The Others (Les Autres)


Sony Classical (0696998970526)
Sony Classical (5099708970529)
Film | Date de sortie: 07/08/2001 | Sortie du film: 2001 | Type: CD, Téléchargement
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track   Duration
1.The Others2:24
2.Wakey Wakey1:44
3.Old Times3:25
4.They Are Everywhere2:35
5.Reunion1:06
6.Changes1:37
7.I Do Believe It3:15
8.Charles1:46
9.Communion Dress1:21
10.No Curtains2:48
11.Give Me the Keys!1:32
12.The Attic1:47
13.Sheets and Chains5:49
14.A Good Mother5:42
15.End Credits4:10
 41:01
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

The Others - 08/10 - Critique de Arvid Fossen, ajouté le (Néerlandais)
The Others is een psychologische thriller met in de hoofdrol Nicole Kidman als Grace, een verhaal waar niets is wat het lijkt, en de vraag is wie te vertrouwen, wie te vrezen en wat te geloven .... Na WOII en het verlies van haar man aan het front, verhuist Grace met haar kinderen naar een Victoriaanse villa in Jersy, waar ze een teruggetrokken bestaan leidt. Wanneer op onverklaarbare wijze de bedienden verdwijnen en zich meteen nieuwe aanmelden beginnen bovennatuurlijke dingen te gebeuren, Grace zal haar angsten en overtuigingen moeten laten varen om de waarheid te ontdekken ... .
Alejandro Amenábar componeerde de muziek, maar regisseerde de film ook zelf. Voor hem is het maken van een film dan ook een parallel proces van muziek en beeld, terwijl gewoonlijk de soundtrack in de allerlaatste fase van de filmproductie wordt geschreven. De film komt dan inderdaad helemaal over zoals én de componist en de regisseur het gewild heeft. Bij zulke constructies ben ik eerder sceptisch dan enthousiast, daar de wisselwerking tussen regisseur en componist toch een belangrijk feedback concept is, dat je op deze manier toch in mate hebt.
Alejandro Amenábar is er in geslaagd om een knappe score te maken, en gaat de andere componist / regisseurs gemakkelijk voorbij zoals bijvoorbeeld John Ottman en John Carpenter. The Others komt wel over als een score die dicht bij de film staat, maar is geen scène per scène score geworden en bevat enkele zeer goed thema's die de rode draad door het verhaal vormen. De muziek, ingespeeld met groot orkest met een duidelijk overgewicht van strijkers, met hier en daar solo van klavecimbel (voor Victoriaanse villa setting), dwarsfluit, en viool, brengt een duidelijke meerwaarde door het creëren van de verwarrende sfeer van verdriet en angst in de film. Het mooie is nu dat Alejandro Amenábar voor zijn muziek zowat alle gekende cliché elementen voor het genre verwerkt in zijn soundtrack, maar toch vervalt hij hier niet in en creëert daarnaast een aantal warme - vooral bekomen door de vele strijkers - en emotionele thema's dat de score een eigen karakter en sfeer geeft. The Others is geen super actie horror score geworden, hoewel er hiervan enkele goede tracks op de soundtrack staan, maar blijft eerder een meeslepende en emotionele score.
Bande annonce:





Autres sorties de musique de The Others (2001):

Others, The (2001)


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus