Dedication


Koch Records (0099923503323)
Film | Date de sortie: 11/09/2007 | Sortie du film: 2007 | Type: CD
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track Artiste/Compositeur Duration
1.Matchbook Seeks Maniac (Dedication Mix) Deerhoof3:22
2.Back of Your Head Cat Power3:44
3.My Bebop Gal Isaiah Ross2:46
4.A Kick in the Teeth Fischerspooner4:22
5.Dedication Suite One Edward Shearmur4:27
6.Little Drummer Boy Deerhoof1:15
7.Hark the Umpire Deerhoof1:24
8.Red River Blues Buddy Moss3:12
9.Ask Me Anything The Strokes3:11
10.Forcefield Lightning Bolt2:13
11.Dedication Suite Two Edward Shearmur3:26
12.Our Angel's Ululu Deerhoof2:03
13.Stay Golden Au Revoir Simone2:42
 38:07
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Dedication - 06/10 - Critique de Lammert de Wit, ajouté le (Néerlandais)
Dit is de elfde recensie in de Edward Shearmur-serie.

Vorige: Martha, Meet Frank, Daniel and Laurence
Volgende: Species II

De Amerikaanse film Dedication is het regiedebuut van Justin Theroux (beter bekend als acteur in o.a. Mulholland Drive en Zoolander). De romcom is niet in de grote bioscopen verschenen, maar draaide wel op het Sundance film Festival en vervolgens in meerdere kleine zalen. De ontvangst door de critici was wat mager en de film was geen groot succes.
Het verhaal draait om Henry Roth (Billy Crudup), die kinderboeken schrijft. Die boeken worden geïllustreerd door zijn vriend Rudy (Tom Wilkinson) en ze hebben groot succes met hun serie over Marty de Bever. Maar dan overlijdt Rudy, terwijl de uitgever toch een vervolg op de serie wil voor de kerstverkopen, en de uitgever koppelt Henry aan de eenzame Lucy (Mandy Moore). Maar zij wordt achtervolgd door haar voormalige vriend en schrijver Jeremy (Martin Freeman), die haar graag terug wil en nu een boek aan haar gewijd heeft...

Regisseur Theroux houdt van nogal expirimentele muziek. Zijn film is daar een nogal luidruchtige getuige van. Zijn voorliefde voor de punkrockband Deerhoof liet hij breed uitkomen en hij wist hen te strikken voor een deel van de muziek bij de film. De doorgaande scoremuziek bij de film is echter van Edward Shearmur, die ook nogal op de expirimentele toer ging. Van de film is dit soundtrackalbum uitgekomen en dat album laat goed horen hoe Theroux de muziek in de film voor ogen had.

Op het album staan twee tracks van Shearmur, die eufemistisch 'suite' genoemd worden, maar beide nauwelijks langer zijn dan een gemiddelde song op dit album.
De vijfde track is de 'Suite One', de elfde 'Suite Two'. Shearmur's muziek bestaat zelf ook weer uit allerlei verschillende stijlen die in de suites aan elkaar gerijgd zijn. De eerste suite opent met heel aardige klanken, om al snel over te stappen naar een soort poppy middelmatigheid. Dat korte stukje wordt dan weer gevolgd door een soort soundscape kleuring, waarop tokkelende gitaarklanken een soort etherische sfeer creëren. Dat wordt dan weer gevolgd door een percussie-achtig deel, met daarop een zeurderige melodie op gepingelde pianoklanken.
De tweede suite van Shearmur is vergelijkbaar met de eerste, al speelt de piano in deze tweede suite een wat prominentere rol. Veel fraaier wordt het echter niet.

Het album opent met een stevige poprocksong van Deerhoof. De song is redelijk melodieus en goed te beluisteren, maar de zangeres heeft een wat lichte stem in verhouding tot de instrumenten. Toch heel aardig.
Een veel lichtere song, nogal minimalistisch, is van Cat Power, een zangeres die eigenlijk Chan Marshall heet en haar eigen songs schrijft en zichzelf begeleidt op tokkelende gitaar. Dat doet ze ook op de song 'Back of your Head', die wat zeurderig overkomt.
De derde song op het album is een vijftiger jaren song van Dr. Isaiah Ross, in een bluesy be-bop-stijl, zoals de titel ook al aangeeft.
Wat volgt is weer een totaal andere muziekstijl. Met Fisherspooner hoor je een typische elektro-popsong uit het begin van deze eeuw, die overigens best aardig in het gehoor ligt.
Deerhoof komt weer aan de bak met de kerstsong 'Little Drummer Boy', die hier in een nogal sobere en korte uitvoering te horen is. De song gaat vervolgens over in een korte, ruige en instrumentale hardrocktrack 'Hark the Umpire'.
Om de tegenstelling nog groter te maken, wordt deze track gevolgd door een vijftiger jaren blues song van Buddy Moss.
The Strokes zingen hun song 'Ask me Anything' in een stijl die wel iets lijkt op die van Pearl Jam. Hoewel de begeleiding vooral van een elektrische gitaar komt is het toch een heel aardige song met een prettige melodie.
Opnieuw volgt dan een grote tegenstelling, want de muziek van Lightning Bolt is nauwelijks muziek te noemen. Het is een soort hardrocklawaai, zonder enige melodie of wat dan ook. Het lijkt alleen te gaan om zo hard mogelijk op de gitaren te raggen. Vreselijk, snel skippen.
De vierde song van Deerhoof bevat geen tekst, maar de zangeres 'zingt' haar melodie op een soort semi-hardrock muziek, die afwisselen rustig en dan weer ruig is. Niet fraai.
Het album sluit af met de song 'Stay Golden' van Au Revoir Simone, een indierockband bestaande uit drie vrouwen. De song is overigens meer een wat melige ballad dan een rocksong.

Kortom, met deze soundtrack van de film Dedication heb je een album met de meest uiteenlopende stijlen. Dat is overigens wel in de lijn van de bedoeling van regisseur Theroux, maar om naar te luisteren is toch wel een opgave. Afhankelijk van je muzikale smaak zullen er altijd een aantal tracks zijn die nogal buiten je comfortzone liggen. De muziek van Shearmur's score helpt ook niet echt mee om het album aangenamer te maken, omdat zijn muziek ofwel nogal soundscape-achtig klinkt ofwel nogal weinigzeggend is. En beide spreken ze niet aan. De waardering voor Shearmur's muziek op dit album komt niet hoger dan 56 uit 100 punten en die van de songs niet hoger dan 58 punten. Gemiddeld dus een mager zesje.

Autres sorties de musique de Dedication (2007):

Dedication (2007)


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus