Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

 

 Blood+


Antiplex (4534530013606)
Film | Date: 2006 | Type: CD
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!

 

# Track   Duration
1.Saya's Victory3:34
2.Chasing Thru Time2:01
3.Saya-Nara3:31
4.Being Chaced2:28
5.BLOOD+ Countdown2:08
6.Saya's Daily Life2:26
7.Vampire Battle3:16
8.The Red Shield2:05
9.Saya's Courage2:32
10.Isolation2:22
11.The Vampire Threat1:21
12.BLOOD+ (The Final Battle)3:42
13.Saya's Love3:37
14.BLOOD+ Grand Theme6:36
15.Diva4:51
 46:30
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Blood+ - 08/10 - Critique de Tim Horemans, ajouté le (Néerlandais)
Blood++ is een japanse manga serie voor tv. Blood++ vertelt het verhaal van de mysterieuze Saya, zij is een vampier die haar geheugen kwijt is. Maar stilaan begint zij vanalles te ontdekken over haar verleden. Deze tv-serie gaat blijkbaar verder op de film Blood+: The Last Vampire uit 2001. Oorspronkelijk was aan Kenji Kawai en Yoko Kanno gevraagd om de muziek voor deze serie te schrijven maar omdat ze beiden geen tijd hadden heeft producer Mamoro Oshii de vraag dan maar gesteld aan Hans Zimmer. De producer was blijkbaar een grote fan van Hans Zimmer. Maar ja Hans kennende, deze man heeft het altijd druk druk druk en daarom heeft hij zijn vriend Mark Mancina aangeraden aan Oshii.

Mark Mancina is dankzij zijn scores voor Bad Boys en Speed bekend geworden in wereld van filmmuziek. Mancina heeft in het verleden voor nog vele andere actie films muziek geschreven zoals oa Speed 2, Fair Game, The Money Train, Con Air, Twister,.. In zijn carrière heeft hij ook muziek voor drama’s geschreven zoals Moll Flanders en Return to Paradise. De arrangementen van The Lion King The Musical en de score van de Disney films Brother Bear, The Haunted Mansion en Tarzan komen ook van zijn hand. Mancina staat bij mij ook gekend als de man die altijd als laatste op een soundtrack stond met een suite van 5 minuten van zijn score en de rest van cd was opgevuld vol met songs, om goed commercieel te kunnen verkopen. Van al de films waarvoor hij muziek geschreven heeft zijn er maar weinig echte scores uitgekomen. Uiteindelijk is er dan nog eens een soundtrack release van Mark Mancina dankzij deze Blood++.

Blood++ is uitgegeven in Japan en het album is geproduced door Hans Zimmer. Saya’s Victory zorgt al onmiddellijk voor een zeer sterk thema. Het ritme ligt heeft veel weg van Speed en de melodie wordt zeer heroïsch gespeeld door de blazers. Deze soundtrack van Blood++ is goed gevuld met actiemuziek. De percussie is deels electronisch deels symfonisch. De taiko drums die je in sommige tracks gebruikt worden geven de muziek een aziatische sfeer. Mark Mancina zorgt voor een goed samenspel tussen orkest en zijn keyboards. Saya’s theme krijg je op verschillende manieren te horen op deze soundtrack, maar niet op een overdadige manier. Saya’s theme krijgt een stevige symfonische behandeling in Blood++ Grand Theme. Hier knipoogt Macina naar zijn vriend Zimmer want de percussie gegeleiding bestaat uit een variatie Crimson Tide en The Battle van The Gladiator. Saya’s Daily Life, Saya’s Destiny en Saya’s Love zorgen voor afwisseling en brengen mooie zachte muziek. Naast Saya’s theme bevat Blood++ nog enkele andere thema’s zoals in The Vampires Threat, dit thema wordt verder gezet in Blood++ The Final Battle en dat op grootste wijze. Het meest opvallende thema van de soundtrack is Diva. Voor deze laatste track heeft Mancina een area geschreven die door merg en been gaat. De engelenstem staat in mooi contrast met diepe strijkers. Alles wordt mooi opgebouwd tot die ene climax.

De cd is niet echt gemakkelijk verkrijgbaar, is het dan de moeite om hem aan te schaffen? Voor mij in ieder geval wel aangezien ik altijd al de muziek van Mancina goed gevonden heb. Blood++ bevat alles, stevige actie, heroïsche thema’s, heeft ook een gevoelige kant. De stijl van Manica is goed herkenbaar maar is niet echt een copie van. Ik vind Blood++ beter dan de doorsnee Media Ventures soundtrack.
Blood+ - 07/10 - Critique de Peter Van Riet, ajouté le (Néerlandais)
Ik keek heel erg uit naar de muziek voor deze film, aangezien ik altijd de muziek van Mark Mancina al heel erg fijn gevonden heb. Hij had wel wat die Zimmerachtige/MV - sound maar hij had toch duidelijk een eigen stempel. Echter de laatste tijd kreeg hij minder en minder aanbiederingen, en toen ook Silvestri de plaats van Mancina innam om de score voor Tomb Raider 2 te schrijven begon ik de hoop al wat op te geven; de laatste interessante muziek die ik erg geslaagd vond die'k van hem hoorde was dan voor de film "The Haunted Mansion" die zelfs geen score-release kreeg maar het moest doen met her en der verspreide bootlegs of promo-cd's. Iets deed het vermoeden opwekken dat ook hij het bedrijfje van Zimmer had verlaten, net als Nick Glennie-Smith dat volgens de geruchten zou gedaan hebben.

Nu blijkt dus dat Zimmer was gevraagd deze score te schrijven, kennelijk had die het doorgegeven aan Mark Mancina. En de score valt me toch wat tegen. Het hoofdthema neigt ongeloofelijk hard naar dat van Gladiator, te horen in het Blood+ + Grand thema, en daar komt dan nog eens overduidelijk het Crimson Tide-motief bij, wat van bitter weinig originaliteit getuigt. Ik ben er 100 % zeker van dat Mark Mancina in staat is tot véél originelere thema's te componeren. In ieder geval zou ik wel erg hypocriet om deze score beter te vinden dan bvb Poseidon van Klaus Badelt, dan wel wat de heroïsche epische (actie)muziek betreft.

Veel tracks klinken dan ook nog eens vrij "cheap"; in de tijd van Twister e.d. klonk het misschien allemaal heel vooruitstrevend maar ondertussen zijn we al een hele tijd verder & de overduidelijke synthetische kopers die er toch wel vrij vaak in te horen zijn vind ik eerder storend dan leuk. Een perfect voorbeeld vind je in Blood+ + The Final Battle. Ook vind ik het helemaal niet passen in de sfeer die je zou verwachten bij muziek van zo'n film.
Enkele tracks die me dan wel boeien zijn bvb het erg leuke "Chasing trough time" dat me ook doet denken aan de score voor Twister maar waar Mancina toch veel origineler uit de hoek weet te komen dan in de rest van de score.. tot op een bepaalde hoogte.

Saya's destiny is een nummer waar de sterke kant van Mark Mancina weer naar boven komt, hij is ongeloofelijk goed in lyrische thema's te ontwikkelen, hier laat hij zich dan ook volledig gaan & dat komt erg mooi tot uiting.

Ook het laatste nummer is erg mooi. Zo mooi dat het wat "out of place" lijkt tussen de wel erg goedkoop klinkende heroïsche muziek. Het is voor solozang & orkest & heeft een erg Opera-achtig karakter. Het opent rustig maar gaat naar een weemoedige oplaaiende climax toe (die 'k spijtig genoeg toch wel wat abrupt vind eindigen)

Als er een reden moest zijn dat je deze score zou willen kopen dan zou je dat vooral moeten doen om de meer rustige passages die deze keer veel indrukwekkender zijn dan de gevechtsscènes.
Blood+ - 09/10 - Critique de Chris R., ajouté le (Anglais)
Mark Mancina is a very talented composer who for some reason or another doesn't take on very many assignments. Having been an associate of Zimmer for the longest, helping him on projects such as The Lion King, that when Zimmer was asked to write music for the anime Blood+ + that Zimmer felt it would be appropriate to ask Mancina to write for it, which is one of the best choices Zimmer has ever made. Mancina approaches this score with two very strong themes for the two vampire queens. The theme for Saya is ultimately expressed in the cue The Grand Theme; With such a strong string and snare drum ostinato playing beneath a horn section that yields one of the greatest and most heroic themes ever heard. From this theme it plays under most of the other cues in some variation or another, my favorite being in Saya-Nara, and The Final Battle. The theme for the other sister, the villan of the story, is expressed in full in the cue Diva. Diva expresses the ultimate sadness of her character through a full orchestral performance that is masked by the vocals of singer Elin Carlson, who delivers one of the finest vocal performances I have ever heard. Her voice reaching such a pitch that it would make most sopranos jealous. The minor theme is the one that mixes the most with Diva's theme and it is for the vampires of Diva. Given a minor theme at the start with a slow building baseline, it becomes fully formed in The Vampire's Threat, and comes full circle with Diva's theme in Vampire Battle. All three themes come together in the penultimate cue The Final Battle, with Saya's theme and Diva's theme with the vampire's theme playing in the spaces and yields one of the biggest battle cues I have listened too. Now this is only the first one and there is a second soundtrack to this one that fills in some of the blanks but the truth is the major themes for the series are present on this album thus making it the better choice. This score proves that Mark Mancina has the chops to write but the lack of output he yields is disappointing, but the quality of his work especially with this one, more than makes up for it.


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion