Kindergarten Cop


Colosseum (4005939530525)
Varèse Sarabande (0030206530520)
Film | Date de sortie: 21/12/1990 | Sortie du film: 1990 | Type: CD, Téléchargement
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track   Duration
1.Astoria School Theme1:06
2.Children's Montage3:21
3.Love Theme (Joyce)2:30
4.Stalking Crisp3:39
5.Dominic's Theme / A Rough Day1:54
6.The Line Up / Fireside Chat2:57
7.Rain Ride1:55
8.The Kindergarten Cop1:27
9.Poor Cindy / Gettysburg Address2:06
10.A Dinner Invitation0:47
11.Love Theme Reprise1:25
12.A Magic Place2:54
13.Kimball Reveals The Truth1:44
14.The Tower / Everything Is OK2:29
15.Fire At The School5:38
16.Closing2:14
 38:06
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Kindergarten Cop - 09/10 - Critique de Lammert de Wit, ajouté le (Néerlandais)
De Amerikaanse film Kindergarten Cop is een komedie die geregisseerd is door Ivan Reitman, die al meerdere komedies op z'n naam heeft, zoals Ghostbusters en Twins. De film was een groot succes.
Het verhaal draait om politieman John Kimble (Arnold Schwarzenegger), die al een jaren achter het hoofd van een drugsbende aanzit, maar niet voldoende bewijs heeft om hem te pakken. Deze drugsbaas is op zoek naar z'n ex-vrouw en kind, die voor hem gevlucht zijn en heeft de man gedood die hem hier informatie over gaf. Kimble komt daar via een getuige achter en gaat, samen met z'n politiepartner O'Hara (Pamela Reed), op zoek naar de vrouw en vinden haar in het stadje Astoria. O'Hara gaat daar undercover als onderwijzeres in de kleuterschool, waar zoonlief naartoe gaat. Maar als O'Hara ziek wordt en moet opgeven, neemt Kimble haar plek in op de kleuterschool om het zoontje te beschermen en de drugsbaas te kunnen arresteren als hij daar opduikt. Maar hoe doe je dat, lesgeven aan kleuters...
De film is voor een groot deel opgenomen op een basisschool in Astoria, tijdens de schoolvakantie. Veel leerlingen en docenten speelden mee in bijrolletjes, terwijl de school zelf voor de film enorm opgeknapt is.

De score is van Randy Edelman, die hier voor de derde maal samenwerkte met regisseur Reitman, na Twins en Ghostbusters II. Later zou hij ook nog Six Days Seven Nights voor Reitman van muziek voorzien. De film was aanvankelijk een mager succes, maar is daarna toch een hit geworden, niet in de minste plaats door de erg geslaagde muziek van Edelman.

De score voor Kindergarten Cop is een behoorlijke luchtige score geworden, met zowel muziek voor de comedy-scenes als muziek voor de spannende scenes in de film. Maar ook romantiek en dramatiek worden niet vergeten. En daarin vallen juist de mooiste tracks.
De film opent met spannende muziek, waarin Kimble als een soort terminator-politieman de misdaad denkt te bestrijden. De score opent echter met heel andere muziek, want pas in de vierde track hoor je die spannende openingsmuziek van de film. 'Stalking Crisp' is een eigenlijk een enorm goede track, want de spanning en urgentie voeren de boventoon, terwijl de muziek prima beluisterbaar blijft en nergens dissonant of chaotisch wordt. Het elektronische ritmische getokkel geeft tegelijk iets luchtigs aan de track. Ook 'The Line Up' is een spannende deeltrack, evenals 'Poor Cindy'. Deze beide tracks worden halverwege overgenomen door een lichter en aangenamer klinkend trackdeel. Dat geldt ook enigszins voor 'The Tower', maar die wordt pas in de laatste halve minuut opgevolgd door de meer geruststellende klanken van 'Everything is OK'. 'A Magic Place' is ook een track in twee delen, wat overigens niet aan de tracktitel te zien is. Daar gaat juist het luchtige deel vooraf aan het spannende deel.
Dat geldt dan weer niet voor 'Kimble reveals the Truth' (waar Kimble op de cd-hoes overigens Kimball heet) en 'Fire at the School'. Ook dit zijn beide in z'n geheel spannende tracks, zonder dissonant of al te heftig te worden. Vooral in de laatste maakt Edelman gebruik van zware percussieslagen en een lage continu grommende ondertoon, terwijl de track op het eind naar een climax toewerkt.

Het grootste deel van de score is echter voor de meer luchtige en lichte noot. Met mooie melodieën, gebaseerd op het 'Love Theme', weeft Edelman een aantal prachtige tracks, die vaak een romantische kleuring hebben, maar waarbij de komische inslag niet helemaal vergeten wordt. Die romantische kleuring van veel tracks is niet al te zoetig, zodat die muziek ook na vaker beluisteren erg aangenaam blijft.

Dan zijn er nog een paar tracks die wat vlotter zijn. Het album begint met zo'n track, waarin Edelman ook wat komische effecten verwerkt, zonder dat die echt opvallen. De tweede track is eveneens een vlotte melodie, die zelfs in gedeelten meer up-tempo is. Daarbij past Edelman erg fraaie kort aangestreken vioolklanken toe, die een staccato-achtig ritme vormen, wat erg aanstekelijk werkt. Een track als 'Rain Ride' daarentegen is weer veelmeer een vlotte en erg prettige track met een knipoog naar de popmuziek.

Zo heeft Edelman in zijn score voor Kindergarten Cop een behoorlijke variatie aan stijlen gebruikt, waarbij de hele score eigenlijk prima beluisterbaar blijft, zelfs de spannende tracks. Met aangename melodieën en zonder gebruik te maken van dissonante klanken voor de spannende tracks heeft de score zonder meer bijgedragen aan het succes van de film. Die film is een familiekomedie, maar de muziek is gelukkig gevrijwaard gebleven van opzichtige comedy-effecten of zelfs mickey-mousing. De waardering is dan ook een mooie 87 uit 100 punten.
Kindergarten Cop - 08/10 - Critique de Jason FLZ, ajouté le (Anglais)
Rarely does Arnold Schwarzenneger, kid's film, and fun appear in the same sentence. Amazingly, Kindergarten Cop was actually not that bad. The story revolves around a police detective who ends up, undercover of course, in charge of a kindergarten classroom and a family whose lives may be in danger. Corny? A little bit, but it still managed to be sweet and sincere without ever becoming too sugar coated. For the soundtrack, composer Randy Edelman stepped in to provide the right soft and sweet music.

As far as Edelman's music goes, it's interestingly diverse. Cues like 'Children Montage' and 'The Rain Ride' sound like an eclectic mix between 80's synth pop music and Mozart. The only truly distinguishable theme in the whole score is the love theme that occasionally pops up.
As you probably guessed it (and considering that this is a Randy Edelman score) there is a fair amount of fluffy material. Edelman props up numerous sweet little melodies for the school and the children, but never overdoes it. Where the score gets interesting, is the sudden bursts of suspenseful material that fits with the film but feels out of place on the album.

Randy Edelman isn't a great composer. Occasionally he manages to roll out an interesting album with fairly good themes and melodies. Kindergarten Cop is one of those scores. While not a great work of art like some of Jerry Goldsmith's scores, it still manages to be fun and simple and interestingly sweet. As far Edelman's scores go, Kindergarten Cop is easily one of his highlights.

Autres sorties de musique de Kindergarten Cop (1990):

Kindergarten Cop (2002)
Kindergarten Cop (1990)

Bandes Originales de la collection: Kids

Meet the Applegates (2010)
Hannah Montana: The Movie (2009)
Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader, The (2010)
Space Jam (1996)
Madagascar (2005)
Richie Rich (1995)
Steamboy (2005)
Bambi (2005)
How to Train Your Dragon (2010)
Amazing Panda Adventure, The (1995)


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus