Chicago


Sony Music (5099751053224)
Film | Date: 2003 | Type: CD, Téléchargement
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track Artiste/Compositeur Duration
1.Overture/And All That JazzCatherine Zeta-Jones/Renee Zellweger/Taye Diggs6:04
2.Funny HoneyRenee Zellweger/John C. Reilly/Colm Feore/Taye Diggs3:39
3.When You're Good to MamaQueen Latifah/Taye Diggs3:19
4.Cell Block TangoCatherine Zeta-Jones/Susan Misner/Deidre Goodwin/Denise Faye7:22
5.All I Care AboutRichard Gere/Taye Diggs3:48
6.We Both Reached for the GunRichard Gere/Christine Baranski/Cleve Asbury/Shaun Amyot3:59
7.RoxieRenee Zellweger3:22
8.I Can't Do It AloneCatherine Zeta-Jones/Taye Diggs3:51
9.Mister CellophaneJohn C. Reilly3:57
10.Razzle DazzleRichard Gere3:47
11.ClassCatherine Zeta-Jones/Queen Latifah2:54
12.Nowadays (Roxie)Renee Zellweger/Taye Diggs2:14
13.Nowadays/Hot Honey Rag Medley TitleRenee Zellweger/Catherine Zeta-Jones/Taye Diggs3:28
14.I Move OnCatherine Zeta-Jones/Renee Zellweger4:00
15.After MidnightDanny Elfman3:24
16.Roxie's SuiteDanny Elfman3:58
17.Cell Block Tango/He Had It Comin'Queen Latifah/Lil' Kim/Macy Gray3:40
18.Love Is a CrimeAnastacia3:20
 70:06
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Chicago - 08/10 - Critique de Arvid Fossen, ajouté le (Néerlandais)
Chicago, de jaren 1920, Roxie Hart, dromend van de faam als jazz club zangeres, wordt beschuldigd van moord op haar minnaar. In de gevangenis maakt ze kennis met Velma Kelly, een bekende sexy nightclubzangeres. De daaropvolgende verwikkelingen maken van haar een ster die dagelijks de voorpagina's van kranten haalt, dit dankzij de gladde advocaat Billy Flinn die hun misdaad als een passionele moord en voor de nodige media aandacht en sensatie verhalen zorgt. Roxie en Velma en nog een aantal anderen worden rivalen om de smacht naar aandacht in de tabloids, om zo uiteindelijk van de galg te ontsnappen ...
De musical nummers zijn swingend en dynamisch, zitten vol met humor en hebben vrij goede lyrics. De filmversie herbruikte de muziek en teksten van John Kander en Fred Ebb, de nummers werden hier en daar herwerkt en werden soms gecombineerd. Schitterend is de jaren 20 geïnspireerde Chicago wervelende en jazzy sound die het ritme houdt in de hele film. Verrassend is toch wel de goede zangprestaties van Catherine Zeta-Jones als Velma en Renée Zellweger als Roxie, voor alle duidelijkheid zij werden niet gedubd. Hun nummers, All That Jazz, Nowadays en Roxie, zijn rondomuit schitterend! Hun mannelijke tegenspelers Richard Geere en John C. Reilly zijn wat minder aan zingen besteed naar mijn mening. Danny Elfman componeerde 15 minuten muziek voor zo'n 4 scènes in de film, waarvan er twee tracks op deze soundtrack werden opgenomen. Zijn muziek is een naadloze aanvulling bij de muziek van John Kander. Tenslotte de twee pop tracks, van Lil Kim/Queen Latifah en Anastacia die best ok zijn, maar niet echt thuis horen op deze cd. Alles op deze soundtrack wordt integraal overgenomen uit de film, inclusief de aankondigingen van Taye Diggs. Een heerlijke ontspannende soundtrack met schitterende vertolkingen!
Chicago - 08/10 - Critique de Gudo Tienhooven, ajouté le (Néerlandais)
Dit is beslist geen vervelende musical-spinoff. De soundtrack van de Oscar winnende film (waar ik overigens weinig van begrijp) kent een frisse en energieke, nieuwe interpretatie van de reeds bestaande nummers. Hoogtepunten daarbij zijn All That Jazz, The Cell Block Tango en Mr. Cellophane. Waar ik tijdens de film me vooral ergerde aan het gebrek aan passie, weet de cd daar toch een kleine dosis van te leveren. Een belangrijk onderdeel zijn natuurlijk de stemmen van de cast. Richard Gere heeft geen warme, rauwe musicalstem, maar komt er verrassend goed mee weg en Catherine Zeta Jones zingt vurig en vol overgave (maar zij blijkt al meer ervaring te hebben). Renee Zelwegger is minder overtuigend en John C. Reilly heeft ook geen aangeboren zangtalent. Toch maakt hij er iets moois van door zijn nummer vol gedrevenheid te zingen, waardoor het toch het beoogde effect krijgt: een fraai staaltje melodrama.
Ten slotte is er natuurlijk Danny Elfman. Hij valt nauwelijks tussen de nummers op. Maar dat mag als een groot compliment gezien worden. Naadloos sluit zijn instrumentale muziek aan bij de rest van de cd. Zijn Jazzy en sexy jaren twintig tunes zijn perfect geintegreerd. Al met al is Chicago een aanwinst geworden.
Chicago - 10/10 - Critique de Grégory Ramat, ajouté le (Français)
La comédie musicale étant un genre bien spécifique, on peut d'emblée se dire qu'il faut être féru en la matière pour avoir des chances d'accrocher. Preuve en est que non puisqu'à la première écoute, la B.O. de Chicago obtient facilement l'adhésion. Bien sûr il faut aussi voir le film, car les chorégraphies font mouche tout autant. Les chansons bénéficient d'un rythme très contagieux et les morceaux s'enchaînent avec onctuosité. Cet album est aussi l'occasion de découvrir les talents cachés des comédiens. Chacun donne de la voix dans un style qui le met en valeur. Catherine Zeta-Jones (oscar du meilleur second rôle)qui aime pousser la chansonnette se fait manifestement très plaisir et cela s'entend.
On retiendra notemment "And All That Jazz" qui met tout de suite dans le bain, "Funny Honey" (envoûtant)"Cell Block Tango" (terrible!!!) "We Both Reached for the Gun" (super entraînant) "Mister Cellophane" (Tragi-comique) Mais pardi, je suis en train de citer tous les titres! C'est sûrement à ça qu'on reconnaît un bon crû, non ???
Chicago - 09/10 - Critique de Minja Sarovic, ajouté le (Néerlandais)
Een supergave film! Je moet in ieder geval wel van musicals houden, want er zijn veel liedjes. Alle acteurs konden goed zingen, dat verbaade me!Ik werd echt heel vrolijk van alle liedjes en de kostuums waren heel gaaf.In het begin moest je er een beetje in komen, maar toen dat eenmaal over was genoot je ook zeker van alles.Een klein dingetje dat een beetje onrealistisch was: telkens als iemand een moord had gepleegd zat de pers weer boven op die persoon en zo ging dat de hele tijd.Maar daar heb ik verder geen aandacht aan besteed. Het was gewoon een geweldige film!
Chicago - 08/10 - Critique de the lord africanus, ajouté le (Néerlandais)
Het is zeker niet de meest originele score maar de nummers zijn wel enorm ritmisch, swingend en harmonisch en past perfect bij de film.
Oscars: Best Original Song (Nominé)


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus