Fools of Fortune


Milan Records (3299031033423)
Film | Date: 1990 | Sortie du film: 1990 | Type: CD, Téléchargement
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track   Duration
1.The Island18:04
2.Revenge24:27
 42:31
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Fools of Fortune - 10/10 - Critique de Lammert de Wit, ajouté le (Néerlandais)
De Britse film Fools of Fortune is geregisseerd door de Ier Pat O'Connor (Cal, Sweet November). De film is, zoals meer van O'Connor's films, gebaseerd op een verhaal van de Ierse schrijver William Trevor. O'Connor is getrouwd met hoofdrolspeelster Mary Elizabeth Mastrantonio. De film is slecht ontvangen, mede vanwege een rommelig scenario en een matige hoofdrolspeler (Iain Glen) en flopte in de bioscopen.
Het verhaal speelt zich af in het Noord-Ierland van vlak na de eerste wereldoorlog, wanneer de strijd tussen de Ierse strijders en de Britten weer volop losbarst. Een upper class Brits gezin is daar de dupe van en bij een aanval van het Britse leger komen vader en twee dochters om het leven, waardoor moeder (Julie Christie) aan de drank raakt. Zoon Willie (Glen) neemt zich voor om dit te wreken, maar krijgt een relatie met zijn Britse nicht (Mastrantinio)...

De muziek bij deze geflopte film is van Hans Zimmer, die er een voluit romantische score voor componeerde. Die scoremuziek is op dit album opgenomen in twee lange suites, zoals bij meer oudere scores van Zimmer het geval is. De eerste suite is getiteld 'The Island' en duurt 18 minuten, de tweede heet 'Revenge' en duurt ruim 24 minuten.

De muziek in beide suites is volop orkestraal en elektronische klanken vallen nauwelijks op, als ze er al zijn. De muziek is bijzonder melodieus en de melodieën spreken enorm tot de verbeelding. Zimmer past een aantal themamelodieën toe, die hij op verschillende instrumentaties heeft gezet en die regelmatig terugkomen. Dat maakt de muziek fraai bij elkaar passend. Ook de beide suites passen op die manier bij elkaar.
De eerste suite is wat romantischer gekleurd, de tweede heeft net iets meer dramatiek en wat meer spanning op een aantal momenten. Maar als geheel zijn beide suites vrijwel gelijkwaardig en beide even fraai, omdat ook die dramatische en spannende muziek volledig harmonisch blijft en Zimmer nauwelijks vervalt in chaotische en dissonante klanken.
Op het moment dat ik dit schrijf speelt het album al voor de vijfde keer en het blijft elke keer een bijzonder aangename luisterervaring. Daarbij wisselen de verschillende cues binnen de suites zich op zo'n manier af dat er voldoende afwisseling is tussen meer romantisch getinte cues en meer dramatisch gekleurde, of juist spannende muziek. Die afwisseling houdt de muziek fris en levendig, zodat de muziek steeds aantrekkelijk blijft.

Zimmer past in zijn muziek voor deze film vrijwel alle instrumenten toe die het orkest te bieden heeft. Veel strijkers, zowel solo als gezamenlijk, stevige percussie, heldere koperblazers die prachtig boven de orkestrale klanken uit komen. Ook de piano wordt volop ingezet, evenals de houtblazers die regelmatig voorbij komen. De arrangementen klinken vaak prachtig vol en zijn soms zelfs bombastisch aangezet.

Kortom, met Fools of Fortune heeft Hans Zimmer een meeslepende, romantisch getinte score gecomponeerd. De volle orkestraties en de prachtige melodieën maken dit tot een bijzonder genietbare score. De terugkerende thema's en de aantrekkelijke arrangementen zorgen voor een erg prettige beluisterbaarheid over de volle lengte van beide lange suites, waarbij de meer spannende cues voor de afwisseling zorgen. De waardering voor deze score komt zo op een fraaie 95 uit 100 punten.

Autres sorties de musique de Fools of Fortune (1990):

Hans Zimmer - The Milan Years (2016)


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus