Wings of Courage


Sony Classical (0074646835029)
Sony Classical (5099706835028)
Película | Fecha de lanzamiento: 1995 | Medio: CD
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Ant Theme4:02
2.50,000 Watts1:08
3.Dark Clouds2:24
4.Towards Life1:32
5.Acceptance1:00
6.Ant on the Wall2:32
7.Easy Flyer1:18
8.Mermoz Tango1:43
9.Waiting1:12
10.Downdraft Winds1:33
11.Wings of Courage1:58
12.Left Alone1:49
13.Remorse1:41
14.Alley Tango3:00
15.Immense Heart1:56
16.Say the Word0:58
17.Henri the Ant2:02
18.The Bottom of the Slope1:38
19.Bandoneon Variation0:43
20.Shepherd Lane0:38
21.Urchin Tango2:13
22.Dawn Above the Cordillera1:58
23.Wings of Courage0:58
24.Waltz1:58
25.Bandoneon Solo0:21
 42:15
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Wings of Courage - 07/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
De film Wings of Courage is een Frans-Amerikaanse productie, die geregisseerd is door de bekende Jean-Jacques Annaud (The Name of the Rose, Seven Years in Tibet, Enemy at the Gates). De film is de alleerste film in 3-D IMAX-formaat en probeerde zo optimaal mogelijk gebruik daarvan te maken. De film schijnt echter slechts 40 minuten te duren.
Het verhaal speelt zich af rond 1930 en gaat over postvliegers die per vliegtuig de post vervoeren tussen Zuid-Amerika en Frankrijk. Henri Guillaumet is zo'n vlieger, maar boven het Andesgebergte raakt zijn brandstof op en lukt het hem om zonder noemenswaardige kleerscheuren zijn kist in de bergen gecontroleerd te laten crashen. Wat volgt is een barre tocht door een koud en besneeuwd berglandschap vol prachtige vergezichten die het in 3-D IMAX natuurlijk voortreffelijk doen.

De muziek bij deze film is van Gabriel Yared. En het eerste dat opvalt is de lengte van de score, die langer is dan de lengte van de film. Dit is overigens een heel gebruikelijk effect, omdat componisten volle tracks componeren, waarvan in de film vaak maar een deel te horen is, soms zelf maar een aantal seconden uit een track die dan ettelijke minuten lang kan zijn.

De score opent met het 'Ant Theme', die vooral op panfluit gespeeld wordt, op underscore van strijkers en pizzicatoklanken. De melodie is heel aardig, maar blijft niet hangen, hoewel het een goed arrangement is. Deze themamelodie komt nog een paar keer terug in de score, in 'Henri the Ant' zelfs op een erg fraaie manier.
De tweede track is een krachtige actietrack, die vol orkestraal binnenkomt en waarin ook dit 'Ant' thema terugkomt. Dit soort stevige actietracks komen meer voor in deze score, maar zijn nogal grillig en bijna wat chaotisch, waardoor de muziek minder aanspreekt.
De hoofdpersoon maakt allerlei angstige momenten mee in de film, die begeleid worden met muziek die vooral geladen is met spanning en actie. De melodie heeft daar wel onder te lijden, maar de muziek blijft goed beluisterbaar.
Een tweede thema hoor je in 'Dark Clouds', wat eigenlijk het mooiste thema van de score is. Het is een fraaie melodie die vooral op strijkers en vol orkest wordt gebracht. Ook dit thema komt nog weer terug verderop in de score.

Het eigenlijke hoofdthema hoor je voor het eerst in de eerste titeltrack 'Wings of Courage', terwijl track 24 'Waltz' vrijwel identiek hieraan is. Dit is een wat lievig walsthema, die door z'n lievigheid een beetje saai is. Dit hoofdthema komt nog een aantal malen op verschillende manieren terug in minder fraaie instrumentaties, die nogal eens tegen het minimalistische aan zitten, zoals in de tweede titeltrack en in de afsluitende track 'Bandoneon solo'. Dit zijn duidelijk de mindere tracks.
De score bevat ook een aantal tracks met tango's en andere min of meer tijdsbeeld bepalende muziek. Daarbij is er een flink Zuid-Amerikaans aandeel met de tango's en de bandoneon-muziek.

De muziek op deze score voor Wings of Courage is zeker niet allemaal fraaie muziek. Toch staan er een aantal tracks op die erg mooi zijn. Deze fraaie orkestrale tracks zijn dan melodieus en harmonisch. Helaas zijn deze tracks wel in de minderheid en kent de score vrij veel tracks die meer aan de spanningskant zitten, met meer grillige muziek. Toch is de score gemiddeld goed beluisterbaar en komt de waardering dan ook op 71 uit 100 punten.


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más