Down with Love


Reprise Records (0093624848028)
Película | Fecha de lanzamiento: 2003 | Estreno de película: 2003 | Medio: CD
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista Artista/Compositor Duración
1.Down With LoveMichael Buble & Holly Palmer2:31
2.Barbara Arrives Marc Shaiman2:06
3.Fly Me To The Moon (In Other Words)Frank Sinatra2:30
4.One Mint JulepOrchestra3:04
5.For Once In My LifeMichael Buble2:33
6.Girls Night Out Marc Shaiman0:58
7.Everyday Is A Holiday With YouEsthero2:58
8.Kissing A FoolMichael Buble4:33
9.Barbara Meets Zip Marc Shaiman4:08
10.Fly Me To The Moon (In Other Words)Astrud Gilberto2:18
11.Love In Three Acts Marc Shaiman6:52
12.Here's To LoveRenee Zellweger & Ewan McGregor3:10
 37:40
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Down with Love - 07/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
Dit is de 23ste recensie in de Marc Shaiman serie.

Vorige: Alex & Emma
Volgende: Speechless

De Amerikaanse romcom Down with Love uit 2003 is geregisseerd door Peyton Reed (Bring it On, Yes Man, Ant-Man). De film is een soort hommage aan de zestiger jaren romcoms en is ook in die stijl gemaakt, zelfs inclusief telefoongesprekken waarbij beiden in split-screen tegelijk in beeld zijn. De thematiek van een vrouw met een goede baan die haar onafhankelijkheid wil handhaven, terwijl een mannelijke verleider haar probeert in te palmen, komt in deze film dan ook duidelijk naar voren, hoewel er in deze film een moderne draai aan gegeven wordt. De film is erg wisselend ontvangen en was geen groot succes aan de kassa's van de bioscopen.
Het verhaal speelt zich af in 1962, wanneer Barbara Novak (Renée Zellweger) haar nieuwe boek aanbiedt aan haar uitgever. In dat boek schrijft ze dat vrouwen zich moeten bevrijden van allelei knellende banden, zoals de liefde, en dat ze hun verlangen naar een man zouden moeten omzetten in verlangen naar iets anders, zoals lekker eten. Ze denkt dat de wereld daar voordeel bij zou hebben. Maar bij de uitgeverij zijn het mannen die haar boek afkeuren, wat haar oordeel maar weer eens bevestigt. Dan stelt haar editor voor om contact te zoeken met een zekere Catcher Block (Ewan McGregor), die zelf erg succesvol is en ook voor bladen schrijft. Hij is ook nog eens een grote versierder, alsof Barbara daarop zit te wachten...

De muziek bij de film is van Marc Shaiman, maar in de film komen een flink aantal songs uit de zestiger jaren voor, waarvan een aantal ook op dit soundtrackalbum zijn opgenomen.
Het album opent met de titelsong, die gezongen wordt door Michael Bublé. Deze song komt uit 1937 en was in 1960 een hit van Judy Garland. Die hit was de aanleiding voor de titel van de film, waarbij Garlands uitvoering ook kort in de film voorbij komt. De uitvoering op het album van Bublé, die dit in duet zingt met Holly Palmer heeft een lichte jazzy kleuring.
Die jazzy kleuring geldt overigens voor het grootste deel van het album, zowel de songs als de instrumentale tracks.

De tweede song wordt gezongen door Frank Sinatra, die hier begeleid wordt door Count Basie en zijn orkest. Ook een wat jazzy crooner song, evenals de song 'For once in my Life', die opnieuw door Bublé gezongen wordt. Dit is best een heel aardige song.
Daar tussenin staat nog een instrumentale track van Rudy Toombs, die door de koperblazers van Xavier Cugat en zijn orkest wordt uitgevoerd. Het is een typische jazzy-bigbandtrack, in een rithm & blues uitvoering die helemaal in die vijftiger-zestiger jaren traditie past.
Esthero is een zangeres die vervolgens een pianogedreven song zingt, in een vrij moderne poppy stijl met een lichte jazzy kleuring. Een heel aardige song. Vervolgens zingt Bublé z'n derde song op dit album, opnieuw in een rustige, lichte jazzy crooner kleuring.
De song die Frank Sinatra eerder zong, horen we vervolgens in een veel ingetogener versie van Astrud Gilberto, die overigens ook die jazzy kleuring heeft.

Het album sluit af met een song van Marc Shaiman himself, die ook meeschreef aan de tekst, samen met zijn vaste musical-tekstschrijver Scott Whittman, een tekst die helemaal op de film is afgestemd, want de hoofdrolspelers Ewan McGregor en Renée Zellweger zingen deze song in hun rollen aan het eind van de film. Het is dan ook een typische, wat jazzy-bigband gekleurde, typische musicalsong geworden, waarin beide zangers ook met elkaar praten. De song past helemaal in de stijl van de andere songs op het album.

Dan is er nog de scoremuziek, want op het album staat zowaar nog een dikke veertien minuten aan instrumentale muziek van Marc Shaiman. En ook Shaiman's score heeft diezelfde jazzy touch die ook de songs kleuren. Daardoor heeft ook zijn scoremuziek toch een beetje die zestiger jaren kleuring meegekregen. Zelfs wanneer de film grappig is, past Shaiman die bijna mickey-mouse achtige stijl toe, die je in die zestiger jaren vaker hoorde. Maar Shaiman weet dan toch ook steeds weer op een elegante manier over te stappen op meer orkestrale en melodieuze elementen, die dan weer erg prettig uitpakken. Toch houdt Shaiman z'n lichte jazzy kleuring van de muziek regelmatig vast, al pakt hij ook wel eens steviger uit.
In de laatste scoretrack 'Love in Three Acts' horen we de zestiger jaren stijl sterk terug, zowel in meer orkestrale gedeelten als in meer jazzy of bigband gedeelten, want deze lange track werkt een beetje als een suite, die bestaat uit meerdere gedeelten in verschillende stijlen.

Kortom, dit soundtrackalbum voor Down with Love heeft een duidelijke jazzy kleuring, voor deze film die verwijst naar de zestiger jaren. Maar behalve typische jazzmuziek is ook veel bigband muziek present op het album, zowel instrumentaal als in de songs, die een hoog croonergehalte hebben. Michael Bublé voert daarbij de lijst aan. Ook de afsluitende musical-achtige song van Shaiman zelf past helemaal in die jazzy-bigband traditie van de zestiger jaren. Shaiman's instrumentale score maakt ruim een derde van het album uit, en die muziek past uitstekend bij het jazzy-bigband karakter van de songs. Toch ligt die stijl mij niet helemaal en daarom geef ik voor dit album een waardering van 65 uit 100 punten.


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más