Vivre pour Vivre


Película | Fecha de lanzamiento: 1967 | Estreno de película: 1967 | Medio: Vinyl
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Vivre Pour Vivre3:10
2.Thème De Catherine2:57
3.Thème De Candice1:47
4.Vivre Pour Vivre3:12
5.Des Ronds Dans L`eau (Now You Want To Be Loved)3:17
6.Thème De Catherine (Accordèon)2:04
7.Thème De Robert3:22
8.Vivre Pour Vivre (Accordèon)2:30
9.Aujourd'hui C'est Toi (All At Once It's Love)2:49
10.Zoom2:37
11.Vivre Pour Vivre3:00
 30:45
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Vivre pour Vivre - 07/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
Dit is de 14e recensie uit de Francis Lai serie.

Vorige: Chacun sa vie
Volgende: Emmanuelle 2

De Franse film Vivre pour Vivre is geregisseerd door de bekende Franse regisseur Claude Lelouch (Un Homme et une Femme, Les Misérables, Les Uns et les Autres). Lelouch schreef het verhaal samen met Pierre Uytterhoeven, met wie hij ook al samenwerkte voor Un Homme et une Femme van een jaar eerder. De film is goed ontvangen door de critici, won een Golden Globe en een Oscar-nominatie, en was ook in de bioscopen een succes.
Het verhaal draait om de zelfingenomen tv-presentator Robert Colomb (Yves Montand). Hij is voortdurend ontrouw aan zijn vrouw Catherine (Annie Girardot) en papt op een gegeven moment aan met de Amerikaanse Candice (Candice Bergen), met wie hij een relatie krijgt en haar zelfs meeneemt bij een van zijn opdrachten in Afrika. Als hij vervolgens naar Vietnam moet, dumpt hij haar, maar zij bleek allang genoeg van hem te hebben...

De muziek bij deze film is van Francis Lai, die zo ongeveer de vaste componist van regisseur Lelouch is geworden en vele van zijn films van een score heeft voorzien. Dit was zijn tweede samenwerking met Lelouch. Lai heeft er een orkestrale score voor gecomponeerd, met een lichte jazzy kleuring.
Het album opent met de titeltrack, die het thema van de film laat horen. Dat is een best heel aardig thema, wat in een nogal staccato uitvoering gespeeld wordt, wat het tot een beetje een zenuwachtige track maakt. Dat geldt veel minder voor de vierde track, die ook weer het hoofdthema laat horen. Ook hier wordt de melodie wat staccato gespeeld, maar is dat minder overheersend, omdat het het nu getokkeld wordt op een gitaar of luit. Zo komt dit thema ook als achtste track nog een keer voorbij en sluit deze als laatste track het album af. Die laatste versie laat de melodie nu in een gezongen versie horen door Nicole Croisille, vergelijkbaar met zoals ze dat deed voor Un Homme et une Femme van een jaar eerder. De muziek heeft daardoor een beetje de neiging om wat zeurend te worden, waardoor deze afsluiter zeker niet de fraaiste versie van dit thema is.
Het thema van Catherine is een thema die in de tweede track door de solotrompetlijn in de compositie wat zwaar en een beetje dramatisch overkomt, terwijl de melodie op zich best fraai is. Daar tegenover spelen de strijkers een lichte en luchtige tegenmelodie. De tweede uitvoering van dit thema in de zesde track is veel lichter, door de uitvoering op een keyboard die een beetje klinkt als een orgel, die voor het grootste deel vrijwel solo bespeeld wordt.
Als derde thema volgt die voor Candice, die veel vlotter en zelfs wat brutaler is. Dit is daarmee gelijk een van de meer aansprekende tracks, die overigens ook een enigszins staccato stijl heeft meegekregen. Toch is de melodie fraaier en doet het arrangement wat steviger en voller aan, in harmonische klanken.
Dan is er nog een vierde thema, dat voor het hoofdpersonage Robert, als zevende track op dit album. Het is een wat vreemd thema, waarin steeds wat vreemde orkestrale effecten toegepast worden, met hele snelle, steeds herhaalde riedeltjes, die dan even later weer meegenomen worden in de leidende melodie op voornamelijk strijkers. Het is daarmee zeker geen onaardige track.
De track 'Zoom' is er eentje met een hoge irritatiefactor. Dat komt niet zozeer door de muziek, maar door een lachende vrouwenstem die er steeds doorheen klinkt. De melodie is tamelijk vlot en poppy en de melodie hiervan wordt gezongen door een koortje van volwassen jongens.

Het album bevat twee songs. De eerste is 'Now You Want to be Loved', die gezongen wordt door hoofdrolspeelster Annie Girardot en zangeres Nicole Criosille. Het is een song die deels in het Frans (door Girardot) en deels in het Engels (door Croisille) gezongen wordt. In het Frans heet de song Des Ronds dans l'Eau, op muziek van Raymond Le Sénéchal en een tekst die geschreven is door Lai's vriend Pierre Barouh, die beide een Golden Globe nominatie kregen voor deze overigens ook nu nog best wel fraaie song.
De tweede song is 'All at Once It's Love', een stevige popsong die gezongen wordt door Louis Aldebert. Lai schreef de muziek voor deze song al voor de film Un Homme et Une Femme, waar deze zong 'Aujourd'Hui C'est Toi' heet en daar in een veel rustiger stijl gezongen wordt door Nicolle Croisille. De nu Engelstalige tekst is geschreven is door Jerry Keller, die ook al zorgde voor de Engelstalige versies van de songteksten van Barouh in Un Homme et une Femme ofwel A Man and a Woman.

Kortom, dit album van de original score voor de film Vivre pour Vivre bevat negen tracks van de score die Francis Lai voor deze film componeerde en twee songs, waarvan de muziek van een daarvan ook door Lai is geschreven. De scoremuziek van Lai voor deze film heeft een heel aardige orkestrale kleuring, met af en toe een tikkeltje jazz. De vier tracks met het hoofdthema zijn tamelijk staccato gespeeld, wat ze wat minder prettig beluisterbaar maakt. De andere thematracks zijn zeker heel aardig. De twee songs, waarvan eentje is gecomponeerd door Le Sénéchal zijn ook best wel aardige songs. De waardering voor dit album met muziek uit 1967 komt zo op een nog een heel redelijke 70 uit 100 punten.

Otras versiones de Vivre pour vivre (1967):

Live for Life (1967)
Vivre pour Vivre (1997)
Vivre pour Vivre (1997)
Vivre pour Vivre (1997)
Vivre pour vivre (1967)
Raymond Lefèvre - Festival Des Meilleures Musiques De Films (1978)


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más