Somewhere in Time


Colosseum (4005939591120)
Varèse Sarabande (0030206591125)
Película | Fecha de estreno: 08/09/1998 | Estreno de película: 1980 | Medio: CD, Descarga
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista Artista/Compositor Duración
1.Somewhere In Time3:37
2.Old Woman1:00
3.Grand Hotel1:22
4.Nineteen Twelve1:42
5.Thanks1:20
6.June 27th1:32
7.Room 4171:04
8.The Attic4:07
9.Near The Lake2:14
10.Rhapsody On A Theme By Paganini Sergei Rachmaninov3:06
11.Is He The One?0:56
12.A Day Together2:31
13.Rowing1:29
14.The Man Of My Dreams1:22
15.Razor1:12
16.Total Dismay4:07
17.Coin0:28
18.Whimper3:20
19.Somewhere In Time (End Credits)4:55
 41:24
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Somewhere in Time - 08/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
Dit romantische drama draait om een student die een toneelstuk heeft geschreven. Bij de festiviteiten ter gelegenheid hiervan ontmoet hij een oude vrouw, die hem een oud zakhorloge in de hand drukt. Als hij jaren later zelf een gevierd toneelschrijver is geworden, krijgt hij last van schrijversangst en trekt erop uit om hier overheen te komen. Dan treft hij een oude foto van een mooie jonge vrouw. Hij zoekt uit om wie het gaat en ze blijkt een beroemde actrice te zijn uit het begin van de eeuw. En ze blijkt de vrouw te zijn die hem het horloge gaf. Dan probeert hij onder hypnose terug te gaan naar het begin van de eeuw. Dat lukt en hij ontmoet de vrouw en ze worden verliefd...

John Barry schreef de muziek voor deze romantische film en maakte er een echte romantische score van. Op dit uitgebreidere album dan de Original score staan ook nog een aantal spannende tracks, maar de muziek is vooral romantisch en zoet.
De muziek is door het Royal Scottish National Orchestra onder leiding van niemand minder dan John Debney opnieuw ingespeeld en de kwaliteit is dan ook perfect. Dat was van de Original score niet altijd te zeggen.

De score wordt overheerst door strijkers, terwijl een paar houtblazers en af en toe de piano ook een belangrijke rol spelen. De meeste tracks hebben een rustige underscore van middenstrijkers, waarbij hoge violen de melodie er bovenuit tillen. Ook de solo viool komt regelmatig terug. De score klinkt op dit album wat minder klef dan op de Original score, wat komt doordat Debney de balans beter in de hand heeft. Dit album is dan ook zeker aan te bevelen boven de oorspronkelijke uitgave, en dat niet alleen omdat er op dit album ook gewoon meer muziek staat, de kwaliteit is gewoonweg veel beter.

De score opent met het mooie, wat melancholieke titelthema. Dit thema wordt eerst op fluit, vervolgens voluit door strijkers gespeeld, op een wat zwijmelende manier, die net iets te zoetig is.
De tweede track 'Old Woman' is ontroerend mooi. Deze is ook erg romantisch getint met een variatie op het thema, zonder al te zoetig te zijn. En dat terwijl de track toch vrijwel alleen door strijkers wordt gespeeld, met een solo viool in de lead. 'Grand Hotel' ligt in dezelfde lijn als de voorgaande track en luistert ook heerlijk weg.

De score bevat een aantal tracks met onheilspellende muziek. Dit begint bij de track 'June 27th' en loopt door tot en met 'The Attic', als een blokje van drie spannende tracks. De spanning onstaat door de melodieën, want dissonanten komen nauwelijks voor in deze tracks. De muziek wordt nog steeds vrijwel geheel door strijkers gespeeld.

'Near the Lake' valt weer terug op het centrale thema van de score, en klinkt weer zwoel en zwijmelig.
Een aparte track is de Rhapsody op een melodie van Paganini. Dit is zeker een mooie melodie, maar het pianospel klinkt wat aan de zware kant.
De volgende tracks zijn alle nogal zoetig. Het centrale thema komt in vrijwel elke track terug, wat eigenlijk net even te vaak is. De afwisseling in sfeer is te beperkt en daardoor komt de muziek wat saai over. Pas halverwege de track 'Total Dismay' neemt een solo piano het van de violen over en vervolgens fluit en harp, wat weer even lucht geeft.
'Coin' is weer een korte, wat dreigende track met veel wat lagere violen, die met de volgende track gelijk weer overgaat in het thema op fluit en violen. Ook de mooie solo viool komt weer terug in deze track.
De afsluitende track brengt het thema van de film weer terug in alle zoetigheid.

Kortom, John Barry zal vast menig hart sneller hebben laten kloppen met zijn suikerzoete klanken van Somewhere In Time. Toch is het voor onze moderne begrippen net even teveel zoetigheid. De melodieën zijn zeker romantisch, maar het is behoorlijk aan de zwijmelige kant. Ook de variatie is erg beperkt. Alleen het blokje met spannende tracks geeft enige variatie, al is die muziek dat weer wat te dreigend om mooi bij de romantiek te passen.
Deze extended edition van de score is zeker een verbetering ten opzichte van de original score, al was het maar door de hoge kwaliteit en de grotere lengte.
Mijn waardering komt daarom behoorlijk hoger uit, op 78 uit 100.
Beyond fantasy. Beyond obsession. Beyond time itself...he will find her. Someday in the past he will find her.

John Barry's score for SOMEWHERE IN TIME is quite simply one of the most beautiful ever composed. It is also one of the most loved and best selling soundtracks of all time. As a companion piece to the best selling, definitive edition recording of Barry's Out of Africa, this new, 20-bit digital CD features John Debney and the Royal Scottish National Orchestra. This CD rounds out the score with music not contained on the original soundtrack and contains a breathtaking performance of Rachmaninov's Rhapsody On A Theme by Paganini performed by Lynda Cochrane.
Trailer:





Otras versiones de Somewhere in Time (1980):

Somewhere in Time (1990)
Somewhere in Time (1980)
Somewhere in Time (1993)
Somewhere in Time (1987)
Somewhere in Time (2021)


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más