Black Adam
(Digital)


WaterTower Music 14/10/2022 Téléchargement
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!

 

# Track Artiste/Compositeur Duration
1.Teth-Adam3:33
2.Kahndaq6:09
3.The Awakening3:04
4.The Revolution Starts1:29
5.Introducing the JSA4:41
6.Shaza-Superman2:23
7.Our Only Hope2:06
8.Change Your Name1:27
9.What Kind of Magic?2:10
10.Is It the Champion?0:57
11.Your Enemies1:50
12.Black Adam Spotted1:37
13.Not Interested1:41
14.Just Say Shazam4:11
15.Ancient Palace3:15
16.Little Man1:40
17.Time to Go1:35
18.Release Him0:56
19.Father & Son3:36
20.Black Adam Theme3:57
21.Fly Bikes3:25
22.Nanobots1:33
23.Through the Wall2:54
24.23lbs of Eternium2:27
25.Is This the End?2:05
26.It Was Him5:49
27.Lake Baikal2:59
28.Capes and Corpses1:07
29.Hawkman’s Fate2:10
30.The JSA Fights Back2:12
31.A Bad Plan Is a Good Plan1:56
32.Dr. Fate1:20
33.Prison Break2:35
34.Wet Rocks0:54
35.Not a Hero1:22
36.The Doctor’s Destiny0:55
37.Slave Champion1:27
38.Legions of Hell2:17
39.The Man in Black0:46
40.Adam’s Journey3:50
41.The Justice Society Theme5:12
42.Black Adam Theme (iZNiiK Remix)iZNiiK & Lorne Balfe4:01
43.The Justice Society Theme (iZNiiK Remix)iZNiiK & Lorne Balfe3:52
 109:25
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Black Adam - 06/10 - Critique de Lammert de Wit, ajouté le (Néerlandais)
De Amerikaanse film Black Adam komt uit de stal van DC-Comics en is de zoveelste superheldenfilm uit de DC-wereld. De film is een spin-off van een andere succesvolle superheldenfilm uit de DC-stal, die onder de titel Shazam! uitkwam in 2017. Aanvankelijk zou Adam hierin al een personage zijn, maar dat liep anders, en men besloot Adam een eigen film te geven. De film is geregisseerd door Jaume Collet-Serra (Orphan, Unknown, Non-Stop, The Commuter, Jungle Cruise). De hoofdrol wordt gespeeld door Dwayne Johnson, die ook als producent meewerkte. De film is door de critici wat gemengd ontvangen, maar was wel weer een succes in de bioscopen.
Het verhaal begint in oude tijden, waar het koninkrijk Kahndaq geregeerd wordt door een dictator, die de Kroon van Sabbac maakt, waarmee hij sterker wordt en aan de macht kan blijven. Maar een jonge slaaf wordt door de Raad van Magiërs zoveel kracht gegeven dat hij een eind kan maken aan de dictator en het rijk kan bevrijden. In het heden wordt de bevolking van Kahndaq echter weer onderdrukt, nu door het misdadige syndicaat Intergang. Zodra een archeologe de Kroon van Sabbac vindt, worden zij en haar metgezellen door Intergang-leden belaagd, waarop zij een spreuk uitspreekt die een grote strijder, Teth-Adam (Johnson), uit zijn slaap laat ontwaken. Hij vernietigt een deel van Intergang, maar de Justice Society krijgt opdracht hem gevangen te nemen...

De muziek bij deze superheldenfilm is van Lorne Balfe, die er een luidruchtige score voor componeerde. Zodra de muziek van start gaat krijgen we een donkere zware en heftige score te horen, en dat gaat bijna twee uren zo door. Het score album heeft immers de immense speelduur van bijna twee uren. Dat betekent dat deze muziek vrijwel de hele looptijd van de film nadrukkelijk aanwezig is. Bij het kijken van de film zal dat niet zo'n probleem zijn, maar om daar los van de film, die ik overigens niet gezien heb, die hele looptijd naar te luisteren, dan ben je er aan het einde wel een beetje klaar mee.

Dat komt overigens niet alleen door de enorme bombast van de score. Ook de melodieën spelen hierin een rol, want die zijn in de meeste tracks nogal aan de magere kant. Zelfs de themamelodie voor het hoofdpersonage valt niet mee. Het is meer een vijftonig nogal grimmig motief dat vervolgens een aantal keren in iets andere toonhoogtes herhaald wordt. Die thematrack bevat tussen deze themamotieven echter ook een melodie die veel meer aanspreekt, maar wat ondersneeuw in het muzikale geweld. Deze thematrack horen we overigens pas halverwege het album, maar al vanaf het begin is dit themamotief aanwezig in een flink aantal tracks. Overigens bevat deze thematrack halverwege het album meer elementen die in andere tracks terugkomen, al is dat vaak slecht te horen vanwege de vele grimmige en grommende klanken in de tracks.
Ook is er een thema voor de Justice Society, dat wat meer orkestraal is aangezet en wat minder grimmig en grommend is. Tegelijk is dat thema wat melodieuzer, ook al spreekt ook dat thema niet echt tot de verbeelding. Samen met de filmbeelden zal het vast uitstekend werken, maar los daarvan blijft het lastig.

De film is natuurlijk vooral een spannende actiefilm en de muziek verklankt dan ook zeker dat karakter. Dat heeft Balfe vooral ingekleurd met hele donkere en grimmige muziek, met veel zware geluiden en grommende klanken die in veel tracks flink overheersend werkt. Daarbij is een behoorlijk deel van de muziek van de score duidelijk actiegericht, met veel grillige en heftige toonwisselingen. Daarbij blijft de muziek voortdurende groots en bombastisch klinken, wat soms op een redelijk laag volume begint, maar tijdens diverse tracks dan oploopt naar een climax die uit de luidsprekers knalt.

De score past uitstekend in het genre van dit type scores voor de superhelden-actiefilms van tegenwoordig. Het is daarmee geen verfijnde muziek, maar juist bedoeld om de actie en de spanning op te voeren. En dat lukt natuurlijk prima met veel grommende en grimmige ondertonen.
Gelukkig ontbreken de meer ingetogen en melodieuze tracks niet helemaal, maar ze werken een beetje als een soort kalme intermezzo's tussen al het muzikale geweld. Dan is de muziek ineens ook veel melodieuzer, wat juist die tracks tot een verademing maken. Maar het is toch wat beperkt, want op het album van bijna twee uren staat maar een handvol tracks in deze meer ingetogen en melodieuze stijl. Het aandeel prettig beluisterbare muziek is dan ook beperkt, waardoor het beluisteren van het hele album, in ieder geval bij mij, beperkt zal blijven tot een paar keer.

Kortom, met zijn muziek voor de superheldenfilm Black Adam heeft Lorne Balfe een nogal donkere en grimmige score gecomponeerd. Verreweg de meeste tracks zijn voorzien van een onderlaag van zware en donker grommende klanken, zoals tegenwoordig hoort in een superheldenscore. De muziek is slechts beperkt melodieus, waarbij de thema's die Balfe heeft gecomponeerd wel steeds terugkomen in de diverse tracks. Sommige tracks zijn meer ingetogen en daarbij zijn ook de melodieën ineens veel beter toegankelijk, maar dit blijft een nogal beperkt aantal tracks. Daarmee is de genietbaarheid van dit bijna twee uur durende muziekspektakel toch wat mager en komt de waardering niet hoger dan 58 uit 100 punten.

Black Adam

Ajouté le Dimanche, 16 Octobre, 2022   Posté par Philippe Mouchon

Black Adam

WaterTower Music a le plaisir d'annoncer la sortie de la bande originale du film d'aventure de New Line Cinema, Black Adam, avec Dwayne Johnson. Le tout premier long métrage à explorer l'histoire de l'antihéros de DC arrive sur grand écran sous la direction de Jaume Collet-Serra.

WaterTower Music a le plaisir d'annoncer la sortie de la bande originale du film d'aventure de New Line Cinema, Black Adam, avec Dwayne Johnson. Le tout premier long métrage à explorer l'histoire de l'antihéros de DC arrive sur grand écran sous la direction de Jaume Collet-Serra.

La bande originale de 43 titres de Black Adam (Original Motion Picture Soundtrack) est composée par Lorne Balfe, lauréat d'un Grammy Award et nommé aux Emmy Awards, elle vient de sortir - en avance sur le film.

Des versions CD et Vinyle (chez Mondo) seront disponibles également

Black Adam débarque dans les cinémas et IMAX à l'échelle internationale à partir du 19 octobre 2022, et en Amérique du Nord le 21 octobre 2022.

Black Adam est réalisé par Jaume Collet-Serra avec Dwayne Johnson, Aldis Hodge, Noah Centineo, Pierce Brosnan, Quintessa Swindell, Marwan Kenzari, Sarah Shahi et Bodhi Sabongui.

Dans l'ancien Kahndaq, Teth Adam a reçu les pouvoirs tout-puissants des dieux.
Après avoir utilisé ces pouvoirs pour se venger, il a été emprisonné et est devenu Black Adam.
Près de 5 000 ans ont passé et Black Adam est passé de l'homme au mythe, puis à la légende.
Maintenant libéré, sa forme unique de justice, née de la rage, est remise en question par les héros des temps modernes qui forment la Société de justice : Hawkman, Dr. Fate, Atom Smasher et Cyclone….


Plus d'infos sur: Official Web Site Warner Bros. Pictures

Plus d'infos sur: Composer Lorne Balfe Official Site

Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 Plus