Sherlock Series 4: The Final Problem


Silva Screen Records 16/01/2017 Téléchargement
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track   Duration
1.She Was Different3:49
2.Doing a Good Thing2:16
3.3 Suspects2:11
4.Pick Up5:15
5.Brother Mine2:22
6.Bones3:03
7.The Hall3:19
8.I Had No One2:15
9.Open Your Eyes3:47
10.Always the Grown Up1:14
11.Who You Really Are2:35
 32:06
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Sherlock Series 4: The Final Problem - 08/10 - Critique de Lammert de Wit, ajouté le (Néerlandais)
De Britse tv-serie Sherlock, op basis van de verhalen van Sir Arthur Conan Doyle, begon in 2010, met drie afleveringen van speelfilmlengte. De serie is erg goed ontvangen en kreeg een vervolg in seizoen 2 en daarna seizoen 3. Vervolgens is een losse aflevering gemaakt met de titel Sherlock: The Abominable Bride. Inmiddels is het vierde seizoen vooralsnog het laatste, maar die is wat minder goed ontvangen. De serie heeft vele prijzen gewonnen een ook de hoofdrollen van Benedict Cumberbatch en Martin Freeman als Holmes en Watson vallen goed in de smaak. De verhalen spelen zich niet af in de negentiende eeuw, maar in het hedendaagse Londen. Ook de vierde serie kent weer drie afleveringen, waarvan na Sherlock Series 4: The Six Thatchers en Sherlock Series 4: The Lying Detective, deze aflevering met de veelzeggende titel The Final Problem de laatste is.
Het verhaal in The Final Problem draait in feite om de zuster van Sherlock, Eurus, van wie hij en z'n ouders dachten dat ze dood was. Zo had broer Mycroft geregeld dat hun zus werd opgesloten in een gevangenis, omdat zij psychologisch gezien ver boven hem en Sherlock uitstak en zelfs met gemak mensen kon beïnvloeden. Ze had Sherlock in het verleden psychisch mishandeld en hun huis in brand gestoken. Als er dan een bom in hun kantoor ontploft, vermoedt Sherlock dat dit met zijn zus te maken heeft en vertrekt hij samen met Watson en Mycroft naar die gevangenis...

De muziek voor alle afleveringen van deze vierde serie is gecomponeerd door David Arnold en Michael Price. Van elke aflevering van deze vierde serie is een apart album uitgebracht met de muziek van de score, die in alle afleveringen min of meer dezelfde stijl en kleuring heeft meegekregen. De muziek is hoofdzakelijk orkestraal gecomponeerd en waar nodig voor het verhaal ook elektronisch aangevuld met klanken en effecten.

Het album van The Final Problem opent met de fraaie track 'She was Different', die op een best wel meeslepende manier begint met mooie muziek van strijkers, gecombineerd met aangename pianoklanken en met een mooie melodie. Vanaf halverwege wordt het arrangement wat dreigender, maar blijft aangenaam.
De tweede is vooral een spannende track, met nauwelijks melodie en juist veel soundscape-achtige effecten. Dat geldt ook enigszins voor de track '3 Suspects', waarin een piano de nodige motieven speelt en strijkers af en toe bijdragen aan beperkt wat melodieuze invloeden. Ook 'Pick Up' is een spannende track, waarbij de spanning in ruim de helft van de track ingegeven wordt door snelle scherpe percussieklanken, samen met het arrangement van de strijkers. Het middelste deel van de track is veel somberder spannend gearrangeerd en daardoor minder aantrekkelijk. Maar de laatste minuut is weer erg mooi, met vol orkestrale strijkers in een heerlijke melodie.
Die snelle percussieklanken komen weer terug in 'Open Your Eyes', die ook vooral spannend is gearrangeerd en zelfs af en toe bijna creepy overkomt.

Dan is er de vijfde track, 'Brother Mine', die best bijzonder is. De meeslepende, maar ingetogen melodie op piano en strijkers is op een aangrijpende manier gecomponeerd en heeft een soort onderhuidse spanning, die dit tot een echte toptrack maken. Geweldig.
In zekere zin geldt hetzelfde voor de track 'I had No One', waarin strijkers en piano de melodie op hetzelfde thema spelen, maar nu op een tamelijk dramatisch klinkende manier, die iets minder impact heeft, maar nog steeds erg fraai is.

'Bones' is prettig vol orkestraal en toch spannend door de pulserende manier waarop de muziek is gearrangeerd. Dat geldt ook voor het eerste deel van 'The Hall', hoewel dit duidelijk anders klinkt. De tweede helft heeft een vrouwenstem in de hoofdrol, die een zekere dreiging in de muziek legt. De dreiging komt terug in de voorlaatste track 'Always the Grown Up', met ingetogen, maar wat grimmige kleuring, ondanks dat de piano de hoofdrol speelt, op een underscore van nogal donkere klanken.

Het album sluit af met 'Who You Really Are', die erg ingetogen begint, met twee tegen elkaar in spelende violen. Vervolgens komen er meer strijkers en de piano bij en gaat de track langzaam over in het hoofdthema voor de tv-serie, die vol orkestraal en op een feestelijke manier wordt neergezet en daarmee het album op een prettige manier afsluit.

Kortom, met dit laatste album sluit vooralsnog de tv-serie Sherlock af. De score voor deze aflevering Sherlock: The Final Problem hoort zonder meer bij de fraaiste die beide componisten David Arnold en Michael Price gecomponeerd hebben. Natuurlijk ontbreken de spannende en soms minimalistische tracks niet, met hun klanken en effecten, maar deze score bevat vrij veel melodieuze tracks, die bij de beste uit de serie horen, en twee ervan zijn zelfs echte toppers. De waardering voor dit laatste album komt dan ook op een mooie 79 uit 100 punten.


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus