Swing


Warner Music (809274493620)
Film | Date: 2002 | Type: CD
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track   Duration
1.Mire Pral2:41
2.Les Yeux Noirs3:36
3.Arc En Ciel3:50
4.Paprika3:05
5.Taisa Ne Boudo2:32
6.Romania5:09
7.Le Vent1:10
8.Le Juif, L'arabe Et Le Manouche3:34
9.Orient De Swing3:28
10.La Valse De Puri Dai3:32
11.Barbelés1:08
12.Rêve De Swing1:46
13.Dumbala Laika1:34
14.Le Chant De La Paix5:06
15.La Berceuse3:36
16.Hasta La Vista4:27
 50:13
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Swing - 08/10 - Critique de Arvid Fossen, ajouté le (Néerlandais)
Tony Gatlif laat ons na de flamenco in Vengo, kennismaken met de "manouche" muziek in de wereld van de zigeuners. De kleine Franse jongen Max verblijft tijdens de zomervakantie bij zijn grootmoeder en wordt gefascineerd door de manier waarop de 'manouche' gitaar bespeeld wordt. Hij vindt zich een muziekleraar, een zigeuner, en begint ook meer te leren over de mensen in deze omgeving. Hij ontmoet er het zigeunermeisje Swing, even oud als hij, maar een stuk zelfzekerder, brutaler en rijper. Max brengt hele dagen door in het kamp van de zigeuners. Hij ontdekt een nieuwe wereld, waar dansen en muziek vaste ingrediënten van het dagelijkse leven zijn.
Swing is eigenlijk een term die lang geassocieerd bleef met jazz. De swing in deze film verwijst naar de swing manouche stijl, ontstaan naar het voorbeeld van de legendarische gitarist Django Reinhardt. Dit genre is niet alleen sterk verbonden met de Tzigane cultuur en wordt vandaag doorgaans algemeen geassocieerd met de zigeuner muziek.
De eerste tracks op de cd zijn erg ritmische dansmuziek uitgevoerd door een vaste kern van gitaar, viool, contrabas, en afhankelijk van de tracks aangevuld met mandolie, accordeon, drums tot klein orkest. Daarnaast zijn een aantal typische zigeuner songs uit de film op de cd te vinden. Vrijwel alle muziek is eerder source music, muziek die je ziet op het scherm, wat dit wel de originele soundtrack van de film maakt, maar in mindere mate een filmscore. De soundtrack is best wel ok, bruisend van ritme en heeft enkele zeer sterke nummers, al moet je misschien wel eerder fan zijn van dit specifiek genre of de film absoluut gezien hebben om de muziek ten volle te appreciëren.


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus