The Music of Candyman


Orange Mountain Music (801837000320)
Film | Date: 2001 | Type: CD, Téléchargement
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track   Duration
1.Music Box1:05
2.Cabrini Green3:27
3.Helen's Theme1:56
4.Face to Razor6:13
5.Floating Candyman7:04
6.Return to Cabrini9:46
7.It Was Always You, Helen3:07
8.Daniel's Flashback2:55
9.The Slave Quarters5:22
10.Annie's Theme3:33
11.All Falls Apart3:13
12.The Demise of Candyman4:05
13.Reverend's Walk1:09
 52:55
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

The Music of Candyman - 07/10 - Critique de Wilco de Jong, ajouté le (Néerlandais)
De soundtracks voor zowel Candyman als Candyman II: Farewell to the Flesh zijn inbegrepen op dit album. Componist Philip Glass (Powaqqatsi, The Thin Blue Line, The Illusionist) schreef de gehele score van het origineel. Enkele nummers uit die score zouden worden hergebruikt, zij het in geredigeerde versies (het werk van Don Christensen), voor deel II. Glass schreef 4 nieuwe tracks voor deel II.

Het hoofdthema van Candyman wordt geïntroduceerd als speeldoosdeuntje in "Music Box". Een niet erg bombastisch klinkend orgel en een koor zijn de voornaamste twee onderdelen van de rest van de muziek voor Candyman. De melodieën zijn gotisch en repetitief, maar klinken nooit echt groots door de minimalistische 'instrumentatie'. In "Return to Cabrini" lijkt de muziek zich los te kunnen maken van het eenvoudige spookhuiskarakter dat tot dan toe prominent aanwezig was. De tedere pianopassages van "Return to Cabrini" zijn daar credit aan. De emoties die eindelijk los beginnen te komen in dat nummer worden voortgezet in "It Was Always You, Helen".
Uit Candyman II klinkt "Annie's Theme" zeer aangenaam: een overdenkend stuk voor piano, vrouwelijke solozang en koor. Het komt terug in "The Demise of Candyman". De CD wordt afgesloten met het hoofdthema in "Reverend's Walk".

Veel mensen hebben deze muziek bestempeld als briljant. Ik wil zo ver zeker niet gaan. De wat meer emotionele en gevoelige nummers zijn inderdaad mooi, maar daaromheen blijft de muziek overgewaardeerd en hoogstwaarschijnlijk voor de gemiddelde filmmuziekliefhebber langdradig en eentonig.
The Music of Candyman - 06/10 - Critique de Arvid Fossen, ajouté le (Néerlandais)
Candyman, de vergeten score van Philip Glass. Philip Glass, vooral bekend van zijn klassieke werk, heeft ook een dozijn films op zijn discografie staan, waaronder de lang niet verkrijgbare muziek van Candyman.
Sinds de jaren zestig ontwikkelde hij minimalistische stijlen van verschillende synergetische muziekgenres. Vandaag de dag heeft deze vorm nog altijd zijn referenties in verschillende media: film, reclame, enz. Heel wat componisten hebben deze trend in hun muziek verwerkt, het recenste voorbeeld is de -bijna plagiaat versie- van Powaqqatsi's openingtrack in John Williams' The Phantom Menace. Zijn meest bekende werken zijn deze voor de documentaire films van Godfrey Reggio, Koyaanisqatsi en Powaqqatsi (en het nog steeds verwachte Naqoyqatsi). Het is vooral de stijl van deze werken, de zeer repetitieve, stijl met orgel en koor die we in de muziek voor de horrorfilms Candyman en Candyman II terugvinden. Het beste en meest toegankelijkste aan de Candyman scores zijn eigenlijk de haunting pianothema's, terwijl de muziek met orkest, orgel en koor initieel minder zullen aanspreken. Canyman is een constructief goede score, maar erg speciaal. Heb je nog niks van Philip Glass, probeer dan best eerst Powaqqatsi.
Candyman wordt verdeeld door slechts enkele winkels, voornamelijk in de Verenigde Staten. Bestellen doe je dan best via Amazon.com.
The Music of Candyman - 09/10 - Critique de Martijn R., ajouté le (Néerlandais)
Jammer dat deze soundtrack inderdaad zo onopgemerkt door het leven gaat. De door Bernard Rose (Paperhouse) geregisseerde verfilming van Clive Barker's (Hellraiser) verhaal "The Forbidden" wordt geweldig ondersteund door de dramatische tonen van Phillip Glass & co die de sfeer van de film volledig recht doet met grootse en meeslepende (catchy) orgelpartijen en koorstemmen. Naar mijn mening is 'Candyman' een van de betere horrorfilms van de jaren 90, inclusief filmmuziek!


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus