The Next Best Thing


Maverick Records 2010 Descarga
Maverick Records 2000 CD (0093624759522)
Maverick Records 2000 CD (0093624767220)
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista Artista/Compositor Duración
1.Boom Boom BaMetisse3:41
2.Bongo BongManu Chao2:55
3.Don't Make Me Love You (Til I'm Ready)Christine Aguilera3:39
4.American PieMadonna4:33
5.This LifeMandalay4:18
6.If Everybody Looked the SameGroove Armada3:39
7.Why Does My Heart Feel So Bad?Moby4:23
8.I'm Not In LoveOlive4:41
9.Stars All Seem to WeepBeth Orton4:39
10.Time Stood StillMadonna3:48
11.SwayambhuSolar Twins3:07
12.Forever and Always Gabriel Yared6:01
 49:24
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

The Next Best Thing - 06/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
De Amerikaanse komische dramafilm The Next Best Thing is geregisseerd door de toen 75 jarige bekende regisseur John Schlesinger. Het is zijn laatste film geworden. Drie jaar later is hij overleden. De film is een grote flop geworden.
Het verhaal draait om het stelletje Abbie (Madonna) en Robert (Rupert Everett). Zij is een hetero en heeft een relatie met een homo. Samen besluiten ze een kindje te willen, waarna hun zoontje geboren wordt. Maar een paar jaar later raakt Abbie verliefd op een andere (hetero) man en wil met hem verder. Maar Robert komt op voor hun zoontje en er volgen de nodige rechtszaken...

De score is gecomponeerd door Gabriel Yared. Van deze score is momenteel nog geen aparte cd verkrijgbaar, dus we zullen het moeten doen met die ene track van Yared die op deze soundtrack staat.

Eerst over de songs. Dit is best wel een aardige verzameling met redelijk moderne, wat poppy songs. Natuurlijk staan er ook een paar irritante songs op, zoals Bongo Bong, waarmee Manu Chao bekend geworden is en Don't make me love you', een hoog ritmische, kreunende tienersong van Christina Aguilera.

De openingssong is een tamelijk elektronisch klinkende song, met een wat Frans tintje, die wel aardig is, hoewel de titel wel erg vaak gezegd wordt.
Dan is er de cover van 'American Pie', die Madonna weer hoog de hitparades in bracht. Er is een elektronisch sausje over de oude Don MacClean-song gegooid, die het overigens best heel behoorlijk doet.
'This Life' is een enigszins funky song, die vrij traag is, die wel iets weg heeft van de songs van Madonna.
Wat volgt is een hoog ritmische, elektronisch gekleurde song, met een rap als achtergrond. Niet zo geweldig, hoewel de pianoklanken best aardig klinken.
De song met het mooiste muzikale arrangement is zonder meer 'Why does my Heart feel so bad?'. Een prachtige melodie en volle instrumentatie, waarin zowel de zang van Moby als de vrouwelijke partij goed voor de dag komen. Enig minpuntje is dat de titel van de song zo vaak herhaald wordt.
De achtste tracks is een nogal elektronische versie van de oude 10CC-hit 'I'm not in Love'. Deze uitvoering valt niet helemaal mee, vooral ook omdat de snelle elektronische percussie wat irritant op de voorgrond staat.
Beth Orton zingt de best wel aardige track 'Stars all seem to Weep'. Helaas gooit ook hier de elektronische percussie nogal roet in het eten. Die percussie is wel redelijk rustig, maar klinkt nogal doordringend, wat niet erg aangenaam is.
Dan volgt nog een tweede song van Madonna. Dit is zeker een van de fraaiere tracks op dit album. Een heel aardige melodie op mooie rustige, vooral elektronische begeleiding.
De laatste song is een wat vreemde song. Deze klinkt als muziek die op Clannad lijkt, compleet met zang in een vreemde taal en is zeker heel aardig.

De afsluitende track op het album is de enige score track van Gabriel Yared. Zoals gebruikelijk bij Yared is ook dit weer rustige muziek, bijna te rustig. Een groot deel ervan heeft een nogal jazzy kleuring, zowel door het gebruik van de saxofoon, als door het arrangement. Maar de melodie is heel aardig, al kabbelt de muziek eigenlijk net even te veel voort en is het niet echt meeslepend te noemen.
Als deze track typerend is voor de rest van de score, dan is die score wel aardig, maar ook niet veel meer dan dat.

Kortom, met deze soundtrack voor The Next Best Thing haal je een album in huis met een nogal hoog gehalte aan elektronisch getinte songs. Een paar zijn best wel mooi, de meeste zijn hooguit wel aardig en een aantal zijn ronduit irritant. Dus gemiddeld houdt het niet echt over. Ook de scoretrack van Yared komt niet hoger dan 'wel aardig'. Dat geeft een totale waardering voor dit album van 64 uit 100 punten.


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más