Dragonheart: Vengeance
(Cd)


Intrada 05/02/2020 CD (0720258715906)
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Hold On To Hope In The Dark Times3:21
2.Love Changes Everything2:19
3.Never Never Ever Give Up1:45
4.You’re Destined For Greatness2:24
5.You Make Me Feel Magical Inside1:42
6.Look At What You Have Left And Not At What You’ve Lost2:45
7.Pledged To Peace1:20
8.Great Love Surrounds What Is Surrounding You2:05
9.Snake Battle2:55
10.Self-Control Makes You Stronger4:48
11.Trying To Kiss You1:38
12.Look Behind You!1:22
13.Risking Life For Something Bigger Than Yourself2:07
14.Siveth’s Cat Mouse And Dragon Plan4:59
15.Keep Looking Up2:29
16.Hope It All Works For Good9:10
 47:09
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Dragonheart: Vengeance - 10/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
De avonturenfilm Dragonheart: Vengeance is de vijfde film in de Dragonheart-reeks en is geregisseerd door de onbekende Ivan Silvestrini, die vooral voor de Italiaanse tv heeft geregisseerd. De film is niet in de bioscopen uitgekomen, net als de drie voorgangers, maar direct voor verkoop op DVD bestemd. Deze vijfde film is eigenlijk deels weer een prequel op de vorige film Dragonheart: Battle for the Heartfire, die samen met de derde film prequels waren op de oorspronkelijke Dragonheart film. De tweede was wel een vervolg op de eerste. De film begint met het verhaal voorafgaand aan die van de vierde film, maar eindigt erna. Er is ook al sprake van een zesde film en van een remake van de oorspronkelijke film uit 1996.
Het verhaal van deze vijfde film draait om de wraak van boerenzoon Lukas (Jack Kane), vanwege de moord op zijn ouders. Hij gaat op jacht naar de bende die dat op z'n geweten heeft en doet dat samen met de grote draak Siveth (stem Helena Bonham-Carter) en de sterke zwaardvechter Darius (Joseph Milson). De draak, die een ijzige lucht ademt, was ooit verbannen uit het koninkrijk, maar komt Lukas te hulp op zijn gevaarlijke zoektocht naar de moordenaars...

De oorspronkelijke film uit 1996 is van prachtige muziek voorzien door Randy Edelman, een vriend van Mark McKenzie. Toen in 2000 de opvolger kwam is McKenzie gevraagd voor die score en sindsdien heeft hij elke Dragonheartfilm van muziek voorzien, zo ook dit vijfde deel.
McKenzie is een componist die emotionele, gevoelige en heerlijk lyrische muziek componeert, in een combinatie van akoestische en vooral elektronische arrangementen. Daarnaast is zijn muziek volop melodieus, zelfs wanneer het spannend wordt. Die melodieën zijn meestal ook niet zomaar melodieën, maar vaak prachtige vol harmonische en meeslepende melodieën. Met daarbij geweldige orkestrale uitbarstingen weet hij vaak de heroïek en het avontuur in de film sterk te benadrukken. En dat geldt niet alleen voor McKenzie's andere scores, maar hoor je ook allemaal terug in deze score voor Dragonheart: Vengeance.

Randy Edelman heeft in de eerste film een themamelodie neergezet die hoort bij de mooiste filmmelodieën aller tijden en McKenzie laat die melodie regelmatig doorschemeren in zijn arrangementen, zoals hij ook in elke voorgaande Dragonheart score gedaan heeft. Daarnaast plaatst hij vervolgens zijn eigen prachtige thema's en sub-thema's, die hij dan ook steeds uit de vorige films laat terugkomen, zodat de score steeds herkenbaar is als een Dragonheart score.

De gevoelige kant van de score heeft op dit album duidelijk de overhand en dat maakt het tot een waar luisterfeest, om steeds maar weer opnieuw te herhalen. Met klanken van harp, gitaar, houtblazers en strijkers, die prachtige melodieën en harmonieën spelen weet McKenzie regelmatig een gevoelige snaar te raken. Al die muziek heeft McKenzie zelf ingespeeld en veel ervan komt dan ook feitelijk uit zijn elektronische trukendoos. Meestal is dat echter nauwelijks hoorbaar, maar soms kan het wat goedkoop aandoen. Bij een direct-naar-DVD-film speelt het bepertere budget natuurlijk ook de muziek parten. Toch weet McKenzie dat meestal bijzonder goed te camoufleren en merk je nauwelijks dat de muziek uit de synthesizer komt.
Een deel van de tracks hebben een soms wat minimalistische karakter. De muziek bestaat dan vooral uit een lichte, voortkabbelende underscore van strijkerachtige klanken, die overigens meestal wel in een aangename melodie gegoten zijn.

Behalve de prachtige en gevoelige lyrisch gedreven muziek is er een track die eruit springt als een tegenhanger hiervan. 'Snake Battle' is de enige track met echt spannende muziek, met relatief weinig melodie en volop heftige percussie, die de hele track doorzet. Vervolgens hoor je in de eerste helft van 'Self Control makes You Stronger' nog de nodige onheilspellende klanken, die daarna overgaan in een wat minimalistische underscore van melancholieke synthesizermuziek, waarmee allicht het drama dat zich in de snake battle heeft afgespeeld wordt verklankt.
Een andere spannende track is 'Risking Life for Something Bigger than Yourself', maar hier heeft McKenzie de muziek gemaakt middels sterk pulserende vioolklanken, gecombineerd met stevige ritmische percussie, die dit tot een prettig beluisterbare spanning maken. Halverwege de track valt de muziek dan terug in een wat dramatisch getinte cellomelodie, die gevoelig en emotioneel doorwerkt.
Dat effect van pulserende strijkers past McKenzie ook toe in de track 'Siveth's Cat, Mouse and Dragon Plan', waar vervolgens een heerlijke melodie van een solo hoornblazer overheen gezet is, waarmee dit prachtig en toch spannend uitpakt. Dat spannende komt ook verderop in de track terug, waarbij de melodie in de pulserende strijkers prettig doorklinkt. Als dan naderhand er weer een stevige percussie in gezet wordt, leidt dat tot stoere, spannende en tegelijk aangename muziek, in deze gevarieerde track met ingehouden intermezzo's.

Het album sluit af met een soort suite, waarin alle prachtige melodieën nog een keer voor het voetlicht komen. Deze verreweg langste track van het album is een heerlijk luisteravontuur, met bijzondere en opbeurende, hoopvolle melodieën. Ook drie van Edelman's oorspronkelijke thema's komen ruimschoots voorbij, maar McKenzie's eigen melodieën doen daar nauwelijks voor onder en alles is in een prachtige orkestrale kleuring gezet, terwijl in feite de meeste klanken uit de synthesizer komen, al hoor je dat eigenlijk nauwelijk. En dat is op zich al een prestatie. Een heerlijke afsluitende track van een prachtig album vol mooie symfonische muziek.

Kortom, met zijn muziek voor Dragonheart: Vengeance heeft Mark McKenzie opnieuw een geweldige score gecomponeerd, met lyrische muziek, die emotioneel en gevoelig is, maar soms ook spannend en donker. Steeds is de muziek prachtig melodieus en bijzonder aangenaam gearrangeerd, met heerlijke orkestraties, hoewel verreweg de meeste muziek uit de elektronische doos komt. Toch is de muziek bijzonder genietbaar. McKenzie heeft hiermee weer een pareltje afgeleverd, die een waardering krijgt van 96 uit 100 punten.
Trailer:







Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más