6 Underground


Milan Records 13/12/2019 Descarga
Serie de TV/Telefilme Estreno de película: 2019
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Point of Extraction2:24
2.Ghosts3:19
3.Welcome to Florence3:53
4.Lose the Chopper1:55
5.Haunt the Living2:06
6.One Rule2:06
7.I Am the Danger3:16
8.You Can Change the World2:14
9.Thrones3:22
10.Memories1:58
11.Beautiful Sunday1:17
12.The Past0:51
13.Shit Ton of Blood2:34
14.Leave No Man Behind1:50
15.A Million Battles4:17
16.Day of the Dead4:08
17.Sabotage3:15
18.Live or Die1:56
19.One, But Not Done3:08
 49:49
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

6 Underground - 07/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
Dit is de 15e recensie uit de Lorne Balfe serie.

Vorige: American Hero
Volgende: Genius

De Amerikaanse actiefilm 6 Underground is geregisseerd door de bekende Michael Bay (Transformers-serie, Pearl Harbor, The Rock, Armageddon), die de film ook mede produceerde. De film is door Netflix uitgebracht en was hun tot dan toe duurste productie ooit. De bedoeling was om ook een vervolg te maken, maar dat plan is naderhand afgeblazen. De critici waren overigens niet erg lovend over de film, die als teveel over-the-top gezien werd, maar kwam ondertussen bij Netflix wel hoog in hun lijst van best bekeken films.
Het verhaal draait om miljardair 'Magnet' S. Johnson (Ryan Reynolds), rijk geworden met z'n speciale magneten, die vier jaar eerder getuige was geweest van de gruwelijke misdaden van het regime in 'Turgistan'. Hij besluit om een eigen team op te tuigen om terroristen en zware criminelen te bestrijden, waar de overheid voor wegloopt. Net als voor zichzelf, zet hij voor zijn teamleden hun dood in scene, zodat ze officieel niet meer bestaan. Elk teamlid heeft een nummer, Johnson zelf is Eén, en zo door tot zes. Dan gaan ze ertoe over om langzaam maar zeker het touw om de nek van de dictator van Turgistan aan te trekken, door steeds meer van zijn getrouwen uit te schakelen...

De muziek bij deze adrenaline-actiethriller is van Lorne Balfe, die al eerder met regisseur Bay samenwerkte voor de film 13 hours. Meestal werkt Bay samen met Steve Jablonsky, maar nu mocht Balfe weer aan de bak.
Balfe heeft z'n muziek goed laten aansluiten op de manier waarop Bay z'n films maakt en heeft een score gecomponeerd, die vol elektronisch gemaakt is en de snelheid ervan nog verder weet op te pompen. Dat begint al gelijk bij de openingstrack en stopt pas aan het einde van de voorlaatste track. Percussie speelt in de muziek een grote rol, want die percussie zorgt meestal voor een hoog octaangehalte en is met heftige slagen vaak de drijvende kracht achter die actietracks. Maar ook met klanken die lijken op elektrische gitaren weet Balfe het tempo hoog te houden. Aangevuld met grommende basklanken en elektronische effecten, wordt er zo een score neergezet die prima zou passen in de techno-house wereld, waarbij een hardcore-randje niet ontbreekt. Zelfs het geluid van het scratchen van lp's hoor je terug, terwijl melodie in al die actietracks volledig ontbreekt. Deze tracks zijn vaak lange aaneenschakelingen van elektronisch lawaai met veel zware percussie en vreemde geluidseffecten.

Toch bevat de score ook momenten om even op adem te komen met redelijk melodieuze en veel ingetogener muziek. Dan weet Balfe juist wel de goede snaar te raken, met mooie harmonieën in prachtig klinkende instrumentaties, die zelfs een licht bombastische kleuring hebben. Maar door hun ingetogen en melodieuze stijl zijn deze tracks een verademing om naar te luisteren. Een paar keer heeft Balfe daarbij z'n keyboard-pianoklanken de leiding gegeven en dat zorgt op sommige momenten zelfs nog voor een beetje emotie in de muziek. Vooral 'I am the Danger' levert daarbij zonder meer extra punten op. Daar loopt de muziek naar een prachtige climax, om af te sluiten met de ingetogen pianoklanken waar de track mee begon. Bijzonder fraai.
Ook de track 'Memories' is ingetogen en kent alleen pianoklanken, die tot ruim een minuut solo gespeeld worden, maar er zit een bepaalde ondertoon van onheilspellendheid vanwege de semi-valse klanken die gespeeld worden.

Op dit score-album staat ook een song, en je zou verwachten dat er uit de vele songs in de film wel een beter passende zou zijn gekozen, want 'Beautiful Sunday' wijkt toch wel erg veel af van de muziek van de score. De reden dat deze song op dit score-album van Lorne Balfe staat, is dat deze song gemaakt is door zijn vader David Balfe, die daar samen met Peter Green in de zeventiger jaren van de vorige eeuw in veel landen een grote hit mee had. De song wordt gezongen door zoon Lorne, als een soort tribute aan zijn vader, die in datzelfde jaar overleed.

Het album sluit af met 'One, But Not Done', een tracktitel die al voorsorteert op een vervolgfilm, die er dus niet komt. Maar ook deze track laat bijzonder fraaie harmonische klanken horen, die erg prettig in het gehoor liggen, en regelmatig licht bombastisch kleurtje hebben. Dit is dan ook een erg mooie afsluiter van dit album.

Kortom, met zijn muziek voor 6 Underground heeft Lorne Balfe een behoorlijk adrenalinegedreven score gecomponeerd, met veel vrijwel melodieloze percussietracks en techno-lawaai. De elektronische geluiden en effecten zijn daar niet van de lucht en dat geheel maakt deze tracks tot slecht beluisterbare ballast. Gelukkig heeft Balfe voorzien in een handvol fraaie en meer ingetogen tracks, die juist wel melodieus zijn, zij het beperkt. Maar de erg mooie symfonische elektronische klanken in fraaie harmonieën zorgen voor het nodige tegenwicht. Die tracks zijn netjes tussen de lawaaitracks geplaatst, zodat er regelmatig even adempauze is. Ook de afsluitende track is gelukkig zo'n fraai harmonisch gecomponeerde track, met die mooie volle elektronisch-symfonische sound. Wellicht dat elke teamlid in de film zo'n ingetogen track heeft meegekregen, want ook dat zijn er zes, die de waardering nog weten op te krikken tot 65 uit 100 punten.
6 Underground - 01/10 - Crítica de Andre Desitter, Publicado en (Neerlandés)
Alweer download....pffff voor de echte verzamelaar is dit een doorn in het gehoor.



Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más