Anastasia


Atlantic Germany (0075678075322)
Atlantic US (0075678305320)
Atlantic France (0075678081422)
Atlantic Spain (0075678082023)
Film | Date: 1997 | Sortie du film: 1997 | Type: CD, Téléchargement
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track   Duration
1.A Rumor In St. Petersburg3:22
2.Journey To The Past2:53
3.Once Upon A December2:46
4.In The Dark Of The Night3:18
5.Learn To Do It2:34
6.Learn To Do It (Waltz Reprise)1:42
7.Paris Holds The Key (To Your Heart)3:01
8.At The Beginning3:39
9.Journey To The Past4:03
10.Once Upon A December3:32
11.Prologue6:21
12.Speaking Of Sophie2:34
13.The Nightmare3:02
14.Kidnap and Reunion4:26
15.Reminiscing With Grandma3:13
16.Finale2:56
 53:22
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Anastasia - 09/10 - Critique de Lammert de Wit, ajouté le (Néerlandais)
De animatiefilm Anastasia is eigenlijk een animatie-musical en is geregisseerd door de animatieveteranen Don Bluth en Gary Goldman (o.a. An American Tail, Titan A.E.). De film is uitstekend ontvangen en was een behoorlijk succes in de bioscopen. Ook kreeg de film twee Oscarnominaties en won diverse andere prijzen. Het verhaal is al eens eerder verfilmd als een real life film in 1956. Beide films zijn weer gebaseerd op een toneelstuk uit 1950, dat weer is gebaseerd op historische feiten, aangelengd met fantasie.
Het verhaal speelt zich af in Rusland en begint in 1916 in het paleis van tsaar Nicolaas de tweede. Ook zijn moeder Marie en zijn dochter Anastasia zijn aanwezig. Zij was toen acht jaar oud en kreeg van haar oma een halsketting met inscriptie. Dan wordt het paleis tijdens de Russische Revolutie overvallen, waarbij Marie en haar kleindochter weten te ontkomen. Als ze op een rijdende trein willen springen, lukt dat Marie en bereikt zij later Parijs, maar Anastasia valt en stoot haar hoofd zodanig dat ze geheugenverlies oploopt. Ze komt in een weeshuis terecht, waar ze zich 'Anya' noemt. Tien laar later blijkt dat oma Marie veel geld heeft uitgeloofd voor het terugvinden van haar kleindochter en een stelletje criminelen zien er wel brood in om iemand te vinden die op Anastasia lijkt en zo de buit te incasseren. Rusland zucht inmiddels onder een communistisch regime en Anya, die nog steeds lijdt aan geheugenverlies, lukt het niet om naar het buitenland te komen. Dan komt ze in contact met die criminelen, die vinden dat ze haar vanwege haar gelijkenis perfect kunnen gebruiken om door te gaan voor Anastasia...

De film is een musical en bevat dan ook een flink aantal liedjes, naast een instrumentale score van David Newman.
Het album dat van de film is uitgekomen bevat een flink aantal van die songs, waarbij een paar songs ook nog in een opnieuw opgenomen versie zijn meegenomen, gezongen door gerenommeerde artiesten. Daarnaast staan er nog een aantal tracks op het album met de mooie score-muziek van David Newman, die hier z'n eerste Oscar nominatie aan overhield.
Ook een tweetal songs kreeg een Oscar nominatie. Die songs zijn niet van Newman, hoewel hij in z'n muziek voor de score wel de songmelodieën verwerkt heeft.

De songs zijn gecomponeerd door Lynn Ahrens, die de teksten schreef en Stephen Flaherty die de melodieën componeerde. Die songs zijn zonder meer de moeite waard, want als musicalsongs spreken ze erg tot de verbeelding. Maar ook los daarvan op dit soundtrackalbum doen ze het erg goed. De melodieën zijn aansprekend, vaak vrolijk of juist wat grimmig met een vrolijke ondertoon, maar steeds zijn het typerende musicalsongs uit de beste Disney-tradities. Die songs worden in de film niet door de stemacteurs van het personage gezongen, maar door echte zangers en zangeressen en dat komt de kwaliteit altijd ten goede. Zo is Meg Ryan de stem van Anastasia, maar worden de songs die ze zingt gezongen door Liz Callaway, die daarmee ook op dit soundtrackalbum de rol van Anastasia invult. En zo werkt het ook bij de andere personages in de film.
Het blijft natuurlijk een musical, dus de songs zijn nogal verhalend. Maar dat doet hier nauwelijks afbreuk aan de aangename beluisterbaarheid, al is de tekst en zang van enkele songs wat gemaakt, wanneer je die songs los van de beelden beluistert.

Drie van de songs in de film worden op dit album ook nog eens gezongen door meer bekende (pop-)artiesten. 'At the Beginning' wordt gezongen door het duo Richard Marx en Donna Lewis, 'Once Upon a December' wordt in een herziene uitvoering gezongen door Deana Carter, die er een wat intiemere versie van maakte, en Aaliyah zingt dan nogmaals de fraaie song 'Journey to the Past', op een wat meer poppy manier.

Dan is er natuurlijk ook de score van David Newman. Zoals gezegd kreeg hij een Oscarnominatie voor zijn muziek - en terecht! Zijn muziek is voluit orkestraal en heerlijk om naar te luisteren. Vrijwel nergens wordt de muziek echt rauw of grimmig en het blijft voortdurend fraai harmonisch, waar af en toe de synthesizer voor wat extra invulling zorgt. Dat valt echter nauwelijks op en daardoor klinkt vrijwel alle muziek van Newman prachtig orkestraal.
Met mooie arrangementen weet hij de muziek van de songs te verweven in zijn instrumentale begeleiding. En dat varieert dan van rustige, bijna intieme klanken tot volle uitbarstingen van het orkest. En steeds blijft de muziek fraai harmonisch en weet Newman dit uit te werken tot een prachtige score die perfect bij het verhaal en de songs past.

Wanneer het verhaal een donkere wending neemt, vult Newman dit in met wat meer donkere klanken, aangevuld met stemmen van een mannenkoor. Maar wanneer de zon weer wat doorbreekt, dan levert het orkest juichende klanken, waarbij een vrouwenkoor de muziek aanvult. Enerzijds geven die koorklanken de muziek een soort van Russisch tintje, maar anderzijds weten die koorklanken de muziek ook op te zwepen tot soms bijna bombastische proporties. En elke keer weer is het genieten van prachtige muziek.

Het album is in drie gedeelten ingedeeld. In de eerste zeven tracks komen de musicalsongs aan bod, daarna volgen de drie songs in een meer popmuziekachtige kleuring en tot slot volgen nog zes tracks van Newman's score. Zo is het album keurig verdeeld en kan ieder die delen op 'repeat' zetten die de voorkeur hebben.

Op het internet zijn meer versies van deze muziek te vinden, waarbij vooral meer muziek van de score van Newman is opgenomen, want vrijwel alle songs vind je al op dit soundtrack album. Een van die andere en uitgebreidere versies is het Anastasia promo-album.

Kortom, met Anastasia heeft David Newman een prachtige en vol orkestrale score gecomponeerd. In veel van de melodieën hoor je gedeelten terug uit de songs van Stephen Flaherty, die Newman prachtig in z'n score heeft verwerkt, vaak ook met door het koor of door solisten gezongen teksten binnen een aantal score-tracks. Ook de songs doen het erg goed en spreken zowel qua tekst als qua melodie erg tot de verbeelding. De drie popversies zijn ook heel aardig en misstaan niet op het album.
De waardering voor de songs is daarmee 86 punten en voor Newman's score is dat 93 punten. Daarmee komt de waardering voor dit fraaie album op 89 uit 100 punten.
Anastasia - 08/10 - Critique de Tom Daish, ajouté le (Anglais)
This is a serious contender to knock off the Mousedom's crown, great songs and a reasonable score combine to make it a very good release. The songs are similar in style to Alan Menken's efforts, but I think sound more like a Broadway Show than Menken's. This is not a bad thing as it provides a slightly fresh approach to an animated film while still keeping within the pre-set boundaries. It gets off to a cracking stars with A Rumour in St. Petersburg which effectively sets the scene and gets off to a great start with a big production number, much like Belle from Beauty and the Beast. Then follow two great solo numbers sung by Anastasia, Journey to the Past which actually sounds more like one of those songs that is looking to the future, the 'yearning' song, fortunately, it never comes across as too sappy, which is a relief. However, my favourite has to be Dark of the Night. It is usual that the villain gets the best lines and the best songs and in this case, he certainly gets the best song! Jim Cummings does such a convincing Christopher Lloyd, I was surprised that the song vocals were done by someone else. Rasputin is a malicious and evil character and the song does nothing to dispel that. There is an almost sadistic happiness to the tune which gives it a bizarre combination of emotions and makes it just that bit different from usual purely minor mode villain songs.

Learn to Do It is one of those songs that recalls something else you've heard, but can't place. However, it is (as the title subtly implies) a learning song where Vladimir and Dimitri teach Anastasia how to be a princess and so the three bounce their lines off each other and it's most effective. It also manages to add some great rhyming into the mix as well. Paris Holds the Key is a French music hall type thing that I don't really care for to be honest. It's as near as the score gets to a love song, but it's not romantic, but rather lots of neurotic French people saying that Paris is a good place for romance, bit of a shame. A proper love song would have capped off the songs quite nicely. The pop versions sound more like usual teeny bopper pop songs, especially the first one, At the Beginning which sounds like it was written for some boy band, but it's quite catchy. The other two are arrangements of the two solos that Anastasia has. Both are inferior to the film version as they loose the musical sound to them and pander to sounding far too 'poppy' for my liking. Still, they are likeable enough. This makes an interesting, although not totally dissimilar musical and can by recommended to Disney fans whole heartedly.

The score is also particularly strong and incorporates some of the themes from the songs quite well, although I think they could have cropped up more often. There are some Russian mannerisms in some of the music, although they aren't overbearing and certainly add to the atmosphere. The Nightmare is a particular highlight. It includes a rousing choral section that is actually quite frighteningly intense, even on its own, so I can't wait to find out how it comes out in the film. The other sections are reasonably quiet and there is a requisite happy ending. It avoids the usual animated scoring style of Alan Menken and does like Hans Zimmer did in The Lion King and writes music that would be suitable for a non-animated film albeit with a dash of animated fun from time to time. I am told that some other great cues are missing, but the short selection here provides a good cross section of the score and show what a great composer Newman is.
Anastasia - 07/10 - Critique de Mario Pons, ajouté le (Espagnol)
Está claro que David Newman, ha sido eclipsado por muchos, pero, a parte de su actuacion, bastante buena hay que decir en Scooby Doo y muy buena en Ice Age, en Anastasia puede que haya sido lo que podemos decir su "mejor trabajo". Un buen film de animación de Disney,, cuya banda sonora (mitad letra-clasica) cumple y deleita el oido.
Empecemos con el análisis:

Prologue: su pieza más larga en el álbum y quizás la más espectacular que haya compuesto David Newman en su larga carrera. Con 6 minutos y medio de duración, Prologue nos ofrece temas "choristas" entre medio de la canción, tocando ya el final, con toques heroícos e incluso tenebrosos. Unos coros realmente espeluznantes acompañan la BSO. La escena es buen complementada por la pista. És sin duda, una de las mejores tres piezas del álbum.

A Ticket to Paris: Corta y quizás floja pista, pero que a su minuto y medio cabe recalcar en mi opinión un buen toque artistico, al minuto con 36 segundos de la canción. Es bastante monotona por parte del resto de la canción, pero bueno, podríamos incluirla en el top 5 del álbum.

In the Dark of the Night: Con un comienzo lento y tenebroso, la canción, con letra incluida, por parte del malvado RAasputin, es sin duda, en mi opinión, la canción mejor ambientada y con letra del film. Con toques agudos y voces tan tenebrosas, como las que reproducen los "bichitos" en el film, esta canción logra quedar bien y ambientada en el film. Una composición lograda para el álbum, Newman.

The Haunted Train: Un comienzo cotidiano y tipico en las peliculas de animación, Newman prosigue a los 30 segundos de la pista, con toques tenebrosos y "choristas" para dar comienzo a unos ritmos de acción y muy elevados. La mejor escena y pista del film están complementadas. Si observamos bien la pista, podemos darnos cuenta perfectamente de que con la escena, queda genial ambientada y compenetrada. Si a eso le añadimos sus toques "humo de tren" en medio de la pista, entre toques ritmosos, podemos decir que es una de las mejores pistas del álbum. La mejor, en mi opinión junto a Dark of the Night.

Las otras quizás complementan bien al film, pero no son destacables. Qu´izás por poner un top 5, pondría The Nightmare: una canción con toques "vals" y a la vez "choristas" y tenebrosos, que se incluyen en la pesadilla que tiene Anastasia en el barco, producia por los "humillos verdes" que envia Rasputin.
Estas canciones que acabo de nombrar, 3 están en el álbum ya enseñado, pero por lástima la Promo no se encuentra aquí. Pero me alegra deciros que hay una Promo y que The Haunted Train y A Ticket to Paris valen la pena de escuchar.
Bueno, Newman, diria que entre un 6 y un 6'5.
Anastasia - 08/10 - Critique de Yannick Sneyers, ajouté le (Néerlandais)
Anastasia is een mooie film vind ik. Ik blijf het een goede film vinden en hetzelfde kan gezegd worden over de soundtrack.
David Newman heeft mooie tracks op de cd staan, waaronder het laatste compositiestuk: Finale.
'Reminiscing With Grandma' is ook een mooi liedje waarin het hoofdthema prachtig in terugkomt. Dit is het beste nummer op de cd en bezorgt me steeds kippenvel!
De soundtrack bevat ook veel ingezongen nummers, waarvan vele in musicalstijl.
Journey To The Past is daaruit de topper.
Dan hebben we nog gezongen liedjes die voor deze film gemaakt zijn, en vooral At the Beginning is hiervan de topper.
Anastasia is een film die je zeker gezien moet hebben, maar door de soundtrack te beluisteren wordt je meegesleept in het verhaal.
Eén negatieve opmerking: Jammer dat de nummers in totaal verkeerde volgorde staan.
Groetjes,
Yannick

Autres sorties de musique de Anastasia (1997):

Anastasia (2000)

Bandes Originales de la collection: Kids

Cinderella (2005)
Flubber (1997)
Bee Movie (2007)
Rescuers Down Under, The (1991)
Monkeybone (2001)
How the Grinch Stole Christmas (2000)
Land Before Time, The (1988)
Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (2010)
Secret of NIMH 2: Timmy to the Rescue, The (1998)
Looney Tunes: Back in Action (2003)


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus