Swallows And Amazons


Universal Music France 19/08/2016 Descarga
Película Estreno de película: 2016
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Swallows And Amazons3:55
2.Escape From The Train2:05
3.Darien Peak2:52
4.Swimming Lesson3:06
5.All Aboard3:18
6.Walker Island4:02
7.The Next Morning1:52
8.The Charcoal Burners2:01
9.Amazons1:49
10.Race To Rio2:29
11.Manoeuvres In The Dark2:38
12.Man Overboard1:34
13.Wild Cat Island1:21
14.Saving Jim2:01
15.The Flying Boat6:10
16.Jim The Pirate2:25
 43:37
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Swallows And Amazons - 07/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
De Britse film Swallows And Amazons is een avontuurlijke familiefilm, die gebaseerd is op het gelijknamige jeugdboek van schrijver Arthur Ransome. In feite is het een remake, want hetzelfde verhaal is ook al in 1974 verfilmd. De film is geregisseerd door Phillipa Lowthorpe, die daarmee haar eerste bioscoopfilm regisseerde. Ze is vooral bekend als regisseur van de betere tv-series en won hier ook prijzen voor. Ook deze film viel in de prijzen, terwijl de film bij critici erg goed in de smaak is gevallen.
Het verhaal speelt rond 1935 en draait om de kinderen van de familie Walker, die hun vakantie willen vieren op een eiland in een meer in het Lake District, om daar te gaan camperen. De boot waarmee ze naar het eiland varen heet de Swallow. Op het eiland blijken echter ook nog anderen te camperen, zoals de zusjes Blackett, met hun boot, de Amazon. Maar de zussen geven 'hun' eiland niet zomaar op, waardoor er de nodige 'veldslagen' en 'zeeslagen' volgen. Dan blijkt een oom van de Blacketts ook nog gezocht te worden en moeten alle zeilen bijgezet worden...

De score voor deze jeugdfilm is van Ilan Eshkeri, die hiervoor uitgebreid geput heeft uit de herinneringen aan z'n eigen jeugdjaren, zoals hij in een interview aangaf.
Eshkeri heeft z'n score opgebouwd rond drie verschillende thema's, die op het album op verschillende momenten de boventoon voeren. Er is een mooi en helder thema voor de Swallows en een wat spannender thema voor de Amazons. Nog een ander thema zou je het zeilthema kunnen noemen, dat voornamelijk te horen bij de avonturen op het water in de beide zeilbootjes, wanneer grootse zeeslagen 'op leven en dood' worden uitgevochten.

Het eerste thema is dat voor de Swallows en hoor je al gelijk op een eerst wat tamme, maar naderhand toch erg fraaie manier in de openingstrack, waar dit aangenaam gespeeld wordt op harp, steeds afwisselende houtblazers en kort aangestreken strijkers. Het is een krachtige en opgewekte melodie, die steeds levendiger en avontuurlijker wordt en zo uiteindelijk tot een prachtige orkestrale climax komt. Het thema komt nog regelmatig terug in de score, in 'Darien Peak' zelfs op een erg fraaie manier.
Het tweede thema voor de zeilavonturen en zeeslagen heeft Eshkeri bewust een beetje de stijl meegegeven zoals die in de liederen van piraten- of shantykoren te horen is. Veel van de avonturen spelen zich immers af op het water en in de bootjes. Het thema hoor je voor de eerste keer in de track 'All Aboard', waar het een erg mooie, bijna romantische kleuring meegekregen heeft. Daarna volgt dit thema in 'Walker Island' in een wat gemoedelijker sfeer met een heerlijke warme kleuring. Daarbij speelt het Swallowsthema prachtig door dit zeilthema heen. Ook in tracks als 'Man Overboard' of 'Saving Jim' hoor je dit thema terugkomen, soms in een licht afwijkende melodie of met een stevig arrangement als er weer een 'zeeslag' aan de gang is.
Het derde thema voor de Amazons komt pas halverwege het album tevoorschijn in de track met de thematitel. Dit thema is veel donkerder en spannender van kleur dan het Swallows thema. Soms komt dit thema zelfs wat grillig en onaangenaam over, maar verderop in de tracks gaat die donkere kleur steeds meer over in wat lichtere tinten, zoals in 'Wild Cat Island'.

De score kent zeker ook de nodige actiemuziek, maar die is bijna nergens zo druk of grillig dat het onaangenaam wordt. Meestal houdt Eshkeri de muziek aan de speelse kant, met aangename melodieën die steeds iets van de verschillende thema's weerkaatsen. In 'Escape from the Train' of 'Race to Rio' is dat fraai te horen in een vol orkestrale track. Soms is de muziek wel wat aan de drukke kant, maar dissonante klanken kom je gelukkig nauwelijks tegen in de score.
Een van de tracks waarin Eshkeri echt groots uitpakt hoor je bijna aan het einde van het album. 'The Flying Boat' wordt gespeeld met het orkest in al z'n volle glorie. De muziek is stevig en zit vol actie, maar is tegelijk ook speels en melodieus. En ook de spanning ontbreekt niet, terwijl het allemaal toewerkt naar een schitterende, bijna emotionele climax op de melodie van het zeilthema.
Het album sluit vervolgens af met 'Jim the Pirate', waarin het spannende Amazons thema voor de laatste maal voorbij komt. De track sluit echter af met een bijzonder fraaie versie van het Swallows thema en daarmee eindigt de score in een prettig optimistische sfeer.

Kortom, met Swallows And Amazons heeft Ilan Eshkeri een prettige score gecomponeerd. De drie thema's doen het goed in de score en zorgen voor een aantal erg fraaie tracks. Toch is het aantal spannender tracks nog behoorlijk en die liggen toch wat minder aangenaam in het gehoor, ondanks dat ze vrijwel nergens dissonant zijn. Maar een deel van de muziek is toch wat grillig, met de nodige donkere arrangementen. Daarmee wisselen de fraaie en wat minder fraaie elkaar af en houden elkaar enigszins in evenwicht. De waardering voor dit album komt daarmee op een ronde 70 uit 100 punten.
Trailer:







Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más