French Kiss


Mercury Records US (0731452813626)
Mercury Records UK (0731452832122)
Película | Fecha de lanzamiento: 1995 | Estreno de película: 1995 | Medio: CD, Descarga
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista Artista/Compositor Duración
1.Someone Like YouVan Morrison4:06
2.La Vie En RoseLouis Armstrong3:22
3.Dream A Little DreamThe Beautiful South3:33
4.Via Con MePaolo Conte2:36
5.I Love ParisToots Tielemans1:38
6.Feels Like A WomanZucchero5:12
7.La MerKevin Kline3:44
8.I Love ParisElla Fitzgerald4:57
9.VerlaineCharles Trenet3:10
10.C'est Trop BeauTino Rossi2:31
11.Les Yeux OuvertsThe Beautiful South3:33
12.I Want You (Love Theme From 'French Kiss's) James Newton Howard2:04
13.Les Yeus De Ton PereLes Negresses Vertes3:57
 44:22
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

French Kiss - 07/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
De Amerikaanse romcom French Kiss is geregisseerd door de bekende Lawrence Kasdan (Silverado, Wyatt Earp), die vooral bekend is als scenarioschrijver voor de meeste Star Wars films. De film is door de critici gemengd ontvangen, maar was toch een groot succes in de bioscopen.
Het verhaal begint in Canada, waar de Amerikaanse Kate (Meg Ryan) wil trouwen met haar verloofde Charlie (Timothy Hutton). Dan moet hij naar Parijs en wil graag dat ze mee gaat, maar Kate heeft vliegangst, kan niet tegen kaas en heeft een hekel aan Fransen. Ze blijft dus in Canada, maar krijgt een paar dagen later een verontrustend telefoontje van Charlie, waarin hij haar opbiecht verliefd te zijn geworden op een Française. Hij wenst daar te blijven. Maar Kate laat zich niet zomaar aan de kant schuiven en overwint haar vliegangst door naar Parijs te vliegen. In het vliegtuig zit ze naast de nogal norse Fransman Luc Teyssier (Kevin Kline). Ze negeert hem, maar eenmaal geland weet Luc een kostbaar sierraad in haar tas te stoppen, in de verwachting dat ze niet gecontroleerd zal worden...

De muziek bij deze romcom is van niemand minder dan James Newton Howard, die een fraaie score voor de film componeerde. Op deze soundtrack staat echter maar een track van Howard en dat is toch wel beperkt, vooral ook omdat die track slechts een krappe twee minuten duurt. Toch zijn dit een paar aangename minuten, die een goed idee geven van de rest van de score, die vooral romantische getint is. Die score is later apart op een album uitgebracht, samen met Howard's score voor One Fine Day.

De overige tracks op dit soundtrack-album zijn allemaal songs. De variatie tussen die songs is groot, wat toch wel minder gunstig is voor een aangename luisterervaring.
Het album opent met een fraaie ballad van Van Morrison. Met zijn karakteristieke stem doen ballads het bij hem altijd goed. Wat volgt is een nogal jazzy 'La Vie en Rose', bekend geworden door Edith Piaf, maar hier gebracht door Louis Armstrong.
De franstalige song 'Les Yeux Ouverts' wordt gezongen door The Beautiful South. Dit is een vertaling van de song Dream a little Dream of Me. De zangeres van de band zingt de song een beetje slepend, waardoor het wat saai overkomt. De Italiaan Paolo Conte zingt (of rapt bijna) zijn song 'Via Con Me'. De wat jazzy stijl moet je wel liggen. Ook de volgende track heeft die licht jazzy stijl, vooral door de mondharmonica van Toots Thielemans. Toch is dit best wel een prettige instrumentale track.
De mooiste song van het album wordt gezongen door Zucchero Fornaciari. Deze Italiaan zingt wel in het Engels en dat gaat hem goed af. Deze symfonische popballad ligt erg prettig in het gehoor en Zucchero's typerende stem is ook erg aangenaam.
Ella Fitzgerald zingt de heel aardige song 'I Love Paris', die eerder al door Thielemans gespeeld is. Het is weliswaar een song met een wat gedateerde kleuring, maar de song is niet echt jazzy te noemen, waardoor het toch prettig klinkt. Nog zo'n oudje is de song van Charles Trenet en ook de song van Tino Rossi komt uit de oude doos. Deze songs klinken ook duidelijk gedateerd en dat geldt ook voor de bekende song 'La Mer', die hier gezongen wordt door hoofdrolspeler Kevin Kline, nota bene in het Frans en dat doet hij best wel goed. Het origineel wordt gezongen door de maker van het lied en dat is de al eerder genoemde Charles Trenet. Kline zingt met een wat softe stem en dat maakt de song iets aan de saaie kant.

De laatste song is de vrolijkste van het album en wordt gezongen door Les Negresses Vertes, een band die speelde in allerhande muzikale stijlen. Deze song klinkt erg feestelijk en heeft een Mexicaans tintje, met veel koperblazers en de muziek doet wel denken aan die van Louis Fugain et le Big Bazar.

Kortom, met dit soundtrackalbum van French Kiss haal je een gevarieerd songalbum in huis. De meeste songs zijn Franstalig en daarbij zijn een aantal oudere songs. Ook wat meer jazzy getinte songs staan op dit album. Er zijn duidelijk een paar uitschieters, zoals de songs van Van Morrison en Zucchero en natuurlijk de enige scoretrack van James Newton Howard. De hoeveelheid scoremuziek valt met die twee minuten echter nogal tegen. De waardering voor het geheel komt daarmee op 68 uit 100 punten.


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más