As You Like It


Colosseum (4005939683023)
Varèse Sarabande (0030206683028)
Film | Date de sortie: 14/08/2007 | Sortie du film: 2006 | Type: CD, Téléchargement
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track   Duration
1.Kabuki Attack6:48
2.Brothers Attack2:20
3.Niece!3:14
4.Too Late a Week1:08
5.The Forest of Arden4:14
6.Roynish Clown2:39
7.Under the Greenwood Tree2:36
8.Eat No More2:05
9.Blow Blow2:26
10.Thy Brother3:58
11.Trip Audrey1:26
12.Fake Wedding2:35
13.Lion Attack3:37
14.Celia & Oliver1:47
15.I Love Aliena2:06
16.Tomorrow3:17
17.Weddings5:16
18.A Lover & His Lass2:51
19.Violin Romance5:04
 59:27
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

As You Like It - 08/10 - Critique de Joris Kessels, ajouté le (Néerlandais)
All the world's a stage,
And all the men and women merely players:
They have their exits and their entrances;
And one man in his time plays many parts.

Eén van de bekendste quotes van Shakespeare, welke afkomstig is uit het stuk As You Like It. Door hem geschreven rond het jaar 1600. Hiermee vergelijkt Shakespeare de wereld met een podium en het leven met een toneelstuk. Het weerspiegelt Shakespeares overtuiging dat we niet gemakkelijk aan de ons op het lijf geschreven rollen ontsnappen. Ieder van ons is betrokken in een zich ontvouwend levensdrama waarvan het plot zich steeds herhaalt. Een quote die toepasselijk is op Doyle´s werk, in veel scores van Patrick Doyle evolueert het hoofdthema zich gedurende de film geleidelijk tot een hoogtepunt aan het einde. Doyle kan dat als geen ander. Om maar enkele voorbeelden te noemen: ‘the goodbye’ uit A Little Princess; ‘the wedding night’ uit Mary Shelly’s Frankenstein; ‘the day all my dreams came true’ uit Great Expectations; ‘snow in august’ uit Nanny McPhee; ‘legend of eragon’ uit Eragon; ‘throw the coins’ uit Sense and Sensibility; ‘nim sees jack’ uit Nim’s Island; ‘no more war’ uit The Last Legion; enz. En zo ook in de score voor As You Like It, waarin ‘weddings’ het hoogtepunt vormt van het o zo meesterlijk mooie hoofdthema.

As You Like It, een stuk waarin de broederlijke twist en de liefde centraal staan, wordt veelvuldig op het toneel uitgevoerd, en is in het (verre) verleden al meerdere malen verfilmd, zowel voor groot doek als tv. Kenneth Branagh, de regisseur van deze As You Like It en voor de meesten bekend als professor Gilderoy Lockhart in Harry Potter and the Chamber of Secrets, heeft een verleden met Shakespeare waar je U tegen zegt. Na de Royal Stage of Shakespeare, waar hij op 23-jarige leeftijd naam heeft gemaakt, te hebben verlaten, heeft hij zijn eigen theatergroep Renaissance opgezet. Al snel na de vorming trad Patrick Doyle toe bij deze theatergroep als acteur, componist en musical director. Vanaf toen hebben Kenneth Branagh en Patrick Doyle zich aan elkaar opgetrokken, wat respectievelijk tot vele succesvolle films en scores heeft geleid. Zowel verfilmingen van stukken van Shakespeare (oa Henry V, Much Ado About Nothing, Hamlet) als andere stukken (Dead Again, Mary Shelly’s Frankenstein, Sleuth). Met deze As You Like It verenigen de twee elkaar weer voor een Shakespeare productie.

En hoe! De Franse middeleeuwen hebben plaats gemaakt voor de Japanse 19e eeuw, in de tijd dat dit land steeds meer voor het westen toegankelijk werd. Orlando, Olivier, Rosalind, Charles en alle andere types in As You Like It behoren tot een groep westerlingen die zich in Japan hebben gevestigd. Zo ook Patrick Doyle die rol van hoveling Amiens in de film op zich neemt. Een unieke setting, die vraagt om muziek die dit ondersteunt: Westerse muziek in een Japans jasje. Met de theatergroep Renaissance brachten Kenneth Branagh en Patrick Doyle het stuk As You Like It al in 1988 tot leven. De muziek van een drietal songs die Patrick Doyle hiervoor schreef dienen als basis voor de hier besproken score. Patrick Doyle: “Fortunately, they were very loosely based around the pentatonic five-note scale, which is Japanese. So I was ahead of the game!” (Bron: Lionsgate’s production notes). Het is Patrick Doyle, met het gebruik van aziatische instrumenten en de pentatonische toonladder, meer dan gelukt om een prachtige Japans getinte score te creëeren zonder de harmonie van de muziek aan te tasten.

De soundtrack opent rustig met sereen samenspel van fluit, viool, aziatische belletjes en harp. Vervolgens doet de koto, een traditioneel Japans harpachtig snaarinstrument, zijn intrede. Hierna wordt de muziek grimmiger en steekt er een storm op met typische Doyle strijkpartijen. De track eindigt met een eerste doorkijk naar het hoofdthema, liefelijk gespeeld door solo viool. De toon in de volgende tracks blijft ietwat grimmig. Toch kan de track ‘too late a week’ mij bekoren. Pas in het tweede deel van de soundtrack klaart het geheel op en is er, op de track ‘lion attack’ na, geen vuiltje aan de lucht te zien en is het alleen nog maar liefde en vreugde wat klinkt. Het hoofdthema komt veelvuldig terug, maar dat stoort geenszins aangezien het één van de mooiste is die ik de afgelopen tijden heb gehoord. Het hoofdthema komt geheel tot z’n recht in de track ‘weddings’, waarin de muziek een allerliefst en meest romantisch hoogtepunt bereikt, met een zeer helder klinkende viool solo. Heerlijk! Ook erg mooi is de volledig uitgewerkte versie van het hoofdthema in ‘violin romance’, waarin het thema nog meer body heeft. Nog noemenswaardig maar wel ietwat over de top blij is de track met gezamenlijk gezang ‘a lover & his lass’, het doet je even aan The Sound of Music denken, maar het doet zeker z’n ding.

Over het geheel genomen moet deze soundtrack het vooral hebben van het hoofdthema, welke werkelijk adembenemend is. De liederen zijn vermakelijk en de grimmigere gedeeltes minder interessant. Maar alleen al om het hoofdthema is deze soundtrack de moeite waard om in huis te halen.
As You Like It - 06/10 - Critique de Mitchell Tijsen, ajouté le (Néerlandais)
As You Like it…een film waar ik nog nooit van gehoord had voor Maart 2008.
Maar nu in Augustus weet ik nog steeds wie de muziek heeft gemaakt voor die film…en dat is niemand minder dan Patrick Doyle. Doyle heeft de laatste tijd veel projecten achter zijn naam staan zoals Nim’s Island en Sleuth maar hier pakt hij een totaal ander iets aan…hij componeert hier iets anders. Iets heel anders van wat we eigenlijk gewend van hem zijn… Bij de score Wah-Wah vond ik het al niet Doyle klinken maar ook die score was van hem, ook deze score is anders en neigt weer naar het Oosterse toe. Veel fluiten, violen en veel Oosterse instrumenten zijn de basis van deze score die toch is uitgekomen! De film is alweer van het jaar 2006 terwijl de score dus pas 1 jaar later is uitgebracht door Varèse Sarabande. Natuurlijk is het niet iets aparts want sommige scores worden nooit uitgebracht of pas na 10 jaar. Kijk maar naar enkele Disney scores…maar het betreft hier het mooie, rustige en Oosterse werkje van Patrick Doyle.

Track 1 is erg mooi maar Track 2 valt mij toch beter in de oren. De track klinkt als een onheilspellende track (de naam) waarin misschien wel trompetten aan de pas kunnen komen maar Doyle doet wat heel anders en haalt er Oosterse instrumenten bij, wat violen en laten we ook niet de fluiten vergeten want in dit nummer zijn ze net als de violen de basis. Track 3 is een beetje dramatisch en het nadeel is natuurlijk dat ik de film niet heb gezien en dat is denk ik voor het eerst. Het komt wel eens voor dat ik de score eerder hoor dan de film maar dan kijk ik de film wel gelijk erna, maar ik heb de film nog nooit ergens zien liggen en heb hem dus ook nog nooit gezien. Ondanks dat kan ik wel een recensie schrijven omdat ik de score ergens is een keer helemaal heb gedownload en ik moet jullie zeggen dat hij toen echt heel goed klonk. Helaas maakt Doyle niet zo heel veel indruk op mij met zijn score omdat we al een topper van jewelste hebben met de naam: Memoirs of A Geisha. Deze score van John Williams (2005) was er eerder. En ook in The Mummy 3 zitten veel Oosterse instrumenten waardoor de score van As You Like It een beetje tegen valt. Maar ondanks dat vind ik het nog wel allemaal mooi klinken. Het nummer Too Late a Week is erg mooi maar maakt niet echt indruk op me. Niet dat het saai is maar er is niet zo veel speciaals mee. Niet dat elk nummer een verassing moet hebben natuurlijk maar dit nummer raakte mij totaal niet. Track 5 is eindelijk eens een goeie track met veel percussie die de track angstaanjagend maakt. Met wat gongs (en wat verscheidende Chinese Instrumenten) laat Doyle zien dat hij toch wel degelijk een eigen stijl kan creëren. Track 7 is een typische Chinese track die erg rustig is en erg mooi. Maar zoals ik net al zei zijn er al heel veel andere Oosterse films die deze instrumenten al hebben en Doyle doet er niet zo onwijs veel mee. Hij maakt er geen feestje van net zoals in Kung Fu Panda bijvoorbeeld, hij houd het op dezelfde tonen, het zoveelste minpuntje. Maar gelukkig zijn er ook pluspunten die deze score toch aangenaam maken.

Het As You Like It Theme is namelijk erg mooi en die is gewoon echt héél origineel bedacht door Doyle. Het is een rustig en vredig Theme die me aan niets doet denken! Eindelijk eens een goed Theme van Patrick Doyle. Het Hoofdthema van de film hoor je helaas niet in alle nummers maar dat is nog geeneens zou vervelend. Het hoofdthema hoeft ook niet overal omhoog te schieten natuurlijk. In track 8 hoor je het hoofdthema gespeeld door de strijkers en ik geloof een oboe (als ik me niet vergis). Ook spelen de fluiten langzaam mee met de rustig melodie. In Track 9 is de mannenstem een klein beetje vervelend maar het valt nog mee, gelukkig dat track 10 beter is en wat dramatischer. Want daar is Doyle ook wel goed in, hij kan de drama goed weergeven met muziek. Vooral veel violen komen daar meestal bij aan de pas. In track 11 weet Doyle wel goed te spelen met het hoofdthema en zorgt hij ervoor dat het word uitgevoerd op een beetje een speelse manier. De track “Weddings” is de mooiste track van de score. Het bestaat eigenlijk uit 2 gedeeltes…Het eerste gedeelte waar het hoofdthema in voor komt en het 2e gedeelte met wat belletjes, een xylophoon en natuurlijk de vertrouwde strijkers. Ook track 18 is een genot om naar te luisteren, waren alle nummers maar zo aangenaam! Jammer dat het koor er in voor komt, ik had liever een instrumentaal nummer gewild, snel door naar de laatste track. En daar horen we weer het hoofdthema van de film erg mooi. Maar ondanks dit hoofdthema heeft de score me niet echt ingepakt. Jammer maar helaas ga ik hier toch een 6 voor geven, niets meer en niets minder…jammer.
As You Like It - 08/10 - Critique de Lammert de Wit, ajouté le (Néerlandais)
As You Like It is de zevende samenwerking tussen regisseur Kenneth Branagh en filmmuziekcomponist Patrick Doyle en ook bij de latere films Sleuth en Thor werkten Branagh en Doyle samen.
As You Like It is een verhaal van Sheakespeare en de film volgt dit verhaal behoorlijk goed. Een groot verschil is wel dat de setting verplaatst is van middeleeuws Frankijk naar negentiende eeuws Japan, waar veel Britten waren neergestreken. De film is echter volledig in Engeland opgenomen.
Het verhaal gaat over Rosalind, de dochter van een verbannen hertog, die opgroeit aan het hof van haar oom, die de macht van de hertog heeft overgenomen. Celia is de dochter van haar oom en Rosalind heeft een hechte vriendschap met haar. Maar als ze verliefd wordt op Orlando, wordt ze van het hof verbannen. Celia gaat echter met haar mee naar het woud van Arden, waarbij Rosalind verkleed is als jongen. Daar ontmoeten ze Orlando, die ook op de vlucht blijkt te zijn voor zijn eigen broer.
Orlando blijkt meer te voelen voor een vriendschap met Rosalind, verkleed als jongen, dan met haarzelf. Daar moet wat op gevonden worden...

De score van Patrick Doyle opent met Oosters getinte muziek, die moeiteloos aan Japan te koppelen is. In deze langste track van de score laat Doyle met fluiten en snaarinstrumenten die typische Oosterse klankinvloeden horen. De muziek heeft daarbij toch wel een stevig spanningsniveau, wat door arrangement en percussie opgevoerd wordt. Deze Oosterse kleuring komt in de score nog in enkele andere tracks terug. Soms is die invloed dan redelijk beperkt, zoals in The Forest Of Arden, soms is die invloed wat groter.

Het begin van de score is qua melodieën aan de magere kant. Het spreekt allemaal niet zo aan is wat saai, wat mede komt door het vele gebruik van de fluit als leidend instrument. Pas vanaf de song Under The Greenwood Tree nemen de melodieën een keer ten goede. Deze song heeft nog wel een oriëntaalse instrumentatie, maar een typisch Engelse klank in de uitspraak van Patrick Doyle, die deze song zelf zingt (!), en dat doet hij zeker heel aardig. Ook de song Blow Blow wordt door Doyle gezongen. Die tweede song spreekt meer aan dan de eerste, die wat klaaglijker overkomt.
Na die beide songs neemt het romantische gevoel van de score meer de overhand. Thy Brother is een track in een mooie en rustige setting en Trip Audrey heeft een licht komische inslag. In Fake Wedding plaatst Doyle een solo viool in de lead op lagere tonen, die een mooie melodie ten gehore brengt op een fraaie underscore. In deze en volgende tracks komt het thema ook steeds fraai naar voren, vaak met een viool als leidend instrument. Deze tracks zijn vrijwel allemaal erg mooi om naar te luisteren en hebben een rustige, wat romantische kleuring. Vooral door de solo viool die boven de underscore uit klinkt zijn dit erg fraaie tracks. Dit zet Doyle door tot en met de afsluitende track Violin Romance; de titel zegt het al. Ook in deze mooie laatste track komt weer het thema naar voren en de track sluit de score dan ook erg fraai af.

Als voorlaatste track presenteert Doyle de door een koor gezongen song A Lover & His Lass. De vrouwenstemmen hebben in dit koor de overhand, waardoor de song niet heel indrukwekkend klinkt, maar wat 'gewoon', al is het erg fraai gecomponeerde muziek.

Kortom, Patrick Doyle levert met As You Likt It weer een fraaie score af. Het eerste deel van de score valt wat tegen, wellicht door de wat grotere oriëntaalse invloed qua melodieën en instrumentatie, maar vanaf met name de achtste track krijgt de score een romantische wending, die de rest van de score bijzonder prettig beluisterbaar maakt. Dan is het weer die typische licht romantische Doyle-muziek, die zo heerlijk wegluistert.
De drie songs op deze score zijn heel aardig en passen goed in de sfeer van de score. En dat zelfs twee van de songs door Patrick Doyle himself worden gezongen is natuurlijk een leuk extraatje. De waardering komt op een keurige 81 uit 100.
As You Like It - 07/10 - Critique de Tom Daish, ajouté le (Anglais)
Kenneth Branagh has been turning his directing attentions to some of the Bard's less well known works recently, in particular Love's Labour's Lost which I don't think anyone beyond Shakespeare scholars and the odd GSCE student knew much about. As You Like It is a little better known, and does contain one of his most famous monologues starting with 'All the world's a stage And all the men and women merely players.' Don't say you never learn anything here. Dead cultured me. Like yoghurt. For some reason, Branagh decided to relocate the setting from France to Japan although, as has been noted, despite a strong Japanese resonance at the beginning (Kabuki Attack), this fizzles out as the action moves to the Forest of Arden; that well known area of Japan (or Warwickshire). Similarly, Patrick Doyle's delicate score gently suggests the orient, albeit not to any greater extent than the film itself. As its title would suggest, Kabuki Attack is a dramatic opening, the film inserting a bit of ninja action into Shakespeare (there's something you don't read every day) and Doyle adds in a touch of Tan Dun, although Doyle is one of those composers who rarely sounds like anyone else but himself.
Brothers Fight continues the more dramatic opening, but Niece! sets the rather more subdued tone that pervades the lengthy middle of the score. Like the film itself, much of the Japanese style in the music fairly superficial in its incorporation. Under the Greenwood Tree is a song performed by (I think - one annoying feature of an iTunes download is the paucity of credits provided) Doyle himself which is a typical Doyle melody, but with plucked pentatonic backing. Another song, Blow Blow, continues in this vein; there's no attempt to make the melody sound Japanese, just the way it's arranged, which is very low key, but equally lovely. Indeed, low key sums up the score's general mood, but, anchored by a memorable main theme, it doesn't lose too much focus, There are a couple of playful interludes to rouse the listener, notably the brief but delightful Trip Audrey. Only in the later tracks does the music move above a dull roar; even titles that suggest something more exciting - all but the last minute or so of Lion Attack, for example - are as picturesque as the rest.

However, as the machinations of the lead characters start to resolve, Doyle opens the music out and Weddings and A Lover & His Lass inject a little more of the outgoing, sunny optimism that marked out Much Ado About Nothing. Indeed, Doyle repeats the concept of having an ensemble, choral finale in A Lover & His Lass with another delightful and memorable melody (albeit a touch Christmassy in execution, but that's no bad thing), surely destined to go down as a compilation staple. As is the Violin Romance, a gorgeous summary of the main themes, that closes the album. I'm at something of a loss to draw a definite conclusion about As You Like It; a little light pruning of the middle tracks wouldn't have gone amiss. It certainly doesn't have the dramatic or melodic variety of his Much Ado despite being absolutely gorgeous from start to finish. If the rating seems a bit mean, then it just shows that ratings are all relative. A delightful score, if just not as strong as his finest.
With a setting inspired by 19th Century Japan, director Kenneth Branagh adapts William Shakespeare's lightest and most delightful comedy “As You Like It”, a celebration of the enduring power of love in all its many disguises. Witty, playful and utterly magical, the story is a compelling romantic adventure in which Rosalind and Orlando's famous courtship is played out against a backdrop of political rivalry, banishment and exile in Forest of Arden.

The film stars Kevin Kline (Dave), Bryce Dallas Howard (Spider-Man 3, The Village) and David Oyelowo (The Last King of Scotland).

Patrick Doyle's score is one of his best. It's a ravishingly beautiful and exotic work which also has moments of thrilling drama. The score culminates in a spectacular Romance for Violin and Orchestra. Patricks Doyle's As You Like It is one of the film music highlights of the year!
Bande annonce:





Bandes Originales de la collection: HBO Films & Series

Game Of Thrones (2011)
Special Relationship, The (2010)
John Adams (2008)
Grey Gardens (2009)
Rome (2007)
Citizen X (1995)
Angels in America (2003)
Tuskegee Airmen, The (1995)
As You Like It (2007)
Band of Brothers (2001)


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus