Europa Report


Sparks & Shadows (0858886004076)
Film | Date de sortie: 02/08/2013 | Sortie du film: 2013 | Type: Téléchargement, CD
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track   Duration
1.Lift Off3:11
2.The View2:47
3.Landing on Europa4:17
4.Mausoleum4:24
5.The Drill3:55
6.Europa Report (For Solo Piano)2:47
7.Cosmically Astounding5:10
8.Water2:45
9.Under the Ice5:01
10.Hydrazine5:24
11.That Brings Us to Now6:10
12.Airlock3:16
13.A World Other Than Our Own1:47
14.Theme from Europa Report5:30
 56:24
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Europa Report - 08/10 - Critique de Guy Verfaillie, ajouté le (Néerlandais)

Een groep astronauten vertrekt op missie naar Europa, de kleinste maan van de planeet Jupiter, om op zoek te gaan naar buitenaards leven. De reis zelf blijkt zwaarder en vermoeiender te zijn dan de astronauten hadden verwacht, en eenmaal aangekomen op hun eindbestemming komen ze oog in oog te staan met iets waarop ze zich niet hadden voorbereid. De film is opgevat als een soort van documentaire. Een genre die sinds “The Blair Witch Project” wel meer wordt gebruikt.

Bear McCreary raakte vooral bekend door zijn werk voor de remake van “Battlestar Galactica”. Daar wist hij de sombere sfeer van de reeks perfect weer te geven aan de hand van de combinatie van synth, orkest en sterke vocale solo’s. De meerderheid van de tijd werkte hij voor TV-produkties. Recent kreeg hij een Emmy voor “Da Vinci’s Demons”. Op heel korte tijd wist McCreary een eigen sound te creëren, waar je van houdt of niet.

Europa Report” is een stevige, intelligent opgebouwde score. De eerste track “Lift off” start met een ritmisch, elektronische puls welke doet denken aan een kloppende machine. Al snel wordt deze aangevuld met een aangrijpende pianomelodie en klassieke violen. Een combinatie die perfect werkt. Eén van de betere thema’s van het afgelopen jaar. Het mechanische geluid komt in de verdere tracks (onder meer ‘The Drill”) veelvuldig terug en wordt steeds meer onheilspellender. McCreary slaagt er in om op deze manier de spanning op te bouwen.
De track ‘Europa Report’ bestaat uit een intimistische pianosolo door McCreary zelf gespeeld en in ‘Water’ krijg je dan weer een prachtige vocale solo van ‘Raya Yarbrough’ te horen.
De CD eindigt met ‘Theme of Europa Report’, een meer dan 5 minuten durende track, waar de componist het beste van zichzelf geeft.

Europa Report’ is een originele en meer dan geslaagde score. Een score die misschien niet voor iedereen toegankelijk is, gezien zijn vaak zwaarmoedige sfeer. Hopelijk is deze soundtrack voor McCreary de opstap naar meer werk voor het grote doek.
Bande annonce:







Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus