Pocahontas
The Legacy Collection


Walt Disney Records 07/08/2015 Téléchargement
Walt Disney Records 2015 CD (0050087312039)
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track Artiste/Compositeur Duration
1.The Virginia CompanyMel Gibson & Chorus5:26
2.Steady As The Beating DrumChorus2:04
3.Pocahontas2:08
4.Father Knows Best1:11
5.Steady As The Beating Drum (Reprise)Jim Cummings0:50
6.Just Around The RiverbendJudy Kuhn2:47
7.Grandmother Willow2:07
8.Listen With Your Heart ILinda Hunt & Bobbi Page1:12
9.Ratcliffe’s Cabin1:28
10.Going Ashore0:44
11.Pocahontas Watches/Meeko1:52
12.Council Meeting1:19
13.Percy’s Bath1:04
14.Mine, Mine, MineDavid Ogden Stiers, Mel Gibson & Chorus3:34
15.Cat ‘N’ Mouse1:30
16.They Meet At The River’s Edge2:49
17.Skirmish1:43
18.Unusual Name3:46
19.Colors Of The WindJudy Kuhn3:50
20.Something Wrong, John?1:34
21.Into The Glade3:01
22.Listen With Your Heart IILinda Hunt & Bobbi Page1:09
23.Warriors Arrive3:03
24.Smith Returns1:47
25.Sneaking Out2:53
26.The Fight2:09
27.Aftermath2:06
28.I’ll Never See Him Again1:53
 60:58
# Track Artiste/Compositeur Duration
1.If I Never Knew You: Mel Gibson & Judy Kuhn3:21
2.Thomas Reports0:45
3.Savages: David Ogden Stiers, Jim Cummings, Judy Kuhn & Chorus3:58
4.Execution1:37
5.Now's Our Chance1:06
6.Farewell5:08
7.If I Never Knew YouJon Secada & Shanice4:14
8.Colors Of The WindVanessa Williams4:20
9.Epiphany/Savages (Part 2) (Alternate Version)Stephen Schwartz2:02
10.Just Around The Riverbend (Demo)5:29
11.If I Never Knew You (Demo)3:10
12.Different Drummer (Demo)3:56
13.First To Dance (Demo)4:41
14.In The Middle Of The River (Demo4:10
 47:57
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Pocahontas - 07/10 - Critique de Lammert de Wit, ajouté le (Néerlandais)
In 1995 maakte de onderneming van Walt Disney een volgende populaire animatiefilm in hun lange animatietraditie. Pocahontas was toen inmiddels de 33ste in de rij en is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, maar wijkt daar toch wel flink van af. De regie was in handen van Mike Gabriel en Eric Goldberg, die beiden vooral als animators hun sporen hadden verdiend. De film is door critici wat mager ontvangen, maar toch een groot succes in de bioscopen, hoewel niet zo groot als die van The Lion King van een jaar eerder.
Het verhaal begint wanneer een schip met kolonisten op zoek naar goud aankomt in de nieuwe wereld. De gouverneur aan boord is bezeten van goud, terwijl de jonge kapitein Smith meer een onderzoeker is. Wanneer de bemanning het land in getrokken is en ze een nederzetting hebben opgebouwd gaat Smith op onderzoek uit en ontmoet daar de indiaanse Pocahontas, die door haar vader, opperhoofd Powhatan, wellicht zal worden uitgehuwelijkt aan iemand die ze niet ziet zitten. Ondanks waarschuwingen om niet met de Engelsen om te gaan, neemt zij Smith mee naar hun dorp...

De muziek bij de film is van oudgediende Alan Menken. Vaste Disney tekstschrijver Howard Ashman, die heel vaak met Menken samenwerkte, zou aanvankelijk de teksten voor de liedjes schrijven, maar na de voltooiïng van Alladin overleed hij. Disney heeft toen Stephen Schwartz gevraagd voor de teksten van de songs, die zelfs naar de oorspronkelijke plaatsen is gereisd voor inspiratie. De score en de songs leverden Menken en Schwartz maar liefst twee Oscars op, de enige twee die de film won. Ook viel de muziek nog andere prijzen en nominaties ten deel.

De belangrijkste song van de film is 'Colors of the Wind', die ook als single is uitgekomen, gezongen door Vanessa Williams en in de hitparades heeft gestaan. Deze song was goed voor een Oscar, waar de tekst van Schwartz zeker een belangrijk aandeel bij leverde. De melodie is het eigenlijk net niet helemaal, hoewel de song fraai gearrangeerd is. Qua melodie doet de song soms een beetje weemoedig aan, wat er voor zorgt dat je er net geen klik mee maakt, zoals bijvoorbeeld wel met Menken's melodie voor 'A Whole New World' uit Alladin.
Waar 'Colors of the Wind' wat last van heeft, daar hebben de andere songs dat ook een beetje. Het is het allemaal net niet, de melodieën spreken allemaal net niet aan. Ook de wat steviger songs vallen toch wat tegen, zoals 'Savages', terwijl een song als 'Listen with your Heart' een nogal afwijkende melodie heeft.
Eigenlijk is er maar een song die er bovenuit steekt, dat is de love song 'If I Never Knew You', die als liefdesthema in de film fungeert. In de hitversie wordt deze gezongen door Jon Secada en Shanice, maar het album heeft ook het filmorigineel, gezongen door Mel Gibson en Judy Kuhn, die de stemmen van beide hoofdpersonages vertolken. Ik wist niet dat Mel Gibson zo goed kon zingen, hoewel zijn volume beperkt is. Deze filmversie heeft een fraaie, lichte akoestische begeleiding, terwijl de hitversie juist een nogal elektronische, wat steviger poppy insteek heeft.
De melodieën van de belangrijkste twee songs komen nog weer terug in de laatste track van de score 'Farewell', in een prachtige symfonie van orkestrale klanken, die uitlopen naar een grootse climax. Daarmee is dit gelijk ook de mooiste track van het album geworden.

Er is natuurlijk een original soundtrack-album van uitgekomen van Pocahontas, maar deze Legacy-versie is veel uitgebreider, met bijna 2 uur muziek. Toch staat de meeste fraaie muziek al op het originele album. De aanvullende muziek op deze editie is minder melodieus en vaak wat spannender, waardoor die tracks wat minder aanspreken. Daarnaast bevat het album een zestal demo's en alternatieve versies, die aardig zijn om een keer te horen, maar verder weinig toevoegen.

Kortom, met zijn muziek voor Pocahontas heeft Alan Menken, samen met Stephen Schwartz een heel aardige score neergezet, die het echter lang niet haalt bij menige andere animatiemusical. Dit Legacy-album kan dat niet camoufleren en komt, mede doordat er meer tracks op staan die wat minder aantrekkelijk zijn, qua waardering niet uit boven het original album. Waar het original album op een waardering van 78 uit 100 kan rekenen, komt dit Legacy-album niet hoger dan 73 punten.
Bande annonce:







Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus