Daan Cinema
Tracks - TRACKS 022 Digipack


Lowlands Records 14/11/2005 CD (5425009520222)
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
Meisje
1.Jamais Neutral3:06
2.The Reception3:42
3.Metropolitan3:04
4.Muriel2:44
5.Belle Ile En Merde1:19
6.Le Dortoir1:30
7.Souvenirs Van Plastique2:09
8.Bellone1:01
 
Verboden te zuchten
9.Gare Du Midi1:12
10.Diner Delon2:15
11.Contro [Main Theme]4:04
12.Sons Of Grey2:17
13.Transport3:40
14.Mondeling2:08
15.Ni Café Ni Hôpital2:09
16.Ocean3:01
 
Un honnête commerçant
17.Marché1:14
18.Héro1:18
19.Samsonite1:09
20.Le Permis1:31
21.Salaire2:40
22.Hérorgue1:26
23.Génétique1:01
24.La Famille0:20
 
Suspect
25.Rotar1:38
26.Quinze Ans Déjà6:15
27.Song For Bird3:07
28.Home Sick Home1:39
29.Nadeel Van De Twijfel1:16
30.Wifebeater2:25
31.Filterzigarette2:19
32.La Cour2:23
 71:01
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Daan Cinema - 10/10 - Crítica de Peter Van Riet, Publicado en (Neerlandés)
Daan ("artiestennaam" voor Daan Stuyven) behoort een beetje tot de "enfants terribles" uit de belgische muziekscène. Desondanks zijn nogal alternatieve en ietwat "rebelse" karakter, is hij toch één van de meest getalenteerde musici uit ons land.

Deze man, die ondertussen zowat in elke grootstad heeft gewoond, heeft een vrij ongewoon parcours afgelegd wat zijn carrière betreft. Vanuit zijn opleiding was hij grafisch vormgever, en dat merk je nu nog steeds duidelijk aan het visuele aspect van zijn huidige projecten, wat betreft artwork van zijn hoesjes tot de videoclips die hij ook zelf regisseert. Uiteindelijk koos hij ervoor muzikant te worden, maar zijn grafische achtergrond is dus altijd blijven doordringen.
Hij begon zijn muzikale carrière midden de jaren 80 als ‘backing-vocals’ zanger bij enkele groepen. Hij was de bezieler van de band Citizen Kane waarmee hij het in 1988 schopte tot in de finale van Humo's Rock Rally. Daarna speelde hij nog in verschillende andere groepen Volt (elektronische muziek) en Running Cow (rock), beide groepen zijn wel regelmatig te horen op Studio Brussel, maar echt succes haalden ze niet en de groepen bleven niet lang bestaan. Het is pas met de oprichting van zijn groep Dead Man Ray dat hij meer en meer bekendheid verwerft; maar zijn doorbraak kent hij pas met zijn soloproject "Daan". Zoals gezegd is zijn grafisch verleden hem altijd een beetje blijven "achtervolgen", en was hij ook altijd heel erg geïnteresseerd in film, en heeft hij dus ook voor enkele vlaamse films de soundtrack verzorgd. Geen enkele van die films waren echter echt succesvolle films noch, naar belgische maatstaven toch, "big budget" films met allure als Daens of Windkracht 10; en de naam "Daan" was ook nog niet echt bijzonder bekend, dus een soundtrack release bleef altijd uit, waardoor fans van Daan's muziek altijd op hun honger bleven zitten.

Echter in het kader van zijn soloproject "Daan" heeft hij uiteindelijk het heft in eigen handen genomen en zelf een selectie van de muziek die hij voor enkele films heeft gemaakt op album uitgebracht.

Mensen die bekend zijn met zijn stijl van muziek en die ook weten te appreciëren, zullen ook zeker de muziek op dit album weten te appreciëren. Qua stijl is het wat te situeren tussen die van zijn Solo-Projecten (alternatieve semi-akkoestische Electropop) en zijn muziek bij Dead Man Ray (Alternatieve / expimerentele rock), waarbij ze in het merendeel van het album eerder aanleunt bij het 2de dan bij het eerste. (voorbeelden van het eerste zijn bvb "Jamais Neutral", "Héro", Quinze ans Déja".)

Ik zag enkel één van de 4 films die op het album staan; Meisje, en ik kan wel met zekerheid zeggen dat Daan absoluut talent heeft om filmmuziek te schrijven, hij heeft dan ook absoluut een soort filmische visie (die je ook duidelijk kan terugvinden in zijn voorlaatste album "Victory", waar zijn muziek absoluut met momenten een soort filmische sfeer meekrijgt, electro met symfonische allures). Hij maakt gebruik van bijzonder weinig instrumenten (piano, gitaren, z'n eigen stem, synthesizer en computer), maar het geheel blijft altijd bijzonder organisch klinken, ondanks het vele geëxperimenteer, het is ook vaak op het minimalistische af.

Daan is een bijzonder talent, dat is eens te meer duidelijk, maar je moet hem wel de kans geven om je te laten onderdompelen in zijn muzikale wereld waar hij vaak een "bizarre" kijk op de dingen heeft, maar heel erg de moeite waard is. Ergens staat hij in zijn muziek die hij schreef voor deze soundtracks "boven" de gemaakte verdeeldheid tussen "klassieke soundtracks" en "rock/popsong-georiënteerde soundtracks", en daarvoor alleen al zou je deze muziek toch echt wel eens moeten beluisteren.

Trailer:







Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más