Clifford the Big Red Dog
(Digital)


Paramount Music 12/11/2021 Descarga
Película Estreno de película: 2021
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Clifford the Big Red Dog Main Title2:06
2.Clifford Travels the World0:55
3.Meeting the Neighbors0:39
4.Bridwell0:46
5.Bridwell Tent2:40
6.Emily Meets Clifford1:42
7.Can Drop / Emily Goes Home1:10
8.Clifford in Her Backpack / Naming2:41
9.Sad Emily / Bridwell Outside1:28
10.Emily Wakes up to Giant Clifford0:44
11.Clifford Wants to Play0:55
12.Phone Call 10:59
13.Stop Stealing, You Thief2:05
14.This Site Is Stealing1:10
15.Owen Meets Clifford1:01
16.Lyfegrow Laboratory2:53
17.Vet Visit2:04
18.Lyfegrow Discovers Clifford on Social Media1:00
19.Casey & Owen Sneak at School0:49
20.Clifford Saves Mr. Jarvis1:35
21.Standing up to Bully at School (Ketchup)1:28
22.Lyfegrow Shows Up1:54
23.Casey and Emily Talk on Stoop0:49
24.Phone Call 22:08
25.Flying Cockroaches! / Burgers0:37
26.Emily and Casey Talk on Couch2:04
27.Bridwell Is Dead1:20
28.Saying Goodbye to Clifford on the Docks3:08
29.Casey and Emily Talk at the Truck1:14
30.We're Not Taking the Truck0:56
31.Sleeping Clifford on Table / Wakes Up1:03
32.Bridwell Not Dead / Lyfegrow Has Clifford2:24
33.Breaking into Lyfegrow Pt. 21:41
34.Emily Rides Clifford / Casey on TV2:20
35.Cement Mixer / Arriving in Park2:42
36.Emily's Speech2:03
37.Lyfegrow Owner Says Bravo1:10
38.Dog Belongs to Emily2:16
 60:39
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Clifford the Big Red Dog - 07/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
De Amerikaanse film Clifford the Big Red Dog is een komedie die gebaseerd is op de kinderboeken van Norman Bridwell. De film is geregisseerd door Walt Becker (Bying the Cow, Wild Hogs, Alvin and the Chipmunks: The Road Chip) en is een combinatie van echte acteurs en decors, met een grote rode animatie-hond. Vanwege de corona-pandemie liep het allemaal niet volgens planning en kwam de film pas laat in het jaar uit in de bioscopen en op de betaal-tv-kanalen. De film is nogal mager ontvangen door de critici.
Het verhaal draait om Emily Howard (Darby Camp), een tiener die bij haar moeder woont en gepest wordt door leeftijdgenoten. Wanneer moeder Maggie (Sienna Guillory) op reis moet, wordt Emily opgevangen door haar dakloze oom Casey (Jack Whitehall), die nauwelijks naar haar omkijkt. Op een kermis staat een tent van de dierenopvang, om thuisloze dieren aan de man te brengen en meneer Bridwell (John Cleese) weet een rode puppy aan Emily te slijten en hij vertelt haar dat de puppy groter wordt naarmate hij meer liefde krijgt. Oom Casey wil niets van haar hondje weten, maar stemt toe dat hij één nachtje mag blijven. De volgende dag is Clifford, zo noemt Emily hem, tot een enorme hond gegroeid...

De muziek bij deze avonturen-komedie is van John Debney, die er een prettige orkestrale score voor componeerde. De muziek heeft nauwelijks elektronische toevoegingen, althans die zijn vrijwel niet hoorbaar, op een enkele track na, waarin dit juist heel sterk naar voren komt. De muziek klinkt verder volledig orkestraal en heeft een aangenaam warme kleuring.
De film is vooral een komedie en een flink deel van de muziek is dan ook gecomponeerd in die comedy-stijl, met wat springerige orkestraties en staccato klanken. Toch is dit in het geheel van de score net iets minder storend, wat mede komt omdat Debney die comedy-stijl regelmatig afwisselt met wat rustiger klanken, die juist weer zo eigen zijn aan een familiefilm. Toch ontbreken ook de wat meer dreigende klanken niet, want een beetje avonturenfilm heeft uiteraard ook een bepaald element van spanning.

Het album opent met de 'Main Title', waarin Debney een prettige paar melodieën presenteert voor de film, die naderhand in de verschillende tracks weer terugkomen. Het hoofdthema waarmee deze track opent komt al gelijk in de tweede track op een fraaie en warme manier terug. Toch is het geen melodie die gemakkelijk blijft hangen, daarvoor is het te gewoon. En dat 'gewone' geldt eigenlijk een beetje voor de hele score. Het klinkt allemaal aangenaam en ligt prettig in het gehoor, maar toch ontbreekt er iets. Het kabbelt allemaal net even teveel op 'gewoon' voort.
De track 'Meeting the Neighbors' is een van de weinige uitzonderingen. Deze rumba-achtige track doet best wel komisch aan en heeft een aparte stijl binnen het geheel van de score.

Dat de film een familiefilm is hoor je duidelijk terug in de score. 'Emily meets Clifford' heeft zelfs een bijna wat sprookjesachtige sfeer, met klanken van getokkelde gitaar, piano, harp, chimes en andere klanken die deze wat magische sfeer ondersteunen. En die dromerige kleuring loopt ook in de daarop volgende track nog even door. Ook in de track 'Clifford in her Backpack / Naming' komt die stijl terug, maar hier wisselt Debney dat steeds af met komische intervalletjes, wat de track een wat rommelige indruk geeft.

Zodra Clifford groot geworden is in de track 'Emily Wakes up to Giant Clifford' neemt het komediekarakter van de muziek sterk toe. De muziek krijgt dan veel meer een deuntjesachtige stijl, waarbij vooral de strijkers en lage koperblazers vaker op staccato-achtige arrangementen spelen. Die staccatoklanken worden dan regelmatig afgewisseld met wat meer ingetogen intermezzo's of af en toe met wat dreigender klanken, die zelfs soms even fors aangezet worden, vooral wanneer het experimentenlaboratorium Lyfegrow in de film en in de tracktitels een rol speelt.

In de track 'Casey & Owen Sneak at School' is de muziek nauwelijks nog orkestraal. Deze track komt vrijwel geheel uit de elektronische trukendoos. Daarna neemt het avonturenkarakter van de score juist weer sterk toe, met daarin volop orkestrale muziek, waarbij het orkest zelfs vol wordt ingezet in een wat spannende kleuring. En in 'Lyfegrow Shows Up' wordt de muziek zelfs zwaar dreigend, met trage lage koperklanken als basis.
In 'Flying Cockroaches! / Burgers' horen we zelfs even een theremin, om het vliegend ongedierte te illustreren. Maar daarna is de overheersende comedykleuring grotendeels voorbij en krijgt de muziek weer een meer gedragen, warm karakter, met af en toe avontuurlijk uitbarstingen of een wat meer dreigend karakter.
In 'Saying Goodbye to Clifford on the Docks' krijgt de muziek zelfs een nogal dramatische kleuring, maar de muziek weet nauwelijks de gevoelige snaar te raken; het is vooral wat triestig.

Een aparte track is 'Breaking into Lyfegrow Pt2', waarin Debney zelfs een accordeon toepast, samen met een bouzouki, waardoor een klein stukje Griekse kleuring ontstaat, binnen een overigens wat dreigend geheel. Deze track is onderdeel van een aantal tracks met een meer spannende en avontuurlijke kleuring, waarbij regelmatig zelfs schelle koperblazers de toon bepalen.
Als Emily dan vlak voor het einde een speech geeft, onderstreept Debney dat met warme muziek van strijkers en houtblazers, waar later hoorns aan toegevoegd worden. Daarmee is dit een van de fraaiere tracks van de score geworden, samen met de afsluitende track 'Dog Belongs to Emily', met diezelfde warme kleuring en tegelijk wat meer bravoure.

Kortom, met zijn score voor Clifford the Big Red Dog heeft John Debney een goed passende score gecomponeerd voor deze familiefilm. De film is een komedie, en dat komt in het middelste deel van dit scorealbum duidelijk naar voren. Hier presenteert Debney muziek met een hoog deuntjesgehalte en vaak staccato-achtig gearrangeerd. Het eerste deel van de score is wat meer verhalend gecomponeerd, terwijl het laatste deel wat avontuurlijker en spannender klinkt. De melodieën blijven echter wat achter en zijn wel fraai, maar toch niet echt pakkend. Vaak kabbelt de muziek dan een beetje voort, zonder echt te inspireren. Ook bij de avontuurlijker of spannender tracks blijven de melodieën wat achter, waardoor die tracks allemaal niet zo aanspreken. Wel heeft de muziek een prettig warme kleuring, waardoor een aantal track zeker wel erg fraai zijn. Het geheel valt toch wat tegen om los van de film te beluisteren en de waardering komt dan ook niet hoger dan 70 uit 100 punten.
Trailer:





Otras versiones de Clifford the Big Red Dog (2021):

Clifford The Big Red Dog (2022)
Clifford The Big Red Dog (2022)
Clifford The Big Red Dog (2021)


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más