Man to Man


MovieScore Media (0700261338392)
Film | Date de sortie: 20/12/2011 | Sortie du film: 2005 | Type: CD, Téléchargement
Edition limitée: 1000 copies
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track   Duration
1.Suite from "Man to Man"4:28
2.Main Title and The Rapids3:18
3.Paying the King1:30
4.Capsized2:19
5.Sea Sickness0:51
6.Abigail's Feeling1:40
7.Measuring the Pygmies1:57
8.Pygmy Chase3:08
9.Hitting Trees1:43
10.Likola Kills2:07
11.Alexander's Arrow0:53
12.The Net1:00
13.Apes and Mankind2:37
14.Baby1:29
15.The Kidnapping of Likola1:17
16.Alexander Cut1:14
17.Catching Elena0:54
18.In the Snow2:06
19.The Return of Likola3:00
20.Monkey Waltz1:33
 39:04
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Man to Man - 08/10 - Critique de Lammert de Wit, ajouté le (Néerlandais)
Man to Man is een historisch drama van de Franse regisseur Regis Wargnier. Evenals voor Kenneth Branagh is Doyle ook voor Wargnier de vaste filmmuziekcomponist.
Man to Man is de vierde film die Wargnier samen met Doyle maakte en ook in 2007 en 2011 hebben ze samengewerkt.
Het verhaal van Man to Man speelt zich af rond 1870 en draait om de keuzen die mensen moeten maken in hun wetenschappelijk onderzoek, of ze zich daarbij laten leiden door een oprechte zoektocht naar waarheid of dat ze uit eerzucht de waarheid negeren. En de kranten van vandaag tonen aan dat dit een probleem van alle tijden is.
In Man to Man moet die keuze worden gemaakt door onderzoekers die in Afrika twee Pygmeeen hebben gevangen en voor onderzoek naar Engeland brengen. Ze zijn overtuigd dat ze de Missing Link in de evolutie hebben gevonden en dat onderzoek kan hen glorie en rijkdom brengen. Maar langzamerhand wordt hen duidelijk dat ze er wel eens naast konden zitten. Vervolgens maken ze hierin hun eigen keuzes en niet altijd is de waarheid daarmee gediend...

Patrick Doyle maakte de score voor deze film van Wargnier. Het is een typische Doyle-score geworden: grootse orkestraties en meeslepende melodieën. Met historische drama's weet Doyle wel hoe hij daar mee om moet gaan, zo ook bij Man to Man.
Doyle heeft de score voor deze film voorzien van een prachtig thema, dat regelmatig in de muziek terugkomt. Daarmee wordt de score voor Man to Man een mooie samenhangende muzikale omlijsting van de film.

De openingstrack brengt gelijk het prachtige thema, door een hoorn gespeeld op fraaie middellage strijkers. Het thema is melodieus, zoals thema's bij Doyle altijd melodieus zijn en zoals ze ook horen te zijn! De muziek klinkt prachtig vol en harmonieus en doet denken aan glorie en triomf. De openingstrack zet in ieder geval de toon.
Na de openingstrack gaat de score verder met spanning en dreiging, een kleuring die Doyle neerzet met lage orkestrale klanken en vooral ook de melodie doet een stevige duit in het zakje. De muziek door soms denken aan Doyle's eerdere muziek voor Eragon, vooral in de spannende track 'The Battle of Eragon'. Deze klanken komen in meer tracks voor, zoals 'Capsized' of 'Likola Kills'. 'The Net' is ook een track waar dreiging vanuit gaat en waarbij Doyle dat vergezeld doet gaan van heldere percussie van snare-drums, waardoor een aparte sfeer ontstaat.
Het middendeel van de score bevat een aantal tracks met minder aansprekende melodieën. Ook het mooie thema blijft dan uit en hoewel de muziek nog steeds orkestraal is, vallen niet alle tracks in positieve zin op.
Op andere momenten komen flarden 'Hogwarts Hymn' voorbij, uit (naar mijn mening) de mooiste Harry Potter score, uit hetzelfde jaar. Steeds zijn daar die lyrische klanken van strijkers en gedempt koper. De ene keer is de muziek melancholiek of dramatisch, dan weer straalt de opgewektheid er vanaf, maar steeds is de muziek vol orkestraal en harmonieus. Vooral naar het einde van de score, met tracks als 'In the snow' en 'The Return of Likola' is de muziek indrukwekkend, mede omdat het hoofdthema hier weer in volle glorie te horen is. Dit is weer Doyle met de grandeur die zijn muziek zo geliefd maakt.

Wat opvalt in deze score, waarin toch twee Pygmeeën een grote rol spelen, is dat ethnische muziek vrijwel ontbreekt in deze score. Geen Afrikaanse klanken, slechts af en toe een hint in die richting, zoals in 'Main Title and The Rapids', waar alleen de percussie enigszins inheems aandoet. Wel is er een soort van subthema voor de Pygmeeën op fluit, die soms solo, maar ook in de muziek van verschillende tracks te horen is.

De score voor Man to Man is een echte Patrick Doyle score geworden. Een meeslepend thema, die in de score een aantal keren terugkomt en grootse en prachtige orkestrale klanken en melodieën. Toch bevat de score een vrij groot aantal tracks die minder aanspreken. Een aantal bevat ronduit dreigende muziek, een aantal heeft meer spannende en dramatische klanken die qua melodie niet zo aanspreken.
De score sluit af met de 'Monkey Waltz', de enige track die door een beperkt ensemble wordt gebracht. Een heel aardige track.
Dat alles brengt de totale waardering voor deze score van Doyle op 77 uit 100 punten.
Man to Man - 06/10 - Critique de Mitchell Tijsen, ajouté le (Néerlandais)
Doyle heeft een druk jaar achter de rug. De man heeft verschillende soorten muziek gecomponeerd en eindigt het jaar met deze onbekende score voor de film Man to Man. Deze voor mij totaal onbekende film met een score van een echte meester in de filmmuziekwereld. Het is dat filmmuziek.be er gelukkig is, anders had ik nooit iets afgeweten van het bestaan van deze muziek. Vol verwachting ging ik daarom ook luisteren naar de muziek van Man to Man met totaal geen verwachtingen...

De score begint prachtig met een Suite die 100 % Doyle is. Natuurlijk doet de Suite je wel aan andere scores van Doyle denken maar op dat moment denk je daar niet aan. Op dat moment luister je gewoon naar de fenomenale filmmuziek van Patrick Doyle. De opening van de score is ijzersterk en bevat een mooi thema, het hoofdthema van de score/film. Hoe verder het nummer vordert, des te meer zin je krijgt in de rest van de score. Ook dit zorgt voor een kleine verrassing, alleen een minder leuke. Doyle is op veel punten ‘normaaltjes’ en zorgt voor leuke muziek die underscore is. Verschillende tracks vergeet je na het beluisteren weer en dat is erg jammer. De score die zo sterk begon leek heel even in een diep dal te vallen. Gelukkig zijn het toch de melodieën die de score redden. Ook de duisternis die er soms in de score te vinden is in tracks zoals ‘apes and mankind’ is erg leuk. Ook bewijst Doyle dat hij een meester van de Waltz is, ook deze zit weer keurig in de score verwerkt (aan het einde). Toch horen we vaker invloeden van die waltz terug in tracks zoals ‘the kidnapping of Likola’, ook deze track is erg goed gecomponeerd.

Toch voelt de hele score niet geweldig aan, en dat ondanks die heerlijke opening. De opening mag er ook zeker zijn en stijgt boven alle tracks van de score uit. Natuurlijk zijn er wel tracks die mooi zijn om te luisteren (denk aan een track zoals ‘Alexander Cut’, maar ook dit is weer voor zijn doel (voor Doyle’s doen) erg ‘normaaltjes’ en dat is nou juist iets wat ik jammer vind. Kennelijk is zijn inspiratie van het jaar 2011 op en propt hij zijn laatste krachten nog heel even in deze score, jammer...

Zijn andere scores van het jaar 2011 zijn werkelijk super, denk maar eens aan Thor en La Ligne Droite maar met Man to Man slaat Doyle voor mij de plank toch een beetje mis. Het zijn allemaal mooie dingen die wij hier horen maar het komt totaal niet over. Op 1 track na is de score mooi, gelukkig laat hij het thema wel vaker terug komen, dan pas weet je weer dat je zit te luisteren naar zijn score voor Man to Man. Andere tracks kunnen ook gewoon in Thor en af en toe denk ik dat ik daar ook naar zit te luisteren. Op zich is daar niets mis mee maar de tracks in Thor waren toch van een hoger niveau, deze tracks zijn middelmatig / normaaltjes, zeker als je het gaat vergelijken met zijn andere werken in 2011. Ondanks de vele kritieken die ik hiervoor heb beschreven vind ik toch dat ik deze score geen onvoldoende mag geven. De score heeft leuke elementen in zich en een ijzersterk hoofdthema dat me deed verder luisteren naar de rest van de score. Mede daarom geef ik de score een 6 maar moet ik het helaas daar op houden...

Misschien heeft hij teveel hooi op zijn vork genomen in het jaar 2011. Hij heeft ook maar liefst de muziek voorzien van 5 films, dat is zeker niet niets! Voor de Doyle-fans is deze score weer een leuk om te hebben in hun collectie. Ik ben ook wel een Doyle-fan maar ik ben niet zo’n die hard om deze aan mijn collectie toe te voegen, dan koop ik veel liever La Ligne Droite of Thor omdat ik die veel gedenkwaardiger vind dan deze score.
Man to Man - 08/10 - Critique de John Mansell, ajouté le (Anglais)



This well made and absorbing movie was released in 2005, and tells the story of three anthropologists who travel to equatorial Africa in search of the origins of man. Whilst there they capture two pygmies and return to Scotland with them. One of the anthropologists a young physician Jamie Dodd tries to convince the establishment that they are not mere specimens that should be treated like animals in a zoo but two intelligent human beings, but his views land him in trouble and he ends up being scorned by his peers and ostracized from the scientific community. The musical score for the movie was the work of Scottish born composer Patrick Doyle, of course many collectors are aware of Doyle because of his connections with actor and film maker Kenneth Branagh and his stirring scores for HENRY V and MUCH ADO ABOUT NOTHING etc. Doyle has created an epic sounding work for MAN TO MAN and also one that is vibrant and lyrical, with strong themes and emotive and dramatic musical levels.

The compact disc opens with a near five minute suite from the score, where we hear just how lush and sumptuous Doyle’s music is the suite containing the principal themes that are included within the work. The composer creates a powerful, proud, rich and striking overture that heralds the commencement of the soundtrack disc and also tantalizes the listeners appetite and leaves them wanting more. Superbly orchestrated and meticulously composed this is a gem of a soundtrack and one that is so welcome for the simple reason that it is a score that almost never got a release, thanks to Movie score media we collectors can now delight in and absorb this magnificent music. Track two MAIN TITLE AND THE RAPIDS, begins quietly and is introduced by woods that are subtle, melodic and ethnic sounding to a point. After this pensive sounding introduction the composer brings percussion into the equation and this in turn is embellished by brass which has support from strings, the composition moves forward ad becomes more robust and dramatic as percussion is let loose and the brass and string sections combine to create a theme that radiates pure adventure and excitement. Track Three, PAYING THE KING, is a noble and luxurious piece again strings lead and are supported by the brass section in places, but it is in the main the strings that carry this proud but short lived theme that oozes richness and dignity.
This is a score that any collector would be pleased to own, it is Doyle at his best and I have to say one of the best soundtracks I have heard in a while. As with all Movie score Media releases there is a synopsis of the movie, a short bio on the composer and also a brief but informative interview with the composer. I cannot recommend this enough.
Bande annonce:





Bandes Originales de la collection: Limited Editions

Brotherhood of the Bell / A Step Out of Line, The (2010)
Alfred Hitchcock Hour: Volume 2, The (2011)
Outlander (2009)
Robe, The (2012)
Spellbinder (2011)
Necessary Roughness (2014)
Stephen King's IT (2011)
Thomas Crown Affair, The (2014)
Cain's Hundred (2009)
22 Jump Street / 21 Jump Street (2014)


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus