My Bloody Valentine 3D


Lionsgate Records (856968001661)
Film | Date: 2009 | Type: CD, Téléchargement
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track   Duration
1.Buried Alive Main Titles4:20
2.Left For Dead7:52
3.Prodigal Son3:48
4.Human Pincushions4:17
5.Asphalt Pancake1:47
6.Evidence Of Bodies3:11
7.A Troubled Conversation2:08
8.Cage Match5:22
9.One Weird Place1:08
10.House Of Ill Repute2:42
11.Spoiled Chocolate1:45
12.Be Mine 4Ever6:18
13.Dental Work4:50
14.The Wind Up6:44
15.Triumvirate8:14
16.An Axe To Grind6:07
17.First Responder2:51
 73:24
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

My Bloody Valentine 3D - 08/10 - Critique de Sybren van der Schoot, ajouté le (Néerlandais)
Remakes zijn hot op het moment, en zeker in het horrorgenre word er wat af gecopieeerd. Naast films als Psycho, The Amityville Horror, Friday the 13th en natuurlijk Halloween en Nightmare on Elmstreet, kon een van de betere slashers 'My Bloody Valentine' niet uitblijven. Begin jaren 80 werd voor het eerst het verhaal verteld over een groepje mijnwerkers dat op Valentijnsdag verongelukt diep onder de grond, en slechts een overlevende man, Harry Warden, word omhoog gehaald en in coma in een ziekenhuis opgenomen. Eenmaal ontwaakt uit z'n coma, slacht hij op Valentijnsdag een hoop mensen af, waarna hij mysterieus verdwijnt. Het verhaal is, zoals bij veel slashers, vrij simpel, maar wekt genoeg spanning voor een horde sequels. My Bloody Valentine heeft echter nooit die regel gevolgd, en pas in 2009 werd er een tweede film gemaakt..een remake nog wel. Patrick Lussier kreeg het regiestokje in handen gedrukt en
Todd Farmer ( screenwriter van o.a. Jason X) werd opgetrommeld en heeft zelfs een korte rol in de film. Naast vers en nieuw talent zoals Jensen Ackles, Jaime king en Kerr Smith, word ook Halloween III hoofdrolspeler Tom Atkins van stal gehaald als politie inspecteur van het stadje Harmony ( in de originele film heet het stadje nog Valentine's Bluff).
De film werd in ieder geval een vette hit, mede dankzij de terugkeer van de 3D technieken.
Er zit een lekkere hoge bodycount in de film, en de nodige paranoia die ook in de eerste film de spanning opbouwde.

Componist Michael Wandmacher creeert een echte slasher-score, met een mix van schrikeffecten, electrische gitaarsamples, en een electro met orkest, mijn favoriete combi in filmmuziek. Is deze score een hoogstandje?..nee dat niet, maar er zijn gelukkig veel mindere scores dan deze. Wandmacher was in mijn ogen nog niet een bekende naam in filmmuziekland, maar sinds deze slasher heeft hij wel naam gemaakt, mede door z'n volgende project, de cult-remake van Alexandre Aja's Piranha 3D. MBV is in ieder geval wel te pruimen als soundtrack en heeft gelukkig ook een fatsoenlijke speeltijd, zodat je wel goed in de sfeer van de film word getrokken.


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus