Rebellion


Película | Fecha de estreno: 16/11/2011 | Medio: Descarga
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Beginning Of The Day1:23
2.Flying2:23
3.Journey To Jungle2:47
4.Reached The Beach1:13
5.Attack2:34
6.Barbarie2:28
7.Captured1:49
8.Fan1:00
9.Busted2:23
10.Pre-Attack3:36
11.Big Attack7:50
 29:25
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Rebellion - 04/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
Rebellion is de Engelse titel van de Franse film L'Ordre et la Morale. Deze film gaat over het waargebeurde verhaal van de gijzeling van een groot aantal mensen door onafhankelijkheidsstrijders in de Franse kolonie Nieuw Caledonië.
De Kanak-strijders gijzelden 27 mensen en brachten hen onder in een grottencomplex op het eiland Ouvéa. De Franse regering weigerde echter te onderhandelen en stuurde een aantal legereenheden op hen af, waaronder commando's, duikers en parachutisten. Zij hadden de opdracht om de gijzelaars te bevrijden, maar tijdens die acties ging er van alles fout...

De muziek voor de film is van de Duitse componist Klaus Badelt. Op de score spelen de percussionisten van Les Tambours du Bronx een grote rol bij elke track. En ook Andrew Raiher werkt weer mee met Badelt, evenals solo percussionist Nicolas Montazeau.
Verwacht met deze score geen meeslepende en melodieuze vol orkestrale muziek, integendeel, de score is vooral minimalistisch en absoluut niet melodieus. Sterker nog, melodie komt op de score vrijwel alleen voor op de eerste en de laatste track. Zelfs als Andrew Raiher op de dilruba speelt, doet hij dat zonder melodie, maar vrijwel volledig monotoon.

De instrumentatie waar deze score op drijft is de percussie. De muziek bestaat voor meer dan 80% uitsluitend uit percussie, en dat geldt dan voor vrijwel alle tracks. Die percussie is dan geen heftige diep donker doorklinkende dreunen, maar veel meer scherpe en doordringende percussie in diverse verschillende ritmes en klankkleuren. De hoofdinstrumenten op de tracks zijn dan percussie, op veel tracks zijn de underscore-instrumenten dat ook. Soms zit er een monotone klank van ofwel dilruba of synthesizer onder, maar de percussie heeft altijd sterk de overhand. En die percussie is vooral ook traag. Veel muziek bestaat uit trage ritmische slagen op een trommel of een oliedrum of stalen vat of iets dergelijks, met een zware nagalm. De snellere percussie-roffels zitten in de underscore, vaak in combinatie met elektronische klanken.
De track 'Fan' is overigens de enige track zonder percussie, maar met één monotone elektronische grom, waarop een andere elektronisch gemoduleerde grom staat. Saai. En dit saaie geldt voor meer tracks, waar een monotone klank doorklinkt en de percussie daar af en toe doorheen slaat. De track 'Busted' is een monotoon geluid die bijna tweeënhalve minuut duurt, met slechts een paar percussieslagen.
De score bevat slechts 1 track waarbij de muziek echt muziek is en dat is de afsluitende track 'Aftermath' van 5 minuten (die hier overigens niet in de tracklist is vermeld, maar wel op het album staat). De melodie van deze track is mooi en komt vrijwel geheel uit de syntheziser. De percussie die er vervolgens doorheen klinkt geeft juist deze track de heftigheid die muziek zo mooi maakt, terwijl alle tracks daarvoor juist gebrek hebben aan melodie. Maar het is slechts 1 track die melodieus is en dat is veel te weinig.

Kortom, met Rebellion heeft Klaus Badelt een hele aparte score gemaakt, een vooral niet melodieuze score. De muziek is percussiegedreven en de underscore is monotoon. Er is slechts een track die eruit springt en dat is de afsluitende track 'Aftermath', die juist wel melodieus en erg fraai is. Maar dat is ruimschoots onvoldoende om deze score tot een aangename luisterervaring te maken. De score moet het hebben van de percussie en de bespelers daarvan worden dan ook expliciet genoemd op de voorkant van de hoes. Het kan mij echter niet bekoren en de waardering komt dan ook niet hoger dan 37 uit 100, ondanks de mooie laatste track.


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más