Secretariat


Película | Fecha de estreno: 04/05/2010 | Medio: CD
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Myth, Power and Beauty3:24
2.Meditation1:58
3.Coming Home3:59
4.Mama's Pin1:17
5.Gentlemen Club's Only3:38
6.Fore!2:25
7.Coint Toss0:55
8.Horse Begin Born2:45
9.It's Just... Beginning?0:56
10.Finding Their Stride1:45
11.Secretariat First Race0:23
12.Big Red One2:19
13.Daddy Had A Stroke1:48
14.That's What Matter To Them2:26
15.Start Your Engines!1:19
16.No Regrets1:16
17.I Am Not Giving Up!1:11
18.Secretariat Is Syndicated0:24
19.The Wood Memorial2:38
20.We Are Finished!0:42
21.Preparing The March1:37
22.I'm Proud Of You1:14
23.Sham0:51
24.I'll See You In The Morning3:34
25.Don't Get Distracted2:14
26.Kentucky Derby1:23
27.Preakness Stakes2:35
28.It's Who You Are3:48
29.Training Hard0:30
30.Family / Nerves3:36
31.Belmont Stakes5:18
 64:07
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Secretariat - 08/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
Het waargebeurde verhaal van het racepaard Secretariat is in 2010 verfilmd door regisseur Randall Wallace (We were Soldiers, The Man in the Iron Mask). Deze mooie en onderhoudende film was redelijk succesvol.
Wanneer de moeder van Penny Tweedy-Chenery (Diane Lane) overlijdt, gaat zij terug naar de ranch van haar vader, die een paardenrace-stal heeft. Maar die stal maakt geen winst en kan zo niet overleven. Er wordt een deal gesloten met de eigenaar van een hengst, die twee van Chenery's merries zal dekken, in ruil voor een van de veulens. Het veulen dat het jaar erop bij de Chenery's blijft noemen ze Big Red, later omgedoopt tot Secretariat en heeft de goede bloedlijn om een uitstekend racepaard te worden. Dat lukt ook en Penny stelt zich tot doel om met haar nieuwe trainer Lucien (John Malkovich) het hoogste doel na te streven: de Triple Crown...

Waar Randall Wallace de regisseur is, daar is Nick Glennie-Smith de vaste componist en dat is ook hier het geval.
Glennie-Smith is een componist die bekend staat om z'n melodieuze en orkestrale scores, die altijd een zekere gedragenheid bezitten. Denk aan de lyrische score voor de dramatische oorlogsfilm We Were Soldiers. Ondanks zijn samenwerking met Remote Control van Hans Zimmer, klinken de scores van Glennie-Smith eigenlijk altijd lyrisch, terwijl Remote Control er juist om bekend staat vooral bombastische scores te produceren. Maar Glennie-Smith gaat z'n eigen weg, en met succes.

Zijn score voor Secretariat is orkestraal en wordt slechts af en toe aangevuld met wat elektronische klanken. Het album opent met het thema van de film in de track 'Myth, Power and Beauty', waarin de muziek eigenlijk perfect bij de titel van de track past. De muziek klinkt heroïsch en krachtig en is melodieus, waarbij de strijkers spelen op een underscore van andere strijkers en lage percussie. Daarmee is dit gelijk een van de mooiste tracks van de score. Ook de tweede track gaat in deze stijl verder en is dan ook bijzonder fraai. Het fraaie thema komt regelmatig in de tracks voorbij op meer of minder verborgen manier.
Een behoorlijk deel van de tracks op deze score heeft dit meer stevige orkestrale karakter, waarbij vooral lage percussie de sfeer bepaalt.

Maar de score heeft ook een zachtere kant, die soms bijna minimalistisch te noemen is. 'Coming Home' is een track die begint met slechts een paar strijkers. Pas na ruim twee minuten worden die licht aangevuld met houtblazers, zodat er een vollere klank ontstaat. De melodie is melancholiek en erg mooi.
Meerdere tracks worden op deze manier ingevuld en evenzo vaak zit de muziek tussen de volle klanken van de openingstrack en het minimale van de derde track in. Een van de mooiste daarvan is 'Daddy had a Stroke', die gedragen wordt gespeeld en bijzonder gevoelig is, met muziek van vooral violen.

De film is natuurlijk ook spannend en de score laat dit duidelijk horen. De muziek blijft dan heel behoorlijk melodieus en de spanning zit dan ook in het arrangement. Wat Glennie-Smith vrijwel altijd vermijdt is het gebruik van atonale muziek of chaotisch klanken om spanning te genereren. Ook hier zul je dat soort spanningstracks niet vinden, want ook in de meer spannende tracks blijft de muziek harmonisch en prettig beluisterbaar. Omdat de melodieën er duidelijk onder te lijden hebben liggen deze tracks toch minder gemakkelijk in het gehoor.

Een aparte track is 'Gentlemen Club's Only'. De muziek van deze track wordt door een solo piano gespeeld, op een melodie in een rustige, licht bluesy stijl.

Nog een vreemde track is 'Preparing the March'. Dit is een soort heftige rocksong, die absoluut niet bij de score past en zich afspeelt waar dochterlief zich opmaakt voor een soort protest actie.
Een andere song op de score past wel goed in de sfeer die Glennie-Smith gecreëerd heeft. Deze song is geschreven door Randall Wallace, die behalve regisseur, ook een verdienstelijk songschrijver is. De song wordt tijdens de aftiteling gezongen door Amanda Joy (AJ) Michalka, maar de song op het score album wordt door een man gezongen.

Het album sluit af met twee mooie vol orkestrale tracks die prachtig verklanken wat de film wil bieden. Het mooie thema komt weer terug en maakt dit tot muziek om bijzonder aangenaam van te genieten.

Kortom, met Secretariat heeft Nick Glennie-Smith opnieuw een mooie score gecomponeerd. Prachtig orkestraal met hier en daar wat elektronische ondersteuning brengt hij melodieuze muziek, die de ene keer heroïsch klinkt, een andere keer spannend en een volgende keer meer intiem. Met een paar vreemde tracks ertussen is het luisteren naar dit album toch een bijzonder prettige aangelegenheid en de waardering is dan ook 83 uit 100 punten.


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más