Zozo


Warner Music Sweden (5051011088827)
Film | Date: 2005 | Sortie du film: 2005 | Type: CD
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!





 

# Track   Duration
1.The Beach1:39
2.In Class / Leaving For Sweden1:06
3.Finding A Friend1:41
4.Escape2:21
5.God Visits2:24
6.Alone2:07
7.Hunting Ground2:08
8.Zozo's Nightmare2:08
9.Farewell / Grandpa's Flute1:57
10.Lullaby2:06
11.Do You Speak Arabic?1:48
12.God Visits Again1:53
13.Letter To Rita1:47
14.Shoplifting1:11
15.A Final Farewell2:05
16.Zozo End Credits4:56
17.Theme From Zozo Remix Featuring Ali Payami4:35
 37:52
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Zozo - 08/10 - Critique de Joris Kessels, ajouté le (Néerlandais)
Door toedoen van de oorlog in Beirut (Libanon) verliest de 12-jarige Zozo z’n beide ouders. Zozo moet alleen verder en hoopt in de nabije toekomst naar z’n grootouders te kunnen gaan die in Zweden wonen. De in Libanon geboren regisseur, Josef Fares, stopt een stukje eigen geschiedenis in deze film, hij is namelijk zelf als 10 jarige met zijn ouders naar Zweden geëmigreerd. Interessant is ook de componist die de score heeft verzorgd voor deze Zozo: Adam Norden. Deze 39-jarige Zweedse componist is nog weinig bekend onder het grote publiek, maar heeft in Zweden reeds veel naamsbekendheid verworven. In 2001 was hij bij de World Soundtrack Awards genomineerd voor de ‘discovery of the year’ voor zijn muziek voor de eerste episode van de Zweedse tv-serie Beck. Vanaf toen is alles in een sneltreinvaart gegaan en zijn de deuren geopend naar zijn eerste internationale producties The Defender en Direct Action.

Aangezien het verhaal van Zozo zich voor een groot deel afspeelt in het Midden Oosten zijn er in de muziek ook verschillende instrumenten te horen met die achtergrond. Met name de diepe omsluierende klanken van de verschillende gebruikte ney’s en duduk zijn prachtig. De waarschijnlijk voor meniggeen onbekende Jan Hendrickse is de soloist. Maar als je naar de lijst met scores kijkt waaraan deze man een bijdrage heeft geleverd, dan zal menig filmmuziek liefhebber hem eerder hebben gehoord. Een kleine greep uit die lijst: The Lord Of The Rings trilogy, Chocolat, Kingdom of Heaven, The Bourne Ultimatum, The Passion of the Christ, Charlie and the Chocolate Factory, Tsotsi en Troy van Gabriel Yared. Respect alom. Hoewel de gebruikte instrumenten in Zozo veelal kleur geven aan het midden oosten (evenals zang en de intens scherp klinkende zurna) klinken de composities vooral westers. Wat nog eens wordt versterkt door de mooie inbreng van de piano.

De muziek is beheerst en kalm en straalt eenvoud uit. Het vertaald de eenzaamheid en het verlangen van de kleine Zozo op een prachtige manier. De muziek kan met flagen wat saai overkomen, maar blijft deslalniettemin in herinnering. Één van de mooiste tracks op de soundtrack is nummer 6. De met eenzaamheid bedruipte pianoklanken, de voortstuwende strijkers op de achtergrond en dan de wonderschone inbreng van de fluiten. Verrukkelijk! Een andere mooie track is nummer 16, die door de goedmoedse en up tempo insteek een bevrijdende afsluiting aan het geheel geeft.

Al met al een veelbelovende eerste treffen met Adam Norden. Erg jammer dat er zo weinig muziek van hem op cd is uitgegeven.

Bande annonce:







Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 



Plus