The Punisher


La-La Land Records (826924102022)
Película | Fecha de lanzamiento: 2004 | Estreno de película: 2004 | Medio: CD
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!

 

# Pista   Duración
1.The Punisher0:56
2.Otto Krieg3:14
3.Unusual Resurrection1:40
4.Moving3:09
5.I Can't Believe I'm Home1:23
6.His Whole Family1:27
7.The Massacre5:45
8.Death and Resurrectio of Frank Castle1:47
9.God's Gonna Sit This One Out3:57
10.Ice Lolly and Meat1:28
11.You're Gonna Help Me1:24
12.Entering the Fort1:58
13.About Your Family / Setting A Trap3:11
14.A Bomb For John Saint1:08
15.Good Memories Can Save Your Life1:13
16.The Thugs1:30
17.The Torture3:12
18.Elevator And Headache1:07
19.A New Family / Joan's Suffering3:34
20.Quentin's Glass Home1:32
21.Killing A Best Friend1:43
22.You Don't Understand... End Of A Dark Lady2:34
23.She Took The Train / Punishment1:47
24.The Arrow1:48
25.Both Of Them1:32
26.The Skull2:34
27.Castle's Loneliness1:35
28.Call Me "The Punisher"2:23
29."Jealous One" - J.C. Loader3:52
30."La Donna E' Mobile" - Peter Dvorsky2:06
 66:28
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

The Punisher - 07/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
Recensie herzien op 16-01-2017.

De Amerikaanse thriller The Punisher is geregisseerd door debutant Jonathan Hensleigh, die ook het scenario schreef. Dat scenario is gebaseerd op een van de vele Marvel superheldenstrips, hoewel het hoofdpersonage eerder een soort antiheld is. Hoewel de film maar mager ontvangen is, werd het toch een redelijk succes in de bioscopen. Vanwege dat succes is er ook nog een opvolger geproduceerd.
Het verhaal draait om maffiabaas Howard Saint (John Travolta), die vanwege de dood van zijn zoon bij een smokkeloperatie, FBI-agent Frank Castle wil doden. Bij zijn aanval komen echter Frank's vrouw en zoon om het leven, terwijl Frank gewond raakt. Omdat de politie geen resultaat behaalt, besluit hij besluit vervolgens om zelf de daders en hun opdrachtgever te zoeken en te doden...

Carlo Siliotto schreef de score voor deze harde thriller. Maar als je de score beluistert, krijg je niet die indruk. Siliotto hanteert verschillende thema's, en die zijn eigenlijk best wel melodieus. Daarbij is het thema van hoofdpersonage Frank Castle verreweg de mooiste. Dit thema wordt met een solo trompet op een fraaie underscore gebracht. Die underscore bestaat veelal uit strijker, maar ook stevige percussie speelt vaak een behoorlijke rol. In veel tracks komt dit sterke thema terug.
De andere thema's hebben een veel duisterder klankkleur en hebben meer de thriller-underscore stijl, met relatief weinig melodie.

Een flink aantal tracks kennen een behoorlijk spannende kleuring, waarin de typische spanningseffecten niet ontbreken. Ook heeft Siliotto daar regelmatig elektronische effecten aan toegevoegd, die de spanning vaak nog wat versterken. Maar bij dit alles wordt de melodie daar duidelijk door beperkt en liggen veel van die tracks dan ook minder gemakkelijk in het gehoor.
Toch kent deze score ook voldoende meer ingetogen muziek, die soms zelfs een gevoelige snaar weet te raken. En ook de tracks die rondom Frank Castle's thema zijn gecomponeerd, zoals de fraaie en veel te korte openings-titeltrack, vallen goed in de smaak. Ook in de tracks 'About Your Family' en 'New Family' komt dit thema fraai terug. Voor 'The Skull' laat op een erg fraaie en melodieuze tracks manier een variatie op het thema horen, met vol orkest en prachtige trompetklanken. Ook 'Castle's Loneliness' is een prachtige track van vooral underscore met een lichte melodie erdoorheen.

Het album sluit af met twee songs. De eerste is een rustige ballad door zangeres J.C. Loader, de afsluitende tracks is een bekende klassieker 'La Donne è Mobile', uit Verdi's opera Rigoletto. Ze passen beide niet echt bij de score, waardoor ze wat misplaatst overkomen.

Carlo Siliotto heeft met The Punisher een voor een thrillerscore erg fraaie score gecomponeerd, met een aantal zeer beluisterbare mooie tracks. Een echte thrillermuziekliefhebber zal de score als geheel hoog kunnen waarderen. Die specifieke thrillerklanken liggen mij toch wat minder en dat gaat ten koste van mijn waardering, maar die komt toch nog op een fraaie 73 uit 100 punten.
The Punisher - 08/10 - Crítica de Arvid Fossen, Publicado en (Neerlandés)
In de film The Punisher zien we hoe het hoofdpersonage Frank Castle (Thomas Jane), een undercover agent, die na een gevaarlijke klus zich op een veilige plaats terugtrekt met zijn gezin. In zijn laatste job kwam de zoon om van een machtig crimineel (John Travolta) die al zijn contacten gebruikt om de verantwoordelijke op te sporen. Hij slaagt in zijn opzet en op een feestje wordt de agent zijn gezin en familie vermoord, enkel hij kan ontsnappen. Later zal hij terugkomen, om zijn vijanden één voor één uit te schakelen, en langzaam begint zijn leven een nieuwe weding te nemen, hij wordt The Punisher. Hij beschikt niet over superkrachten om het kwaad te bestrijden, enkel over zijn buitengewone intelligentie, jarenlange gevechtservaring en bovenal zijn onwrikbaar voornemen om degenen die het slachtoffer werden van slechteriken, te wreken.
De Italiaanse componist Carlo Siliotto schreef een verrassende score voor deze film. Siliotto is niet echt bekend in het filmmuziek circuit, hij heeft nochtans al een hele reeks van vooral Europese films van muziek voorzien. The Punisher is dan ook zijn eerste score voor een grote Amerikaanse productie. Carlo Siliotto introduceert in de openingstrack een prachtig, eenvoudig thema voor orkest, met een trompet solo, en later in de score hernomen als een soort van een motief. Deze score voor een stripverfilming heeft hier en daar wat gelijkenissen met de soundtracks Darkman en Batman van Danny Elfman, en zelf op een bepaald moment is er Patrick Doyle’s Frankenstein actie thema in te herkennen. De thema’s van Siliotto zijn echter anders in atmosfeer, minder donker en minder gotisch dan deze films. Siliotto creëerde een veel intiemer soundtrack, zeker voor een strip held film, maar net zoals in het verhaal toont hij zo meer een menselijke persoon achter de held, zonder wonderlijke krachten en met gevoelens. In zijn compositie valt in het algemeen een eenvoud van structuur op, die toch doeltreffend is, want zeker het titel thema blijft nog lang hangen na de film te zien, en hij laat de goede en slechte karakters uit film in de muziek duidelijk contrasteren. Veel van de muziek is underscore, en eigenlijk zijn noch het titel thema of de actie thema’s echt bombastisch, ondanks dat in de film er heel wat explosies, geweld en geschiet te zien zijn. De score sluit af met een song van J.C. Loader met "Jealous One" dat ze in de film zelf vertolkt, en de opera aria, "La Donna E Mobile". Van de film werden 2 soundtracks uitgebracht, een album met inspired by muziek en deze score.
The Punisher - 08/10 - Crítica de Tim Horemans, Publicado en (Neerlandés)
Toen ik de cd kocht kende ik de componist helemaal niet. Maar na 1 keer beluisteren wist ik dat dit zo één van die soundtracks was die toch meerdere keren in mijn cd speler zou belanden. Ik heb eigenlijk voor de rest aan de bespreking op deze site niets meer aan toe te voegen. Gewoon goede underdog score.
The Original Motion Picture Score to Lions Gate Films’ big-screen action/thriller hit THE PUNISHER, currently in theaters nationwide and based on the legendary Marvel Comics sensation, starring John Travolta (FACE/OFF, PULP FICTION), Tom Jane (DEEP BLUE SEA, BOOGIE NIGHTS) and Rebecca Romijn-Stamos (X2: X-MEN UNITED, GODSEND). Acclaimed composer Carlo Siliotto’s (FLUKE, FLIGHT OF THE INNOCENT) rousing, Morricone-tinged orchestral score captures all the danger, pathos and heart of THE PUNISHER saga! CD also includes the ballad from the film “Jealous One” performed by J.C. Loader and the classical aria “La Donna E’ Mobile”, as featured in the movie’s “Russian Fight” sequence.

12-Page collectable CD Booklet features exclusive liner notes, comments from the composer and the writer/director, and knockout art from Punisher cover artist Tim Bradstreet
El tráiler del soundtrack contiene música de:

Maize, X-Ray Dog (Trailer)
Shanghai Suspense, X-Ray Dog (Trailer)
Bodies , Drowning Pool (Trailer)
A Slice of Life, Selextracks (Trailer)
Step Up, Drowning Pool (Trailer)
Switchback, Celldweller (Trailer)
In Time, Mark Collie (Canción(es))
Tek Attack, X-Ray Dog (Trailer)
Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 Más