Dragonheart: A New Beginning


Colosseum (4005939617028)
Varèse Sarabande (0030206617023)
Film | Date: 2000 | Sortie du film: 2000 | Type: CD
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track Artiste/Compositeur Duration
1.Dragonheart: A New Beginning, Main Titles4:52
2.I'm Flying?!2:20
3.Knighthood and the Old Code2:00
4.Friar Peter Went to Heaven1:32
5.Lian's Awesome Fight1:37
6.My Heart Goes With You (instrumental)2:19
7.Dungeon, Skeletons, & A Dragon3:45
8.Serenade to the Stars1:06
9.Dragon Heaven1:21
10.Roland Bullies Geoff1:25
11.Renaissance Banquet1:28
12.Chinese Battle the Knights2:14
13.Withered Heart Tale0:56
14.Tai Chee0:49
15.Terragoth Ambush!2:14
16.Prophetic Transformation1:24
17.Dragon Fight!1:28
18.My Wise Master and Closest Friend1:32
19.Of My Heart to Thee I Give1:43
20.My Heart Goes With YouRona Figueroa3:19
 39:24
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Dragonheart: A New Beginning - 08/10 - Critique de Lammert de Wit, ajouté le (Néerlandais)
Na de succesvolle film Dragonheart uit 1996 kwam er in 2000 een opvolger met Dragonheart: A new Beginning. De film is niet in de bioscopen uitgekomen, maar ging direct naar de video-markt. De critici waren niet enthousiast over dit vervolg, maar toch was de film nog een redelijk succesje. In 2015 kwam er een derde film uit als een prequel op de eerste film, met vervolgens in 2017 nog een vierde, die qua verhaal tussen de derde en de eerste film in valt.
Het verhaal in deze tweede film begint met Sir Bowen, die in de eerste film vriendschap sloot met Draco, de draak uit de titel. Draco is dood en Bowen bezoekt zijn grot, waar hij op een ei stuit. Hij brengt deze naar een klooster, waar het ei uitkomt. Het jonge draakje groeit op en een van de monniken traint hem jarenlang. Een stalknecht vindt dan de draak en sluit vriendschap, maar dan blijkt er een Oosterse voorzegging te zijn dat een draak met een boosaardig hart de mensheid zal vernietigen wanneer de komeet met twee staarten voorbij komt. En sommigen willen daarom uit voorzorg alle draken doden...

De muziek bij de eerste film was een prachtige score van Randy Edelman. Mark McKenzie nam die taak van hem over bij deze nieuwe film, maar zette het schitterende hoofdthema van Edelman door in zijn nieuwe score. Dat zullen ze onderling vast overlegd hebben, want beide heren kennen elkaar goed.
Waar Edelman standaard zijn synthesizer gebruikt, ook voor zijn oorspronkelijke score voor Dragonheart, daar pakt McKenzie het voor deze score echter ander aan en heeft Edelman's prachtige thema omgezet naar een volledig orkestrale setting. Nu is hem dat wel toevertrouwd, want hij is voor veel scores als orkestraal arrangeur aan de slag geweest. Voor de opname kon hij gebruik maken van het Filharmonisch orkest van Slowakije, dus aan grandeur ontbreekt het in ieder geval niet.

De film speelt zich deels af in een Oriëntaalse setting, dus je zou verwachten dat McKenzie wel de nodige Oosterse klanken in z'n score zou integreren. Maar dat blijkt nauwelijks het geval. Dat komt de variatie misschien niet ten goede, maar de beperkte Oosterse klanken die je wel hoort, zijn mooi opgenomen in de orkestrale sfeer. Er is zelfs een soort Oriëntaals kleurtje aanwezig, dat erg mooi uitpakt in 'My Heart Goes With You', waarin McKenzie z'n eigen hoofdthema fraai naar voren laat komen. In andere tracks waarin je die Oriëntaalse kleur in de muziek zou verwachten, zoals in 'Chinese Battle the Knights' hoor je dat binnen deze actietrack eigenlijk niet terug. Alleen in de track 'Tai Chee' is duidelijk wel die Oosterse kleuring verwerkt.
Het album opent met een prachtige suite, waarin zowel het thema van Edelman als McKenzie's eigen originele thema te horen is in bijzonder mooie orkestrale arrangementen. Een paar van de bekende thema's van Edelman heeft McKenzie verwerkt in een aantal tracks die keurig over het album zijn verdeeld. Dat zorgt voor een mooie samenhang in de muziek en laat de muziek ook mooi aansluiten bij de originele film. Met name in de track 'Serenade to the Stars' zou je Edelman's thema uitbundig verwachten, maar juist daarin is dat thema dan weer niet te horen. In plaats daarvan tokkelt een gitaar een fraaie serenade op minimale underscore. 'Dragon Heaven' daarentegen bestaat geheel uit Edelman's beroemde thema, op een rustige en fraaie manier gearrangeerd.
Een ander thema van McKenzie is z'n eigen ridderthema, dat vooral in de track 'Knighthood and the old Code' fraai naar voren komt. Ook dit is een mooi thema.

Een aantal tracks zitten duidelijk aan de actiemuziek-kant en zijn door hun wat grillige muziek minder aangenaam beluisterbaar. McKenzie heeft die muziek een behoorlijke dosis spanning meegegeven, waardoor melodieën wat ondersneeuwen. Toch wordt deze stevige actiemuziek steeds weer afgewisseld door fraaie en melodieuze tracks, waardoor de variatie op dit album behoorlijk groot is. Het album blijft daardoor toch prettig beluisterbaar.
De laatste scoretrack is 'Of my Heart to Thee I Give' en deze sluit de score prachtig af, waarbij ook het Dragonheart-thema in volle glorie voorbij komt.

Na deze laatste scoretrack volgt nog McKenzie's themasong met een gezongen versie van 'My Heart Goes With You', door Rona Figueroa, die ook als actrice in de film figureert. Ze kan erg goed zingen, en daarmee wordt het album mooi afgesloten.

Kortom, met zijn muziek voor de video-film Dragonheart: A new Beginning heeft Mark McKenzie een fraaie score afgeleverd. De vele actietracks zijn vaak wat grillig en weinig melodieus, maar worden mooi afgewisseld door fraaie ballad-achtige tracks, die juist wel melodieus zijn. De muziek is volledig orkestraal, met hier en daar wat elektronische aanvullingen, en dat zorgt zonder meer voor een forse meerwaarde, in tegenstelling tot McKenzie's scores voor de opvolgende delen 3 en 4, die vrijwel volledig uit de synthesizer komen. Edelman's beroemde thema komt ook in dit tweede deel een aantal malen voorbij en blijft steeds weer een erg aansprekend thema. De waardering voor deze score van McKenzie komt zo op 78 uit 100 punten.
Dragonheart: A New Beginning - 06/10 - Critique de Tom Daish, ajouté le (Anglais)
The original Dragonheart inspired Randy Edelman to produce one of his better scores and pen a theme which is almost constantly in trailers for anything epic or majestic. I was looking forward to Mark McKenzie's sequel score as his previous efforts have been generally rather good, but unfortunately this is not one of his more interesting efforts. I do wonder whether being saddled with Randy Edelman's original theme is the biggest problem. While not exactly being the greatest theme ever penned, it is very popular and quite striking, but much of McKenzie's thematic material sounds like uninteresting variations, although My Heart Goes With You is rather nice, if not exactly indelible.

The music itself is decent enough, but the biggest problem is that the album appears to indicate little structure to the music; each cue merely appears and then the next starts. The melodic material isn't strong enough to bind it together and the result is a score which is simply a little flat and unexciting. Difficult to recommend either way really. I suspect that fans of this kind of thing will enjoy it, but when compared to the orchestral colour and imagination that someone like Miklos Rozsa or Bernard Herrmann would have brought to a film like this fifty years ago, McKenzie's effort really doesn't hold up all that well. Nice, yet unremarkable.
Bande annonce:







Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus