Where The Crawdads Sing
(Digital)


Decca Records 15/07/2022 Descarga
Película Estreno de película: 2022
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista Artista/Compositor Duración
1.CarolinaTaylor Swift4:24
2.Out Yonder Where The Crawdads Sing2:34
3.A Swamp Knows All About Death2:55
4.They Called Me Kya1:28
5.The Marsh Girl1:08
6.Mussels For Jumpin'1:54
7.A Feather From Tate2:07
8.Am I Your Girlfriend Now?2:12
9.Snow Geese2:18
10.Another Season Passed0:47
11.You’re Never Going To Come Back1:13
12.The Fourth Of July1:51
13.View From The Fire Tower1:04
14.Clothes From Miss Mabel1:38
15.Chase Andrews1:37
16.Red Wool Fibers1:24
17.I Just Wanna Talk1:34
18.With Royalties To Follow0:56
19.We The Jury2:15
20.It Was Always Tate2:41
21.I Am Every Shell Washed Upon The Shore4:31
22.Teach You To Read2:43
 45:13
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Where The Crawdads Sing - 08/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
De Amerikaanse thriller Where The Crawdads Sing is geregisseerd door Olivia Newman, die daarmee haar tweede bioscoopfilm maakte. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Delia Owens, dat in Nederland momenteel erg populair is. De titel van de film heeft betrekking op de moerassen van North-Carolina, waar een deel van de film zich afspeelt. Crawdads zijn een soort zoetwaterkreeften, die borrelende geluiden kunnen maken en in die moerassen leven. De critici waren nogal gematigd in hun recensies, maar het bioscooppubliek dacht daar anders over, waardoor de film een succes werd.
Het verhaal begint in 1953 in de moerassen van North-Carolina, waar de jonge Kya met haar ouders en hun andere kinderen leeft in armoede. Omdat vader het geld vergokt, vertrekken moeder en de kinderen, en later ook vader, en blijft de zevenjarige Kya alleen achter. Ze leeft door mosselen te verkopen. Haar vriendje Tate leert haar lezen en schrijven en ze worden verliefd. Maar als hij gaat studeren blijft ze opnieuw alleen achter. Later krijgt Kya (Daisy Edgar-Jones) een relatie met de populaire Chase (Harris Dickinson), die haar bedriegt. Ze vertrekt, maar jaren later komt hij weer naar haar terug. Kya wil hem echter niet meer. Dan wordt hij dood in de moerassen gevonden en iedereen denkt wel te weten wie het gedaan heeft...

De muziek bij deze film is van Mychael Danna, die er een aparte score voor componeerde. Danna is er als componist goed in om een soort van etnische sfeer te creëren in z'n muziek. Hij heeft dat gedurende zijn carrière in diverse scores laten horen. Ook hier heeft Danna er bijna een studie van gemaakt om de sfeer van de Carolina-moerassen te pakken te krijgen. Hij vond vooral dat de muziek iets van het eigene en de natuur van de moerassen moest weerspiegelen. Daarvoor werkte Danna samen met een muzikant die geluiden maakt met behulp van schelpen in allerlei soorten en maten, en Danna combineerde dat met instrumenten die bij die regio horen. Dat geeft de muziek, behalve een specifieke sfeer, ook een folk-achtige kleuring, maar wel in een enigszins minimalistische toonsetting.
De muziek wordt daarnaast gespeeld op orkestrale instrumenten, terwijl ook elektronische muziek toegevoegd is. De natuurlijke elementen in de muziek bestaan vooral uit de wat meer holle en soms zelfs wat spookachtige klanken van schelpen, geluiden van stromend water en andere soort van natuurgeluiden, terwijl Danna dat vaak heeft aangevuld met wat trage instrumentale klanken, waarbij die van de meer folksy banjo en fiddle duidelijk opvallen. Die beide instrumenten heeft Danna dan ook vooral gekoppeld aan het hoofdpersonage van Kya, wat duidelijk te horen is in tracks als 'They Called me Kya', 'Mussels for Jumpin', 'Clothes from Miss Mabel' of de wat vrolijker klinkende track 'With Royalties to Follow'. Ook de harp en gestreken gitaar vallen positief op in de score.

Het geheel van de score heeft een wat somber melancholieke kleuring, waardoor het allemaal wat herfstig aandoet. Dat past uiteraard heel goed bij de toch wat eenzame en dreigende wereld waarin Kya in de moerassen leeft. De muziek is daarbij licht en ingetogen en blijft overal heel dicht bij de natuurlijke klanken, waardoor de muziek vooral sfeer creëert en het nauwelijks van de melodieën moet hebben. Het melodieuze aspect komt meer van de licht meanderende en prettig klinkende motieven die daarvoor zorgen.
Dreiging in de muziek ontbreekt niet in tracks als 'A Swamp Knows all about Death' en 'I Just Wanna Talk'. Maar echt spannend en ongemakkelijk wordt het eigenlijk nergens. De sfeervolle muziek blijft voortdurend aangenaam beluisterbaar, ook al springen nergens de melodieën naar de voorgrond.

Het album opent met een song van Taylor Swift, die de song ook geschreven heeft. Samen met Aaron Dessner heeft ze de song een sfeer meegegeven die uitstekend past bij de score en daarmee ook bij de film. De song heeft een sterk folkgehalte en tegelijk een wat sombere sfeer. Daarbij ligt het gebruikte instrumentarium dichtbij wat Danna in z'n score gebruikt heeft.

Kortom, met zijn muziek voor de film Where The Crawdads Sing heeft Mychael Danna een bijzondere en sfeervolle score gecomponeerd. Door het gebruik van veel natuurlijke klanken en een ingetogen spelend instrumentarium heeft Danna een sfeer neergezet die uitstekend lijkt te passen bij de moerassen van North-Carolina waar de film zich afspeelt. De muziek is redelijk melodieus, maar moet het niet van die melodieën hebben. Het zijn dan ook vooral de melodieuze motieven die meehelpen om de sfeer iets boven een algeheel soort somberheid uit te tillen. De licht dreigende sfeer van eenzaamheid en afzondering is een belangrijk element in Danna's score, die een wat sombere melancholie over zich heeft, zonder daarbij al te triest te worden. De muziek is ingetogen, waarbij folksy elementen voor de nodige warme accenten zorgen. De waardering voor deze sfeervolle score komt daarmee op 77 uit 100 punten.
Trailer:





Otras versiones de Where The Crawdads Sing (2022):

Where The Crawdads Sing (2022)
Where The Crawdads Sing (2022)


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más