It's Complicated


Film | Date: 2009 | Type: Téléchargement
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track   Duration
1.It's Complicated 4:15
2.The Original Five3:08
3.Interrupted Kiss1:53
4.iSight Surprise1:54
5.How Much I Like You1:12
6.No Regrets4:30
 16:52
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

It's Complicated - 07/10 - Critique de Mitchell Tijsen, ajouté le (Néerlandais)
Na maanden geen recensies te hebben geschreven is dit weer mijn eerste sinds tijden. Ik heb het druk gehad, gelukkig heb ik in die drukke tijd ook filmmuziek beluisterd. Filmmuziek die mooi was, druk was en simpel weg prachtig. Nu schrijf ik een recensie van It’s Complicated, een film die me is bevallen omdat deze leuk en grappig was. De regisseur, Nancy Meyers, is een geweldige scriptschrijver en heeft goede contacten met Hans Zimmer. Dit keer haalt ze net als bij The Holiday de Duitse componist erbij zodat hij er weer voor kan zorgen dat ook It’s Complicated een perfecte score krijgt.

Maar Hans Zimmer schreef niet in zijn eentje de muziek voor deze film. Ook Heitor Pereira kwam om het hoekje kijken en hielp mee met de score schrijven. En dit is het eindresultaat…

1: It’s Complicated
De score begint goed, de opening van de film is dan ook te horen in dit nummer. Het begint gelijk al vrolijk, het doet me denken aan het strand, de zon en mooie liefdes. Dit nummer is erg mooi en herkenbaar uit de film. Het nummer is dan ook de enige die ik me kan herinneren na de film, of dat nou zo’n goed teken is…
0:55 seconde gaat het nummer nog leuker worden en komen we bij het strijkergedeelte. En dan komen weer die zomerse geluiden te voorschijn. Het nummer begint vlot, leuk en stijlvol. De piano komt ook af en toe nog even langs! Maar op een gegeven moment heb ik het wel weer gehoord, die 4 minuten zijn wel erg lang. En dit is niet typisch Zimmer, meestal weet hij de 4 minuten goed vol te maken. Het begin van dit nummer is geweldig, het einde niet.

2: The Original Five
Het nummer begint rustig. De strijkers brengen een rustgevende en toch wel emotionele sfeer met zich mee. De gitaar speelt er mooi doorheen, erg mooi begin (net zoals in track 1). Rond de 1:19 minuten is het rustgevende weg en maakt plaats voor meer drukte. Maar wel leuke drukte, het orkest gaat weer in het zelfde genre verder als in track 1. Erg leuk gedaan van deze 2 componisten. Het nummer eindigt met een piano op de voorgrond en de strijkers die het nummer afsluiten.

3: Interrupted Kiss
Het nummer kan ik me nog herinneren als ik het hoor. De hilarische dansscene van de film is duidelijk te horen in dit nummer. Erg leuk, maar op de score is het niet zo’n fantastisch nummer naar mijn mening. Het is wel leuk maar ik ben meer voor een meer ingenomen track. Deze is wel heel erg over de top. 1:12 is daarom een stuk beter. Met wat percussie en het hoofdthema van de film er doorheen. Deze track eindigt dus een stuk beter.

4: Sight Surprise
Dit nummer begint rustig, en heeft een romantisch iets in zich. Door de piano en de strijkers deed dit nummer me denken aan The Holiday. Vanaf 1:25 komen de strijkers erbij, de track leeft wat op maar meer niet…veels te kort! Het hoofdthema komt net lekker op gang aan het einde en dat stopt de track dit is echt zonde.

5: How Much I Like You
Ook dit nummer begint met een piano. Erg mooi, maar net zoals nummer 4 weer veels te kort. Deze track doet me het meeste aan The Holiday denken, erg vredevol en prachtig gecomponeerd. Maar weer veels te kort! Het eindigt mooi en rustig met de gitaar en strijkers.

6: No Regrets
Alweer het laatste nummer op deze score. En dat is echt jammer want sommige nummers hadden veel uitgebreider op deze score kunnen staan. Vanaf 1:05 begint het emotionele weer toe te slaan. Het is prachtig hoe Zimmer (ik vermoed Zimmer) de emotie weer kan weergeven door simpel weg maar een paar instrumenten. Vanaf 2:10 komen de strijkers erbij en leeft ook deze track weer wat op. Vanaf 3:05 komt de track echt in leven en zorgt het voor een heerlijk romantisch einde aan deze score. Een erg mooie track die de echte sfeer van de film met zich mee brengt (mensen die de film hebben gezien weten wat ik bedoel). Het is jammer als het nummer afgelopen is, ik had nog wel meer willen horen van dit nummer. Het eindigt met de strijkers en dan is deze score afgelopen.

Het is erg zonde dat ze hier niet meer van hebben gemaakt. De film had een lange tijdsduur en daarom snap ik ook niet die miezerige 16 minuten. Een score van 16 minuten is veels te kort. Ik denk dat dit de kortste score is die ik ken. Ze hadden hier veel meer uit kunnen halen, en The Holiday is daar een voorbeeld van. Dat is een film van dezelfde regisseur, dezelfde componist en heeft ook die romantiek in zich. Alleen The Holiday pakte veel beter uit. Vergeleken met die score is It’s Complicated maar een simpele score van een grote componist.

Kortom, een leuke score maar veel te kort! Na een kwartier is deze score afgelopen en zit je met een raar gevoel, een gevoel van:’was dit het?’
En vanwege de tijdsduur zakt mijn cijfer ook, laat ik het maar op een 7 houden omdat de nummers toch leuk waren maar toch ook niet bijster origineel. Deze score is wel aan te raden voor de Zimmer fans, maar voor buitenstaanders zou ik zeggen:’koop The Holiday!’
It's Complicated - 08/10 - Critique de Jason FLZ, ajouté le (Anglais)
Romance movies can be complicated, and It's Complicated is no exception. Meryl Streep and Alec Baldwin divorce. After seeing each other again, the reconcile (though their kids don't know). Steve Martin pops out on nowhere and falls in love with Meryl Streep. Soon everything is a mess. To provide music for the complicated (no pun intended) film came duo Heitor Pereira and Hans Zimmer.

The music for It's Complicated could be compared to the music you would hear in a coffee shop. For the most part, it's a simple light and fluffy romance score with a spanish twist. Most of the score feels like the perfect background music to a day on the beach, with a margarita in hand. Occasionally the pair do through some interesting ideas into the mix, such as the wild tango music in 'Interrupted Kiss' or the soft piano melody in 'iSight Surprise.'

The score for It's COmplicated is not bad at all. The light fluffiness of it is balanced out with charming use of the guitar in a spanish style. The flavor of the score is really what makes it so likable. It's Complicated is a nice treat when compared to all of the other stereotypical romance scores floating around nowadays. Unfortunately, the only flaw is that the album only contains 16 minutes of music which I suppose was all that was composed for the film. Otherwise, a nice little score worth a listen if you want to kick back and enjoy life.
World Soundtrack Awards: Soundtrack Composer of the Year (Nominé)


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus