurd verhaal of niet, is een kwestie van twijfel. Sommige geloven dat het gebaseerd is op waarheid, anderen zeggen dat het een samenraapsel is van middeleeuwse verhalen.
Aangezien het een redelijk uitgebreid verhaal is, hebben we gelukkig het geluk dat vele zaken van het verhaal op verschillende manieren kan worden verteld. In 2004 hebben we een zielig 'ware' vertelling van het verhaal gehoord dat eigenlijk een standaard pseudo Gladiator film was. Laten we het succes van de laatstgenoemde film proberen te evenaren moeten de studiobazen gedacht hebben. Maar we wijken af. De meest geweldige versie van het verhaal vind ik persoonlijk 'Monty Python And The Holy Grail'. De satire is en blijft één van mijn favoriete flims aller tijden en is dan ook een voorbeeld geweest voor Guy Ritchie die aan het roer mocht staan van deze nieuwe verfilming genaamd 'King Arthur: Legend Of The Sword'
Wat een begin moest zijn van een zesdelige filmreeks werd de reeks meteen gereduceerd naar een solo film, aangezien het publiek besloot dat ze de verhalen van King Arthur zo beu zijn als koude pap. Wat eigenlijk wel een jammerlijk feit is want ondergetekende vond de film lang zo slecht niet. Het enige dat ik misschien wat verwarrend vond is de begin scene die eigenlijk maar over de volledige film volledig wordt uitgelegd. Maar Guy Ritchie zou Guy Ritchie niet zijn moest hij opeens afkomen met een normale film. Want ere waar ere toekomt, hij heeft geen enkele normale film.
Zelfs zijn versie van Sherlock Holmes was redelijk modern ingericht met zijn slow motions en zijn snelle montage. Eigenlijk kunnen van deze King Arthur zeggen dat het een middeleeuwse versie is van Sherlock Holmes. De film heeft zijn eigen stijl, zijn eigen snelle montage, dezelfde humor waar deze recensent van houdt en uiteraard Jude Law in een Villain rol. Dat werd nog eens tijd. Als grote fan van de acteur vind ik hem nog steeds op zijn best als hij de snoodaard mag uithangen en ook in deze film speelt hij de rol met verve. Wat ook uitspringt in de film is de muziek van Daniel Pemberton, want waar een vijftal jaar geleden Pemberton nog een relatief nobele onbekende was, is hij de laatste jaren doorgegroeid als één van de grootste nieuwe namen in het genre. En dat bewijst hij hier met zijn King Arthur nog maar eens.
Want waar Hans Zimmer met zijn Sherlock Holmes experimenteerde met zijn muziek om de stijl van Ritchie te kunnen omzetten in muziek, gaat Pemberton nog iets verder. In de booklet had ik al door wat het ging worden aangezien The Orchestral Elements als laatste werd gecrediteerd na een waslijst van allerlei middeleeuwse instrumenten. Dus we hebben te maken met iemand die zijn huiswerk gemaakt heeft, en dat hebben we geweten.
Als we de muziek van Pemberton bekijken, kunnen we één groot vreemd aspect ontdekken. Langs de ene kant is, klinkt de muziek zeer modern, langs de andere kant buiten de moderne hoek, hebben we ook zeer middeleeuwse klinkende muziek, met zelfs middeleeuwse liederen. En die twee aspecten zullen dan ook de twee delen zijn waaruit deze recensie is opgebouwd.
In de tweede track genaamd King Arthur: Legend Of The Sword krijg je voor het eerst het hoofdthema te horen en wat je meteen gaat merken hoeveel kracht er in de muziek zit. Het begint relatief rustig met de middeleeuwse instrumenten maar als Pemberton zijn kracht loslaat, dan ben je meteen onder de indruk. Zijn hoofdthema is uniek te noemen aangezien het vooral gaat over de basis dat hij gebruikt als thema. Daarboven op gebeuren er van allerlei zaken, maar de basis blijft het thema en het is een thema dat misschien niet zo makkelijk herkenbaar is, maar het werkt wel. Het blijft zitten, het is memorabel en vooral het is iets wat je niet verwacht. Bij een King Arthur score denk je veelal aan de epische muziek, de vorige King Arthur score van Hans Zimmer was op zijn minst episch te noemen. Wat Pemberton ons heeft, is zoveel beter. Hij gebruikt zijn hoofdthema zoals een hoofdthema moet gebruikt worden, namelijk in praktisch alle tracks hoor je wel een flard van het thema.
Een tweede thema is het percussie gedreven Londinium, te horen in Growing Up Londinium. In alle opzichten is dit een zeer vreemde track met veel verschillende invloeden. Je hoort de componist er zelf in zuchten en roepen. En dat maakt deze score sfeervol, maakt deze score uniek in zijn soort.
Een derde thema is persoonlijk mijn favoriet namelijk het thema van Excalibur, wat al te horen is in de eerste track. Na de nu al beroemde Horn Of Doom die door Zimmer werd uitgevonden komt daar het zeer mooie middeleeuwse thema voor het zwaard. Het is een lyrisch thema dat meteen in je hoofd blijft zitten. Het is zelfs kippenvel verwekkend dat thema, en dat is nog maar de eerste keer dat je het hoort. Mijn favoriete versie is in The Born King. Middeleeuwser dan dit nummer kan je niet gaan. Het begint met een zeer stil crescendo, dat gedurende de gehele track blijft hangen. Daar boven op begint Pemberton zijn thema te spelen. En de componist bouwt perfect op. Het wordt steeds luider gespeeld, en er worden alsmaar instrumenten bijgevoegd om dan een culminatie te krijgen om u tegen te zeggen. Dit is zonder twijfel de beste track van de score en ik durf zelf meer te zeggen, het is één van de beste tracks die vorig jaar is uitgegeven!

Buiten de thematiek hebben we nog een paar troeven in deze score. Waar ik al sprak over de middeleeuwse kant van het album, gaat Pemberton nog een stapje verder. Hij gebruikt niet enkel de instrumenten van weleer, hij heeft er zelfs een oud middeleeuws lied in de score gebruikt. Namelijk in de track The Politics & The Life. Toen ik de film voor het eerst zag in de bioscoop werd ik meteen van zijn sokken geblazen. Als de machtige King Urther zijn vijand Mordred aanvalt, valt alle geluid weg en begint dit prachige middeleeuws lied te spelen. The life is een muzikale versie van Light of Aidan's 'Lament' dat door Gareth Williams werd ingezongen. Al is het volledig onverstaanbaar, het is een beklijvende melodie die naar je strot vliegt en in combinatie met wat op het beeld gebeurd is zeker een hoogtepunt van film en score.
Wat ook een troef is van de score is zijn actie. De actie is op dezelfde manier opgebouwd als de openingstrack. Met andere woorden hebben we te maken met een percussie gedreven actie muziek waar het hoofdthema en het thema van Excalibur met elkaar afwisselt en het is een fenomenale mix.
Pemberton schuwt ook de nodige drama niet in zijn muziek. We hebben niet zo veel rustige dramatische tracks op deze cd, maar als hij de emotionele toer op gaat, dan gaat hij heel ver. In Revelation horen we hoe Uther en zijn vrouw sterven aan de hand van de slechte Vortigen, en de manier waarop Pemberton zijn middeleeuws ensemble inzet is van een uitzonderlijk hoog niveau, waar je gewoonweg stil van wordt.
En dat is de score algemeen, het is gewoon muziek van een uitzonderlijk hoog niveau. Is deze score voor iedereen weggelegd, volgens deze recensent niet. Want het is een gewaagde keuze geweest van Pemberton. Net zoals hij schreef in het booklet, hij schrijft voor een Guy Ritchie film en een Guy Ritchie film is nooit een normaal iets. Dus hij liet hem helemaal gaan, en wat hij ons heeft is zeker één van de beste scores van het voorgaande jaar. Als je houdt van actie zoals Hans Zimmer het neerschreef voor Sherlock Holmes, ga je genieten van deze muziek. Genieten van de eerste seconde tot de laatste. King Arthur is een experimentele score geworden en dat moeten we in eer houden. Er is maar één nadeel met de cd en dat is dat er digitale bonustracks op staan. Persoonlijk luistert deze recensent liefst de volledige score in zijn volle recht door de homecinema in plaats van door de pietluttige boxen van mijn pc.
King Arthur: Legend of the Sword - 04/10 - Critique de Renaud Marie L, ajouté le (Français)
Alors oui, les inventions rythmiques sont là, la recherche de certaines sonorités originales aussi, quelques harmonies celtiques pour la magie, la saturation d un gros son spectaculaire sur obstination de caractère moyenâgeux, mais l ensemble reste très pauvre et tape a l œil. Ca s ecoute très bien en faisant autre chose, sauf si vous poussez votre ampli, quitte à se fâcher avec les voisins. En meme temps, au vu du film, que pouvait on faire d autre? C est déjà un tour de force que ce soit ecoutable!

Le Roi Arthur : La Légende d'Excalibur (King Arthur: Legend of the Sword)

Ajouté le Vendredi, 28 Avril, 2017   Posté par Arvid Fossen

Le Roi Arthur : La Légende d'Excalibur (King Arthur: Legend of the Sword)

WaterTower et Sony Classical présentent l'album de la bande originale du film de Guy Ritchie: King Arthur: Legend of the Sword.
L'album contient la musique originale du film composée par Daniel Pemberton (Steve Jobs, The Man de U.N.C.L.E., The Counselor, Gold).

La B.O. sera diffusée numériquement et physiquement en mai 2017.

Visitez Amazon pour commander la version CD.

Le Roi Arthur : La Légende d'Excalibur (King Arthur: Legend of the Sword) est un film américano-britannico-australien réalisé par Guy Ritchie, sorti en 2017 avec Charlie Hunnam, Astrid Bergès-Frisbey, Djimon Hounsou, Aidan Gillen, Jude Law et Eric Bana.

Jeune homme futé, Arthur tient les faubourgs de Londonium avec sa bande, sans soupçonner le destin qui l'attend - jusqu'au jour où il s'empare de l'épée Excalibur et se saisit, dans le même temps, de son avenir. Mis au défi par le pouvoir du glaive, Arthur est aussitôt contraint de faire des choix difficiles. Rejoignant la Résistance et une mystérieuse jeune femme du nom de Guenièvre, il doit apprendre à maîtriser l'épée, à surmonter ses démons intérieurs et à unir le peuple pour vaincre le tyran Vortigern, qui dérobé sa couronne et assassiné ses parents - et, enfin, accéder au trône...

Visitez le site officiel du film.


Plus d'infos sur: Warner Bros. official movie website



Bande annonce:





Bande annonce:





Autres sorties de musique de King Arthur: Legend of the Sword (2017):

King Arthur: Legend of the Sword (2017)


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus