Once Upon a Time in Mexico (Desperado 2, il était une fois au Mexique)


Milan Records (0731383603822)
Milan Records (3259130167580)
Milan Records (5050466922922)
Film | Date: 2003 | Sortie du film: 2003 | Type: CD, Téléchargement
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track Artiste/Compositeur Duration
1.MalagueñaBrian Setzer4:22
2.Traeme PazPatricia Vonne2:56
3.Eye Patch1:51
4.Yo te QuieroMarcos Loya3:48
5.Guitar Town2:04
6.Church Shootout1:38
7.PistoleroJuno Reactor3:38
8.Me Gustas TuManu Chao3:49
9.Sands ThemeTonto's Giant Nuts3:24
10.Dias de Los AngelesDel Castillo5:08
11.The Man with No Eyes2:09
12.Mariachi vsMarquez1:33
13.Flor de MalTito Larriva and Steven Hufsteter3:13
14.Chicle Boy1:30
15.Coup de Etat3:02
16.El Mariachi1:22
17.Siente Mi AmorSalma Hayek4:24
18.Cuka Rocka (Bonus Track)Chingón1:44
 51:34
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Once Upon a Time in Mexico - 07/10 - Critique de Lammert de Wit, ajouté le (Néerlandais)
De gitaar speelt een grote hoofdrol in de soundtrack voor de film Once Upon A Time in Mexico. Een film van multi-talent Robert Rodriguez. Hij regisseert, knipt, plakt en componeert dat het een lieve lust is. Samen met een aantal andere muzikanten (en acteurs uit de film) heeft hij deze soundtrack opgetuigd.
De tracks hebben allemaal duidelijk die bekende Mexicaanse cq Latijns-Amerikaanse sfeer. Nu is dat niet helemaal mijn smaak (wat mijn waardering uiteraard beïnvloedt), maar er zitten zeker heel aardige tracks bij. En als het wel je smaak is, dan is dat mooi meegenomen natuurlijk.
Een aantal tracks zijn songs. En ook daar zitten mooie exemplaren tussen, zoals 'Flor de Mal', die zeker erg fraai is, vooral vanwege de begeleidende gitaarmuziek. Maar de meeste songs liggen mij niet helemaal. De song 'Siente mi Amor' wordt gezongen door hoofdrolspeelster Salma Hayek, en ze doet dat niet onverdienstelijk, maar de instrumentale intermezzo's zijn echt veel mooier dan de gezongen gedeelten.

De instrumentale score-tracks zijn niet allemaal even goed behapbaar, zoals 'Malagueña' of 'Coup de Etat', wat vooral een actietrack is. Maar de meeste zijn prima beluisterbaar en een aantal zijn zelfs erg fraai, zoals 'Church Shootout', waarbij een combi van veel gitaren een mooie melodie laat horen. Ook 'El Mariachi' is zo'n fraaie track, waarin mooi getokkel op de Spaanse gitaar een heerlijke melodie tevoorschijn tovert.

Kortom, een soundtrack met Mexicaanse variatie in een aantal songs en een aantal instrumentale tracks. Niet allemaal even fraai, maar gemiddeld best aardig.
Once Upon a Time in Mexico - 09/10 - Critique de Joris Kessels, ajouté le (Néerlandais)
Filmmuziek is leuk, maar vaak worden dezelfde technieken en concepten gebruikt waardoor het allemaal een beetje op elkaar gaat lijken. Daarom wil je op z’n tijd even wat anders, iets origineels. Once Upon A Time In Mexico is zo’n soundtrack, een soundtrack in de stijl van Kill Bill, maar dan geheel mexicaans. Het bevat heerlijke tracks van verschillende bands en zangers zoals Brian Setzer (gitarisch hoogstandje), Patricia Vonne (om je vingers bij af te likken), Manu Chao (relax), Marcos Loya (zonnig), Juno Reactor (lekker dynamisch), Del Castillo (zwingend), Tito Larriva (Mexicaans romantisch), Salma Hayek (bruisend) en Chingon (olé). Deze nummers worden afgewisseld met nieuw gecomponeerde instrumentale stukken score.

Het grappige is dat Robert Rodriguez de acteurs had gevraagd met muzikale ideeën te komen die het beste met hun karakter te verenigen is. Zo heeft Antonio Banderas zijn thema verfraaid en heeft Johnny Depp (wat een koning) z’n eigen thema, ‘sands theme’, geheel zelf geschreven. Daar heeft Rodriguez weer dankbaar gebruik van gemaakt in de stukken ‘The man with no eyes’ en ‘Chicle boy’. Verder zijn de oneliners uitgesproken door met name Johnny Depp een leuke toevoeging en sta je weer even stil bij de o zo vermakelijke maar onnozele film.

Are you a Mexican or a Mexican’t?
Once Upon a Time in Mexico - 08/10 - Critique de bert w., ajouté le (Néerlandais)
Bezig bijtje die Roberto R. buiten de regie en de muziek nam hij ook nog het scenario, het digitale camerawerk en de montage voor zijn persoontje.
Voor de muziek keert ie terug naar de gitaar als hoofdinstrument net zoals in de vorige films; el mariachi en desperado de eerste films van deze zogenaamde trilogie.
Nu ik stel vast op een geslaagde manier stelt me hier de kracht van de gitaar ten toon, vooral in track 10 'dias de los angeles', erg trendy gebracht, prachtig!!
Verder vind je op dit album de invloeden van 'salsa' en 'rumba' terug, natuurlijk hoe kan het anders met een titel als 'once upon a time in mexico'.
Een erg sterk nummer vind ik persoonlijk track 13 'flor del mal', waar een vergelijking met onze eigen Arno(belgische zanger) niet zo gek is.
Kort gezegd is dit een album vol met mexiaanse invloeden, met sterke nummers die in het hoofdje blijven hangen.
La bande annonce de cette B.O. contient de la musique de:

Original Trailer Music, ParodiFair (Bande annonce)
Pistolero (Picture of Man Remix), Juno Reactor (Bande annonce)
Pistolero (June Reactor Mix), Juno Reactor (Bande annonce)
Pistolero (Radio Edit), Juno Reactor (Bande annonce)


Autres sorties de musique de Once Upon a Time in Mexico (2003):

Once Upon a Time in Mexico (2018)


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus