In Country


Intrada Special Collection 18/02/2013 CD (0720258523020)
Intrada Special Collection 18/02/2013 CD (0766703800292)
Film Sortie du film: 1989
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track   Duration
The Album
1.Distant Memories5:04
2.Dwayne's Letters2:45
3.Faraway Thoughts3:59
4.Three Generations (Piano Solo)2:49
5.The Letter Home2:37
6.In Country6:52
7.Emmett2:30
8.The Vietnam Memorial2:11
9.Fallen Friends10:04
 
The Extras
10.First Flashback0:54
11.Finding Photo0:46
12.Just A Country Boy1:12
13.The Vietnam Memorial1:03
14.Three Generations (Piano with Orchestra)2:48
15.Family Supper1:14
16.Family Supper1:15
17.The Storm2:33
 50:36
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

In Country - 07/10 - Critique de Lammert de Wit, ajouté le (Néerlandais)
De Amerikaanse film In Country is een drama dat is geregisseerd door de bekende regisseur Norman Jewison (The Cincinetti Kid, In the Heat of the Night, The Thomas Crown Affair, The Hurricane). De film draait om veteranen die in de Vietnamoorlog gevochten hebben en in de film figureren een aantal echte Vietnamveteranen en hun families. Bruce Willis won een Golden Globe voor z'n rol. De film is goed ontvangen door de critici, maar kreeg slechts een beperkte release in de bioscopen, waardoor de film lang niet uit de kosten kwam.
Het verhaal draait om Samantha Hughes (Emily Lloyd), die als zeventienjarige op zoek gaat naar informatie over haar vader, die als soldaat in Vietnam omgekomen is. Ze woont bij haar oom Emmett (Willis), die een Vietnamveteraan is, maar nog steeds last heeft van wat hij daar meegemaakt heeft. Haar moeder wil graag dat ze bij haar en haar tweede man komt wonen, maar ze wil bij haar oom blijven wonen, omdat ze via haar oom meer over haar vader denkt te weten te komen...

De muziek bij deze film is van James Horner. Zijn score is in de filmmuziekwereld goed ontvangen en wordt ook door veel recensenten hoog gewaardeerd.

Het album opent met de track 'Distant Memories', een gedragen, wat tragische track, met solo trompet en slide-drums om de militaire beelden te omlijsten. De trompet wordt daarbij bijna solo gespeeld, waarna het orkest invalt met aangename strijkers in een harmonisch arrangement. Die harmonische muziek loopt bijna naadloos door in de tweede track 'Dwane's Letters'. De melodie is fraai, maar niet meeslepend.
Met 'Faraway Thoughts' wordt de muziek bijna minimalistisch. Voorzichtige klanken van piano en harp met begeleiding van lichte houtblazers zetten de toon. Dat minimalistische karakter van de muziek komt in meerdere tracks terug, zoals 'Three Generations', met ingetogen solo pianomuziek, 'The Letter Home', of 'Emmett', die beide al wat orkestraler zijn. Maar ook verderop in de aanvullende tracks komt die minimalistische stijl terug. Horner heeft z'n muziek dan ook voornamelijk geschreven voor een klein ensemble.

In de titeltrack horen we een specifieke instrumentatie, die Horner nog laat terugkomen. Het gaat dan om de shakuhachi, die nogal schril aangeblazen wordt en daardoor een wat ongemakkelijk gevoel geeft. Dat combineert Horner dan met stevige trommelpercussie, zodat de spanning flink oploopt.

De militaire kleuring komt terug in de tracks 'The Vietnam Memorial' en 'Fallen Friends', waar de solo trompet weer ingezet wordt, op een kalme en lichte underscore. Die laatste track is veruit de langste van het album, met ruim tien minuten. Na zo'n vier minuten begint de muziek veel voller te worden, wel met regelmatig min of meer solo kopergeblazen klanken als leidende instrumentatie. Na zeven minuten krijgt muziek dan iets van de prachtige vol orkestrale en melodieuze kleuring die ook te horen is in Horner's geweldige score voor Legends of the Fall van een paar jaar later.

Na 'Fallen Friends' komen nog een aantal aanvullende tracks voorbij, inclusief een paar alternatieve uitvoeringen van eerdere tracks. De beide 'Family Supper' tracks laten weer ingetogen solo pianomuziek horen, waarbij de piano in de track die in de film gebruikt is, deels voorzien is van lichte ondersteuning van strijkers. 'The Storm' daarentegen is weer een spannende track, in lijn met de titeltrack, waarbij ook weer de shakuhachi op een schrille manier te horen is, evenals een grommende basisklank en slide-drum percussie.

Kortom, met zijn muziek voor In Country heeft James Horner een voor de film zeer passende score gecomponeerd, die echter voor de luisteraar, los van de film, niet echt aansprekend overkomt. De score bevat muziek die op zich niet onaardig is, maar het is allemaal toch wat minimalistisch en beperkt. Een paar tracks komen spannend over, waarbij vooral de shakuhachi, een Japanse fluit, met nogal schrille klanken ingezet wordt. Ondanks de hoge waardering van andere, gerenommeerde recensenten kom ik met de waardering niet hoger dan 68 uit 100 punten.
World premiere release of emotionally rich James Horner soundtrack for Norman Jewison film about soldier's reconciliation with Vietnam war and himself, starring Bruce Willis, Emily Lloyd. Dramatic, moving tale inspires Horner to write music with great melodic depth. Haunting minor-key trumpet solo often gets deserved spotlight. Line remains one of Horner's finest. Military backdrop plus tender friendship in story also inspire ideas both reflective, dramatic. 'Three Generations' (both as piano solo & piano with orchestra) is incredibly tender piece. Another highlight is elegiac 10-minute 'Fallen Friends'. Beautiful music! Intrada presents complete score from original two-track stereo session mixes, courtesy Warner Bros. and Watertower Music. 'The Album' offers 39-minute program originally produced by composer in 1989 for possible release on Warner Bros. label. 'The Extras' feature additional cues not included on album. James Horner conducts.

Bandes Originales de la collection: Limited Editions

Pet Sematary (2013)
Almost Perfect Affair, An (2006)
Mona Lisa / Castaway (2013)
Mysterious Island of Captain Nemo, The (2014)
Figlio della Sepolta Viva, Il (2012)
Ice Station Zebra (2003)
Beast Within, The (2010)
Day of the Dolphin, The (2008)
East of Eden (2007)
In Harm's Way (2009)


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus