Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

 

 Hidalgo


Hollywood Records (720616241924)
Película | Fecha de lanzamiento: 2004 | Medio: CD, Descarga
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!

 

# Pista   Duración
1.Main Title3:14
2.Don't Waste Our Money2:08
3.Arriving in the Desert2:54
4.Morning of the Race2:53
5.The Race Begins2:08
6.The Second Half2:23
7.Sandstorm1:53
8.Frank Pushes On1:54
9.Katib2:18
10.Montage6:52
11.The Trap3:17
12.The Last Push3:08
13.The Final Three5:16
14.Let 'er Buck4:53
 45:10
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Hidalgo - 09/10 - Crítica de Maurits Petri, Publicado en (Neerlandés)
Hidalgo is zo'n film die eigenlijk te weinig aandacht kreeg in de media en daardoor werd onder gesneeuwt door grote blockbusters. En dat is eeuwig zonde, want zowel de film als de soundtrack zijn die aandacht juist zo waard. Viggo Mortensen schittert na zijn rollen als Aragorn in Lord Of The Ring als paardenracer, die met zijn ietwat ondeugende paard mee gaat doen aan een bekende race. Niet geheel zonder gevaar, want overal ligt gevaar op de loer. Tegenstanders die hem willen uitschakelen en ander gespuis die onze held uit de weg willen ruimen. Met bijzonder speciale effects, een prachtig verhaal, bloedstollende actie en een bijzonder goed acterende Mortensen is het genieten geblazen.

De muziek is trouwens wederom genieten geblazen. James Newton Howard pakt de luisteraar in met een soundtrack die je flink wat kippenvel zal bezorgen. Alleen al om het prachtige thema wat na een prachtige solo van een dwarsfluit in de Main Title ten gehore wordt gebracht. Filmmuziek pur sang waar je geen genoeg van krijgt.
Uiteraard hoort bij een film met actiescenes ook de daarbij passende muziek. In de track The Race Begins gaat de componist los met een schitterend nummer die zijn weerga niet kent. Militair trommelgeroffel maakt het allemaal even wat onrustiger en de Arabische tussenstukken in combinatie met de Newton Howard-strijkers zorgen voor flink wat luistergenot. De track Montage is met vlag en wimpel de mooiste, de beste en een van de langste. Na het prachtige hoofdthema volgen de gezangen van enkele Arabierse teksten die, na wat onderzoek, een soort schietgebed zou zijn van de echt bestaande paardenraces die voordat de wedstrijd wordt begonnen door iedereen gezongen moet worden. Wanneer de gezangen te schreeuwerig beginnen te worden, grijpt James Newton Howard in. Met wat lichte percussie en wederom het prachtig gespeelde hoofdthema lijkt je huid niet meer te herstellen van de kippenvel. De track Let 'Er Buck is een waardige en emotionele afsluiting van een soundtrack die niet genoeg de aandacht op zich wist te vestigen. Het is dan ook ten zeerste aan te raden om deze soundtrack eens te beluisteren. Zelden slaagt een componist erin om Arabische en Westerse muziek op een dusdanige manier samen te smelten dat het prettig is om naar te luisteren. Als je dan ook wilt kennismaken met de veelzijdigheid en professionaliteit van de componist in kwestie, is Hidalgo wellicht een uitkomst. Hidalgo, een soundtrack die in ieder geval voor altijd op mijn netvlies gebrandt zal staan. Een topper die het cijfer 9 dubbel en dwars waard is.
Hidalgo - 09/10 - Crítica de Tim Horemans, Publicado en (Neerlandés)
Hildago is zo één van die Disney producties die qua film heel gemakkelijk verteerbaar is. Viggo Mortensen, bekend als Aragorn uit The Lord of The Rings, speelt de rol van avonturier Frank T Hopkins die als soort van snelle postbode van hier naar daar trekt. Dit doet hij op zijn paard Hildago, het snelste paard uit het westen. Op een dag wordt hij uitgenodigd om mee te doen aan de Ocean of Fire race. Dit is een race van meer dan 3000 mijl in het Midden Oosten. Een film die boordenvol avontuur en actie zit en die voorzien van muziek door James Newton Howard. Deze man heeft voor Disney al verschillende scores geschreven, denk maar aan Dinosaur, Atlantis en Treasure Planet. Deze Hildago ligt in dezelfde lijn als de muziek die hij voor de animatie films schreef. De cd opent rustig met de Main Title. Het thema van de film wordt zacht ingeleid om dan te ontplooien tot een echt heroisch thema met een western tintje. Deze muziek wordt verder gezet in track 2 (don't waste our money). Het thema van de film wordt hier verder in ontwikkeld. De muziek van Hildago verschilt van Atlantis en Treasure Planet door het feit dat een groot deel van deze film zich afspeelt in het Midden Oosten. Om deze sfeer tot leven te roepen heeft de componist een mooi thema met een arabische tint geschreven. In track vier The morning of the race krijg je vooral veel arabische percussie te horen wat zeer leuk is om naar te luisteren zonder de film. The Race begins is een zeer avontuurlijk stukje muziek dat met veel percussie en blazers begint en overgaat naar het arabische thema dat je voor het eerst in track 3 te horen kreeg. Hildago is ook een film over doorzettingsvermogen, over niet opgeven en dit wordt weergegeven in track 10 Montage. Het vocale gedeelte wordt hier gedaan door Hovig Krikorian die voor een knap staaltje muziek zorgt, want tijdens zijn zang hoor de muziek van Howard op de achtergrond om dan in volle etnische stijl samen met Hovig één geheel te vormen door gebruik van percussie en de typische sound die Howard ook voor Waterworld en The Postman heeft gebruikt. Het thema van Hildago wordt in de laatste track Let’er Buck nog eens helemaal in volle glorie gespeeld om de cd mooi te eindigen. Zeer geslaagde muziek.


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar